TORNAR

Òdena s'estalviarà 10.000€ l'any, passant els regidors de govern a dedicació parcial

ERC Òdena qüestionava des de fa un any les retribucions que rebien per reunions

politica
Dijous, 22 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el darrer ple municipal d'Òdena es va aprovar per unanimitat que 4 dels 5 regidors de l'equip de govern odenenc passin a jornada parcial dins l'ajuntament, cobrant 850 euros al mes. Aquesta mesura es deu, segons l'alcalde Francisco Guisado a la voluntat de treure el tema de les retribucions del debat polític. Des de l'oposició, Carles Casanova d'ERC recorda que aquest canvi a temps parcial feia més d'un any que l'havien demanat des del seu grup ja que entenien que els regidors cobraven massa reunions, representant una despesa de més de 100.000 euros a l'any. Amb aquest canvi l'ajuntament s'estalviarà uns 10.000 euros a l'any.

Carles Casanova acompanyat de Jordi Mercader, en la roda de premsa d'aquest dimecres

ERC Òdena va posar la polèmica sobre la taula fa un any

L'octubre de l'any passat, ERC Òdena va fer una petició d'informació sobre les indemnitzacions que els regidors del govern cobraven per les reunions. Tot i els problemes per aconseguir la informació, el grup municipal a l'oposició van calcular que els regidors cobraven entre 15.000 i 20.000 € anuals, una quantia que al seu entendre l'ajuntament no pot suportar. En aquest sentit van demanar al ple que es rectifiquessin les retribucions de les reunions o que els regidors passessin a temps parcial a l'ajuntament amb un sou de 850 euros al mes.

Carles Casanova, coma portaveu d'ERC Òdena reconeix que en el seu moment, tots els grups, inclòs ERC, van votar a favor de les retribucions per a les reunions, entenent que les úniques que s'havien de cobrar, tal i com marca la llei, són les d'organismes col·legiats, com el ple i la comissió informativa del ple. Al marge de les incoherències que el grup va trobar repassant els cobraments dels regidors, ara estan satisfets que finalment s'hagi pres aquesta mesura, que representarà un estalvi anual d'uns 10.000€. En aquest sentit, Casanova apunta que caldria reconsiderar què s'ha de fer 'amb els diners que aquest temps han cobrat, teòricament de manera errònia, els regidors'.

Un canvi per buscar consens

L'alcalde odenenc, Francisco Guisado, ha explicat que van decidir prendre aquesta mesura per retirar el tema de les retribucions del debat polític, mitigat principalment pel grup municipal d'ERC. Ha afegit, però, que ha vingut condicionat perquè 'les condicions del regidors no són les mateixes' i perquè en el tema de les retribucions, des d'un bon inici hi havia hagut consens 'que ha durat el que ha durat, ja s'havia començat a qüestionar i tot i que no és el model que més ens agrada, per mantenir el consens s'ha adoptat el que reclamava l'oposició'.

Guisado ha explicat que ara hi haurà 4 regidors a temps parcials, i un regidor que cobrarà les retribucions per junta de govern i per ple.

ERC Vilanova del Camí proposa consultar a la ciutadania l’elaboració del FEIL 2010

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vilanova del Camí vol obrir a la participació ciutadana la confecció del FEIL 2010. Per mitjà d'una moció demanaran a l'Ajuntament que s'obri un procés de participació per elaborar els projectes que podran ser inclosos en la sol·licitud del Fons Estatal d’Inversions Locals de l'any vinent. Segons afirmen des de la secretaria d'ERC Anoia, el FEIL és un dels plans amb més incidència en el món municipal i s'ha d'apostar per confeccionar-lo amb la col·laboració ciutadana i el suport de tots els grups municipals.


