TORNAR

Neix 'Igualada per la Independència' un grup disposat a treballar per la llibert del país

Es presentarà el proper 15 de març al Teatre l’Ateneu

politica
Divendres, 2 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de l’èxit assolit ja farà gairebé dos anys en el referèndum per la independència a Igualada, on es va aconseguir un 23% de participació i de la successió d’alguns fets polítics com la sentència del constitucional o la massiva manifestació del 10 de juliol, un grup de persones de la ciutat ha constituït el col·lectiu ‘Igualada per la Independència’ -el nucli local de l’assemblea Nacional Catalana - amb l’objectiu de treballar, a nivell local i d’una manera transversal, per la independència del país.

Buscar el major nombre de complicitats possibles per tal d’augmentar la base social dels partidaris de la independència i sensibilitzar la població dels avantatges polítics, econòmics, culturals i socials que suposaria l’accés a la plena sobirania del país són els principals objectius del nou col·lectiu.

Si bé la plataforma ha celebrat ja algunes reunions per tal de constituir-se, la presentació pública de la iniciativa es farà el proper dijous 15 de març, al teatre de l’Ateneu Igualadí. D’aquesta manera, es donarà a conèixer a la ciutadania igualadina el projecte de l’Assemblea Nacional Catalana. Tota aquella persona que vulgui col·laborar amb IGDxIndependència, amb el seu acte de presentació o bé obtenir-ne més informació, pot escriure a info@igdxindependencia.cat. També es pot consultar la web provisional del projecte a www.igdxindependencia.cat.

El full de ruta cap a la independència

L’Assemblea Nacional Catalana és un moviment que neix amb la finalitat explícita de crear les condicions socials i polítiques per impulsar un referèndum vinculant sobre la independència que haurà de ser convocat el més aviat possible per les institucions catalanes. Centenars de municipis van realitzar la consulta a partir del precedent d’Arenys de Munt (13 de setembre de 2009) i centenars de milers de ciutadans han votat durant les diferents convocatòries en un exercici -un magnífic exercici- polític i de connotacions i conseqüències extraordinàries.

Assamblea Nacional Catalana

L’Assemblea Nacional catalana va aprovar una Declaració fundacional i un Full de ruta en la Conferència per l'Estat propi, celebrada a Barcelona el 30 d'abril de 2011. Va ser també, a partir d'aquesta conferència, que es va organitzar un Secretariat i una Comissió permanent que s'han posat a treballar per a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El proper dissabte 10 de març és la data prevista per a la constitució formal i solemne de l'Assemblea Nacional Catalana, en un acte que és previst de celebrar-se al Palau Sant Jordi de Barcelona. L’ANC pretén ser una força amb arrels al territori (de fet ja compta amb centenars d’assembles locals) , i convertir-se en un gran moviment transversal que afavoreixi les condicions i l'èxit de la celebració del referèndum per la independència o de la declaració unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya.


9 Comentaris

a

antoni

barcelona

28 de maig 2012.23:22h

Respondre

estic d´acord amb el guifre igualada es morta economicament prou demagogia nacionalista ja esta bé. per desgracia jo ja he tingut de marxa d´igualada per no morirme de gana. salut a tots.

J

JORDI

dublin

10 de març 2012.17:17h

Respondre

Guifré, no has parat a pensar que si tinguéssim la Iindependència podríem aconseguir tenir aquestes i altres plataformes / oportunitats?

P

Pau

6 de març 2012.13:14h

Respondre

Aquests són del Frente Popular de Judea o del Frente del Pueblo Judaico?

Quan n’aprendrem? tots a una!!

j

jaume rodriguez enrich

igualada

3 de març 2012.10:19h

Respondre

guifre
ATUREM L ATUR si algu ho lidera mi apunto.
Pero Catalunya sera independent ho no sera...democratica republicana i sotenible.

J

Josep

Igualada

2 de març 2012.13:54h

Respondre

Al Guifré ja li deu anar bé la situació de dependència espanyola...”ja deu xupar del bote”.
Com que a mi no m’està bé l’actual dependència i decadència econòmica que això suposa,... Llegir més aniré a la presentació d’aquesta entitat i miraré de donar-hi el meu suport i col·laboració. Endavant amb la iniciativa!

J

Joan

2 de març 2012.11:35h

Respondre

I per què no les fas tu aquestes plataformes Guifre?

Que fàcil és criticar mentre restes assegut al sofà de casa...

J

Joan

Igualada

2 de març 2012.10:58h

Respondre

Doncs mira, prefereixo pentinar gats que esperar que algú m’arregli els problemes, crei plataformes i porti ocupació i riquesa. Portem massa anys esperant.
Per tant, tot el meu suport a la... Llegir més inicialtiva. A veure si per un cop a la vida, els catalans aprenem a anar units per aconseguir el que volem.
Salut i Independència.

G

Guifre

Igualada

2 de març 2012.09:31h

Respondre

Qui no te feina ........el gat pentina,i si de pas puc entrar alla a on sigui ajuntaments,generalitat,consell,diputació,etc dons mira uns quants mes a xupar del bote.

Per que no surten plataformes... Llegir més per portar ocupació ,llocs de treball i riquesa a la comarca?
en comptes de tanta demagogia.
En fi es el que tenim.

Salut i ..............FEINA

j

jaume rdriguez enrich

iualada

2 de març 2012.08:23h

Respondre

I kina independencia? n abstracte o es potparlard Independencia.
iSi parlen de una independencia democatica republicana i sostenible .D acord
X k Cataluya sera idependent o no sera.
Tenim maxim 20... Llegir més anys per assoli-ro.
I le temps pasavoan

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.