TORNAR

‘Nosaltres no ens hem amagat mai de la marca CiU, ni ara que les coses són favorables ni durant la travessia del desert’

Entrevistes amb els caps de campanya: Imma Soteras, CiU

politica
Dimarts, 5 abril 2011. 22:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Imma Soteras, regidora a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada pel grup municipal de Convergència i Unió és la cap de campanya de Marc Castells. Amb entusiasme i confiança en el candidat, treballa en equip per apropiar-se de la paraula màgica, ‘el canvi’ i aconseguir que l’Ajuntament d’Igualada sigui convergent a partir del proper mes de maig. Tot i la cursa electoral que viuen ara tots els candidats, Marc Castells ja va anunciar el 2007 en perdre les darreres eleccions que la campanya, per a ell, va començar en aquell moment.

Imma Soteras

Després del 28 de Novembre podríem dir que hi ha una predisposició cap al canvi, com es pot aprofitar en unes municipals?

Nosaltres estem plantejant una campanya que ressalta la marca de Convergència i Unió però això s’està fent ara i s’ha fet en altres campanyes perquè CiU no ha amagat mai les sigles, ni ara que les coses són favorables ni durant la travessia del desert. Nosaltres estem molt orgullosos de la marca, de fet, el missatge que ha servit per guanyar les eleccions al país, és el missatge que proposem ara a la nostra ciutat, el canvi.

D’aquí el lema de la campanya?

‘El canvi en positiu’ sí. És un missatge emmarcat en l’estratègia general, el lema genèric per tot Catalunya és ‘pensem en positiu’

És a dir, que vosaltres us voleu apropiar de la paraula ‘canvi’

Artur Mas va representar el canvi a nivell de país i volem que Marc Castells sigui el canvi per Igualada.

I en positiu...

Ho mirem com un canvi d’actitud, buscar i creure en les oportunitats d’Igualada i donar-li la volta a la ciutat per tornar-la a ubicar en el mapa. Defensar el model d’Igualada com una ciutat industrial, el model que hem estat i que volem tornar a ser.

Quin és el vostre principal missatge?

Economia, economia i economia. Nosaltres creiem que el millor subsidi és un lloc de treball, un missatge que arriba a tots els igualadins i ens permet tenir una estratègia molt clara tant per empreses, treballadors com persones que estan en atur.

Què té Marc Castells com a candidat que el diferenciï dels altres?

El futur. Els altres candidats ja porten molts anys en la política i ja han demostrat el que podien fer. A més, Marc Castells té un gran sentit de les aliances estratègies ja sigui amb entitats, empreses o administracions i és un polític reconegut a nivell nacional.

Va venir Artur Mas a presentar Marc Castells, vindrà el Miquel Roca i en Francesc Homs, sou el grup que més gent del partit ha portat...

És la manera de visualitzar el nostre projecte. Nosaltres creiem que per posar Igualada en el mapa són imprescindibles les aliances i també les aliances amb la gent que ocupa llocs de responsabilitat com pot ser el President de la Generalitat. Aquesta és una manera de visualitzar-ho però també en tenim d’altres.

Quines?

Portem molt temps fent visites als barris per conèixer les demandes de cada zona. Aquesta ha estat una iniciativa molt ben valorada i ens ha donat una idea de les necessitats de cada barri per poder liderar un bon govern. També es fan accions de proximitat: cafès, sopars... amb totes aquelles persones que vulguin apropar-se al nostre projecte. A més tenim el local de campanya al centre de la ciutat per poder ser accessibles a tothom.

Un dels problemes que la gent li pot trobar a Castells és que és molt jove, com ho treballeu això?

Marc Castells ha estat 4 anys a l’oposició i també fa temps que és el

President del Consell Comarcal, per tant està completament preparat per assumir responsabilitats de govern. Per nosaltres la seva joventut és una oportunitat.

Quina importància tenen les xarxes 2.0 en campanya?

El Marc Castells és una persona molt activa en la xarxa i no considerem que nosaltres haguem de fer campanya en aquest sentit. Des de fa temps té els seus canals de twitter i facebook que li permeten ser proper a la ciutadania, així com el seu blog on expressa les seves opinions. A partir d’aquí la Campanya va paral·lela

També hem entrevistat a...

