TORNAR
PUBLICITAT

El PSC-Anoia comptarà amb presencia igualadina després de vuit anys

Jordi Riba va proposar la fusió dels pobles de la Conca en la seva ponència

politica
Dimarts, 28 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte es va celebrar el congrés del PSC-Anoia on es va renovar l’executiva comarcal. El partit passa moments baixos, també a la comarca, però per primera vegada després de vuit anys, Igualada tindrà representació a l’executiva comarcal. La candidatura de Teo Romero va ser la vencedora amb gairebé el 80% del suport. Res va poder fer l’exprimer Vicepresident, Salus Monteagudo, regidor de Cabrera que va presentar una candidatura que va comptar amb poc més del 20% del suport.

Jordi Riba ofereix una conferència sobre la fusió de municipis

Membres de les dues candidatures que l’any 2008 van presentar-se per liderar l’executiva comarcal arribaven al congrés del passat dissabte amb una proposta única. Teo Romero, Primer secretari del PSC-Anoia i Xavier Figueres, primer secretari del PSC Igualada i antic candidat a la secretaria comarcal, lideraran a partir d’ara una executiva que per primera vegada en vuit anys incorpora presència igualadina.

La sorpresa, però, la va protagonitzar Salustià Monteagudo, actual regidor i exalcalde de Cabrera d’Anoia que en l’anterior executiva era viceprimer secretari. El fet que Monteagudo, anterior membre de l’executiva, presentés una candidatura alternativa, fa pensar que no estava còmode amb els canvis proposats per la candidatura de Teo Romero que inclou membres d’Igualada que fins ara n’havien estat allunyats i que escenifica un atansament entre l’executiva comarcal i la igualadina, històricament distanciades.

Fusió de municipis

Durant la tarda de dissabte es van dur a terme tres ponències, la més trencadora va ser l’oferta pel portaveu del PSC a Igualada, Jordi Riba, que va fer una aposta per la fusió dels municipis de la Conca d’Òdena. Xavier Figueres va fer autocrítica de la manera de fer política, tant dins del PSC com a nivell general i Carles Cuerva va parlar de les necessitats de desenvolupar polítiques socials. A través de les tres ponències, els oients van poder fer-se un idea de les línies generals en les que creu el partit a la comarca.

Durant el congrés també es van aprovar dues mocions, una en contra de la reforma laboral i una de suport al polígon de Can Morera. Tot es va aprovar per unanimitat pels assistents al congrés.

L’executiva aprovada és la següent:

Teo Romero, 1r Secretari

Xavier Figueres, Secretari d’Organització i Comunicació

Francisco Guisado, Secretari d’Àrea de Ciutadania i Societat Civil

Sebas Leno, Secretari d’Implantació Territorial i Política Municipal

Carles Cuerva, Secretari d’Acció Política, Formació i Sectorials

Pilar Salat, Secretària de Salut i Benestar Social

Núria Binefa, Secretària de Cultura

Berta López, Secretària de Joventut i Canvis Socials

Estela Merino, Secretària de Drets Civils i Igualtat

Fina Altarriba, Secretària d’Empresa, Innovació i ocupació


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.