13 Comentaris

l

lo raier odenenc

ÒDENA

9 de novembre 2009.07:12h

Respondre

cHARRAS....eM SEMBLA QUE XARRES SENSE TENIR NI LA MÉS MÍNIMA IDEA DE LES COSES...
LLEGEIX EL BOE DE 3 DE NOVEMBRE (Reial Decret-llei) i PODRÀS VEURE QUE TENIU 3 MESOS PER FER TOT AIXÒ QUE DIUS... Llegir més QUE NO PODEU FER...QUEDA DEMOSTRAT QUE TENS UNA MALA INTENCIÓ TREMENDA...VERGONYA N’HAURIES DE TENIR...TU DEUS SER D’AQUELLS QUE CREU QUE LA GENT SOLAMENT HA DE PARTICIPAR CADA 4 ANYS ANANT A VOTAR, OI? MENTRESTANT, TOT S’HI VAL, OI? VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA!!!! I ÉS CLAR QUE HI HA TEMPS PER PREGUNTAR AL POBLE EL QUE VOLDRIA FER AMB AQUESTS DINERS,...I DE BEN SEGUR QUE HO ENCERTARIA MILLOR QUE ELS QUE ESTEU A LA POLTRONA I SOLAMENT US MIREU EL MELIC!!!

c

charras

Anoia

6 de novembre 2009.12:35h

Respondre

Referente a la consulta que propone ERC Vilanova, le pido al señor Bermudez que no nos quiera engañar.
¿Porque lo pide ahora que no hay tiempo de dar plazos para presentar ideas, para luego... Llegir més someterlos a consulta popular, hacer los proyectos y presentarlos al gobierno para que los finácie?
Lo único que pretende es que la rechacen, usted ya habrá salido en los medios, parecerá que ha hecho algo y los demás son malos por no votar a favor.
Sr. Bermudez, ¿se ha despertado ahora? ¿que ha hecho durante todo lo que llevamos de legislatura a parte de una fiestecilla el 11S?
Los lectores al igual que los votantes no somos ni son tontos, empiece a darse cuenta.
Charras Descarnado.

E

ELis

Igualada

25 d'octubre 2009.21:00h

Respondre

Jo n’estic més que tranquil dels socialistes, ells mai s’equivoquen ni roben (no com d’altres) i mai han anat a presó.

e

eRIC

Igualada

24 d'octubre 2009.15:34h

Respondre

Si això que diu en Josep-m és cert, com diria aquell: ”ya no hace falta decir nada más” ... tenim els ”aprofitats” ben a prop de casa.

j

josep-m

igd

24 d'octubre 2009.10:04h

Respondre

Senyor redactor d’AnoiaDiari.cat. El seu article parla de que 4 de 5 regidors hans passat de cobrar primes per assistir a reunions a rebre un sou per dedicació parcial. És correcte estrictament,... Llegir més però hi ha una pregunta implícita sense resposta. I el 5é regidor?
M’agradaria que informèssiu de per què el cinquè no pot dedicar-se parcialment a l’Ajuntament que l’ha escollit.
Mira que seria bo que estigués a l’atur i la causa de no ”dedicar-s’hi” fos precisament aquesta, no treballar. Ara que potser la causa és la incompatibilitat del subsidi d’atur amb un sou, ni que sigui municipal. Si així fos, és compatible les primes de les reunions amb l’atur. Seria al·lucinant. Què hi diu el regidor d’ERC? Confio senyor redactor que completarà l’article i respondrà a la pregunta imiplícita.

&

"odonenc"

"Òdona"

23 d'octubre 2009.15:59h

Respondre

Doncs a veure si ara aquests professionals en tota regla de la política quan queden amb un ciutadà es presenten i no et trobés amb un tercer que t’informa que no hi és. Dic això, perquè no... Llegir més sóc l’únic que m’he trobat amb cara de tonto després d’haver fet mans i mànigues per fer-me un forat a l’agenda per parlar amb el/la regidor/a. Primer complir i després cobrar. Suposo que aquí si que hi ha unanimitat!