Joan Boix (ERC-RCat)

Jordi Bertran (PSC)


8 Comentaris

m

maria

igualada

12 d'abril 2011.17:10h

Respondre

Doncs mira jo soc de aquestes que és van creure això del canvi i els vaig votar, però si el canvi és això...,mas vale lo malo conocido, quina desilusió, menys mal que ara hi ha altres eleccions... Llegir més i el meu vot té tant valor com el seu, de mi que s’en oblidim, i això de donar les culpes als demes és molt sencill, que donim la cara!!

R

Ramon F.

Igualada

6 d'abril 2011.20:36h

Respondre

Sr-sra de lahistoriaenspersegueix, podríem parlar molt i extensament del que diu, per exemple del que acostumen a votar els 25 diputats del PSC que estan a Madrid o de que passaria si continuéssim... Llegir més amb el mateix ritme de despesa dels últims anys, segurament al final arribaríem a fer fallida i a ser intervinguts per l’estat espanyol.

Podríem parlar també de si es lògica l’aportació que fa Catalunya a la resta de l’estat i sobretot de com es possible que nosaltres passem penúries econòmiques i se’ns critiqui pel nostre dèficit acumulat quant uns altres segurament amb els nostre ajut es poden permetre el luxe de que la seva seguretat social subvencioni el canvi de sexe quant aquí estem parlant de que segurament s’hauran de tancar quiròfans.

El cert es que tota aquesta situació tampoc s’arreglaria fen pagar molt mes als que mes tenen si al final continuem enviant els diner a fora.

Aquesta situació només es podria arreglar,ja que a Madrid no ens fan cas (ni els uns ni els altres) sent nosaltres mateixos els que decidim el nostre futur i a que dediquem els diners dels nostres impostos.

Cada cop som mes les persones que pensem que aquet es el camí i nomes ens resta esperar que un dia (no molt llunya) siguem majoria.

Amb tota la cordialitat i correcció que es mereix el seu comentari

l

lahistoriaenspersegueix

6 d'abril 2011.11:48h

Respondre

Gràcies pel comentari, sr/sra. Igualada. Ha estat vosté molt amable.

1.- El Psc (jo no els he votat mai)ha estat l’únic partit de la democràcia que va abordar el promblema del finançament de... Llegir més forma sèria i estructural fent un estatut amb el qual, ara no estaríem patint la situació econòmica, doncs disposaríem d’una agència tributària pròpia; i seria la generalitat la que gestionaria, no la misèria de 1400m, que es pidol.len ara a madrid, sinó el 20.000m de dèficit fiscal anual, doncs no hauríen sortit d’aquí.

Vosté sap qui va traïr catalunya i la majoria legítima del parlament, i va canviar un estatut excel.lent, per aquest que tenim ara??? Ho va fer un diumenge a la tarda, depressa i donant l’esquena als ciutadans, i va traïr un text i un pacte amb el 90% del consens del parlament. S’imagina el que ara tindríem amb l’estatut que el senyor Arturo va vendre a canvi de favors i contractes a madrid?

Sense cap mena de dubte, el principal responsable de la situació concreta de catalunya és Ciu i ningú més. La crisi és global és cert, però la nostra situació podria haver estat molt diferent. Obrim els ulls i mirem amb claredat la poca vocació de país de ciu. Sempre recollint cap a casa seva (la gran) encara que hagi d´anar en contra de catalunya i dels seus històrics interessos i en contra de la voluntat expressada en vots al parlament amb majoria absoluta.

2.- Hi ha una inexactitud al seu comentari: La caixa, per primera vegada a la història, no s´ha deixat buida. A la presa de poder de Ciu, el Psc va deixar més de 2.000 milions en disponible.

3.- En quant a ”gaudir” amb les retallades, jo no m´hi posaré. Però el que és irrefutable és que en una societat on fan falta diners públics, fer pagar les retallades als MALALTS, A LA GENT GRAN I A LA INFÀNCIA I LA JOVENTUT... francament, que posin els diners els que en tenen molts. A casa meva, si hi ha crisi, no li faria pagar a la meva mare malalta, ni als meus avis, ni als meus fills a l’escola. Primer pago jo, que tinc diners. Quina societat és aquesta que trasllada el problemes als més débils i els més rics ni s’adonen de les retallades?

