TORNAR

Òdena aprova inicialment el seu POUM

ERC i el regidor no adscrit Toni Méndez qüestionen la necessitat i el mètode de finançament del pla

politica
Dimecres, 29 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple extraordinari d’aquest dimarts l’Ajuntament d’Òdena va aprovar inicialment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que a partir d’ara restarà en exposició pública i període d’al·legacions durant 45 dies. En la sessió plenària va ressorgir el debat sobre el model de poble que planteja el Pla, així com la necessitat o no d’elaborar-lo, i es va qüestionar de nou el conveni amb l’empresa Fortyseven que ajuda a finançar-lo.

El ple extraordinari de dimarts a Òdena

L’aprovació inicial va prosperar amb els vots favorables del PSC i CIU, amb l’abstenció d’ERC i amb el vot en contra del regidor no adscrit Toni Méndez. Precisament aquest regidor va criticar el fet que ‘no s’ha escoltat la gent del poble’, i que el Pla ‘és només una aposta de l’equip de govern i de les persones interessades a requalificar els terrenys’.

ERC estudia presentar al·legacions

També Carles Casanova (ERC) va manifestar el desacord del seu grup amb el conveni que van signar l’Ajuntament, el Consorci de la Zona Franca i l’empresa Fortyseven (participada per Josep Singla i la seva família, propietaris dels terrenys de Can Morera) per al desenvolupament del polígon a aquesta zona, i pel qual l’esmentada societat es feia càrrec de la redacció d'un nou POUM que permetés tirar endavant el projecte. Casanova va destacar alguns aspectes positius del Pla, però va dir que el seu partit estudiaria seriosament presentar-hi al·legacions.

L’alcalde, Francisco Guisado, va respondre que el conveni ‘va permetre alliberar l’Ajuntament d’una despesa molt important’, i va defensar la idoneïtat del Pla ‘per adaptar el municipi al Pla director de la Conca d’Òdena i a les noves infraestructures en projecte, com l’Eix Transversal Ferroviari, la modificació del traçat de l’A2 o el futur aeroport corporatiu’.

Sobre la participació ciutadana, Guisado va dir que sí que s’havia tingut en compte, i que el POUM ‘no és només un projecte del PSC, ens hi ha acompanyat CIU’.

A partir d’aquesta aprovació inicial, s’obre un termini de 45 dies per a presentar al·legacions al POUM. Mentrestant, hi ha suspensió de llicències en totes aquelles zones afectades per canvis d’usos.


2 Comentaris

i

informat

Òdena

3 d'octubre 2010.19:03h

Respondre

No, Josep, a Òdena les coses sempre s’ha de demanar cinquata vegades. Intetnet per ells no existeix.
Si vols veure el POUM has de demanar hora i llavors tindràs un estoneta per informar-te.
A... Llegir més vuere si aquesta gent aprenen de la gent d’Igualada que van posar a esposició tota la info a internet i fisicament i en horari ampli, tots els planols a la vista i la els informes per consultar a l’Escorxador. Allò eren facilitats, a Òdena només posen dificultats.

j

josep

òdena

29 de setembre 2010.11:06h

Respondre

Es pot accedir a aquest document electrònicament? com?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.