p

pagano

Òdena

23 d'octubre 2009.14:06h

Respondre

El meu recolzament a la mesura que s’ha pres. Sous aprovats a l’Ajuntament d’Òdena, ara si, cotitzant a la seguretat social: Dedicació parcial de 15 hores setmanals. 12.350€/any bruts.... Llegir més Agost vacances. Amb aquest salari per 15 hores ja només falta ara que els politics comencin a assumir responsabilitats de veritat.
Aneu fent números. Si feu les proporcions representaria que si la jornada fos completa s’aixecarien 32.933€/any.
El regidor que no tindrà dedicació parcial i que cobrarà per reunions (el mateix sistema que teòricament no era correcte i que finalment a proposta del govern s’ha canviat) seguirà cobrant per reunions com ja s’explica a l’article. Com que han eliminat de cobrament les reunions que no eren legals, o eren alegals (cosa encara no aclarida) llavors s’han augmentat el pagament de les reunions per que seguís cobrant el mateix que ja cobrava.
I per que aquest regidor no passa a cobrar per la dedicació que te i cotitza a la seguretat social?. La resposta no és clara, ni es va donar durant el ple. No m’agrada barrejar les coses personals amb les que tenen caire polític, però la gent podria treure conclusions errònies i apunto una possible hipòtesi: resulta que el regidor en qüestió, que seguirà cobrant per reunions, que no es cotitzen a la seguretat social, si no que son “indemnitzacions”, està a l’atur. Una hipòtesi podria ser que si cotitza com els altres regidors perdria la prestació d’atur. El resultat és que segueix cobrant de l’atur i segueix cobrant les reunions.
Torno a dir que el termes personal de cada un no haurien d’interferir en els temes polítics ni municipals. Però quan no es dona cap mena d’explicació mínimament convincent durant el ple que expliqués per què un regidor seguia cobrant per reunions pot passar que, a falta d’explicació política convincent, el ciutadà comenci a especular o ha imaginar-se coses.
La solució es que donin les explicacions reals, clares, al moment, en seu de ple i que es concretin el termes del per que segueix cobrant per reunions quan tots el altres han passat a regim general de la seguretat social. Això a dia d’avui no s’ha fet així.

c

charras

anoia

23 d'octubre 2009.09:58h

Respondre

Referente al apartado sobre Vilanova, decirle al señor Bermudez que no haga demagogia. Nunca en los casi tres años que lleva como concejal ha querido saber nada con la ciudadanía y ha pasteleado... Llegir més todo lo que ha creido que puede tener beneficio própio en los despachos con el PSC.
ERC Vilanova y por lo que veo en toda la comarca jamás han hecho nada pensando en los vecinos y si en su interes partidista.
Sr. Bermudez, está bien que presente una moción para que se consulte a los vecinos, pero seguramente se consulte o no, usted y Vich intentaran pactar lo que quieran por encima de la decisión de los vilanovinos/as y dejaran a la oposición con dos palmos de nariz.

m

marta

òdena

22 d'octubre 2009.15:42h

Respondre

Com diuen al Polonia: Iceta l’últim.

l

lo raier odenenc

ÒDENA

22 d'octubre 2009.12:42h

Respondre

...Josep d’igualada.....tu tampoc pagues Seguretat Social ???...doncs estem arreglats....no sé pas com fas els numerus....¿? ;-)
...jo, com també tu, odenenca...vam poder veure a les portades... Llegir més dels principals diaris de la comarca, pocs dies després de començar la legislatura, que el que cobraven els vicepresidents amb dedicació exclusiva eren 39000€/any...hem de consultar més l’hemeroteca...
...Joan...fins ara, els regidors (PSC) que cobraven un promig de 1800€/mes no tenien dedicació, ni parcial, ni mitja, ni exclusiva...hi anaven als migdies i vespres i conservaven la seva feina...i no vegis el que costava reunir-se amb elles/ells....no està gens malament el sobresou que es treien, veritat ? i a més van dient per tot el poble que no hi havia ningú qui controlés si feien o no les reunions....

J

Josep

igualada

22 d'octubre 2009.10:45h

Respondre

Al consell comarcal cobren 36.000 o sia 3.000 cada mesada segons diu tot-hom.

o

odenenca

odena

22 d'octubre 2009.10:14h

Respondre

Bona noticia un estalvi de 10.000 E. Es un gest. M´han dit que en Carles Casanovas cobra 48.000 euros anuals del Consell Comarcal pero jo no m´ho crec.De cap manera.

J

Joan

Igualada

22 d'octubre 2009.09:42h

Respondre

Ostres, se n’han adonat que la cosa està fotuda... El que no entenc és si amb la dedicació a mitja jornada poden realitzar la mateixa feina que ha jornada completa, que estaven fent fins ara la... Llegir més resta d’hores...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.