No és una problema d’estar en contra de ningú, si no de principis i valors. Artur i Ciu posen el càstig d’aquesta crisi sobre les classes més desfavorides: els malalts, la gent gran, els pobres i els infants. Sense comentaris...

Com entendrà, jo no sóc d’aquests, però respecto que hi hagi persones que pensin així. Han de pagar els que tenen més, els que la crisi, no és una crisi de pèrdues, sinó de beneficis (o sigui que guanyen menys). Hem de ser més humans que mai. D’aquí sortirà molt odi, massa traïció i menys país. Avui més que mai hem de cuidar de forma excel.lent dels més pobres, dels més desfavorits i defensar-los al preu que sigui. Sinó... quina mena de pais seríem? Un pais que és capaç de fer passar DOLOR, PATIMENT I GANA? un país que és capaç de abaixar recursos en l’educació dels seus propis fills enlloc de fer pagar als que els hi sobra??? És aquesta la solució tan mesiànica/sàbia/estratègica que es pot esperar d’ELS MILLORS?

Amb afecte i respecte, gràcies.

a

aninim2000

igualada

6 d'abril 2011.10:20h

Respondre

jo si que em crec que estan disfrutant, per que la cojuntura economica la poden usar per justificar les retallades i desregularitzacions que sempre han tinguit i tenen per ideals politics fer, el... Llegir més problema de fer-ho es que la gent no acostuma a encaixar bé les retallades en la sanitat publica, educació, i no s’acostuma a encaixar bé que es tendeixi a un model més americà en el que si tens diners et pagues la sanitat i si no t’aguantes.
Amb aquesta crisi, els ciutadans accepten més bé aquesta mena de retalallades. (son models policis, CiU implementa el seu).
Per aixó crec que si, el Mas està disfrutant molt de poder implementar el seu model de pais.
Ramon F, sembla qeu tu hi militis a CiU, jo ja dic que no milito en lloc ni ganes.

R

Ramon F.

Igualada

6 d'abril 2011.09:23h

Respondre

Això es el que ens cal sr-sra del comentari 3, obrir els ulls, i obrir-los ben oberts. Vostè sr.-sra s’ha preguntat el perquè de les retallades, el perquè ara s’ha de retallar tot el que es... Llegir més pot?, dons miri si no o sap li explico, es retalla perquè el govern anterior de la generalitat va deixar la caixa buida i endeutada fins al cap d’amunt i ara per una banda el PSC per exemple critica que es retalli i el Zapatero vol que es retalli encara mes.

I es que amic o amiga del comentari 3, algú es creu que els de CiU estan disfrutan retallant despesa?, algú es creu que en Mas s’ho passa be tenint de dir a la gent que no tenim mes remei que apretar-nos el cinturo per arribar a final de mes?

Els que fins ara manaven tindrien de posar-se una mica vermells en veure la situació que han deixat i ajudar a treure el carro del sot al que ells el van conduir i sobretot plantar cara a Madrid perquè per exemple ens arribin el 1.400.000 euros compromesos que ara sembla que el Zapatero es nega a donar.

l

lahistoriaenspersegueix

5 d'abril 2011.23:50h

Respondre

Econonomia??? si alguna cosa saben els liberals-conservadors, és retenir l’economia cap al seu calaix. Fixeu-vos quines són les mesures al pais d’Arturo: retallar a qui més ho necessita. Seran... Llegir més els familiars de convergència els que no tindran l’atenció mèdica que ells neguen als més necessitats? Convergència és la perfecta imatge de la no-empatia, de la no-solidaritat i de l’egoisme més boraç cap als seus conciutadans de segona. Al llarg de la història han estat gent perillosa i ara, no han canviat en absolut. Així ho demostren, amb fets i paraules. Obrim els ulls ara que podem.

J

Josefa Morón

Igualada

5 d'abril 2011.21:41h

Respondre

Estic d’acord amb ”anònim” però no n’hi prou a ensenyar les sigles amb orgull.

a

anònim

5 d'abril 2011.18:46h

Respondre

PSC amaga clarament les seves sigles. Només cal veure els cartells de propaganda a igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.