TORNAR

Òdena retalla un 22% els seus pressupostos

El PSC afirma que es tracta d'uns pressupostos 'frívols'

politica
Dilluns, 23 gener 2012. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Ple de l’Ajuntament Òdena va aprovar dijous un pressupost total per a l’any 2012 de 3.907.846.56€. Aquesta xifra representa una disminució del 22,45% respecte al pressupost de l’any anterior. Si bé el pressupost ordinari ha augmentat d’un 3,98%, la disminució del pressupost total ve donada per la reducció en les inversions que ho fan en un 84,68%. Els números de la corporació odenenca per al 2012 es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i ERC) i els vots contraris del PSC que considera que es tracta d’uns pressupostos ‘frívols’ que no garanteixen el bon manteniment dels serveis que ha de prestar l’Ajuntament.

Ple Òdena

Segons l’equip de govern –CiU i ERC- , el pressupost odenenc posa l’accent en l’àrea de serveis socials i educació que augmenten en un 35,18% i un 21,09% respectivament, obtenint una partida de 77.120€ i 163.780€. L’oposició, però, no veu amb bons ulls aquests pressupostos, afirma que són els ‘menys participatius de la història d’Òdena’ i explica que els odenencs acabaran pagant més car que abans la gestió dels polítics.

Promoció econòmica

L’àrea de promoció econòmica també es veurà reforçada i passa de tenir una partida de 10.000€ a 43.321,21€. Part d’aquests diners són els destinats a plans d’ocupació i formació atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya. A més però, el departament té la voluntat de millorar el servei d’ocupació i orientació laboral, treballarà per la realització de fires i accions en favor de les empreses i comerços locals i per la promoció del municipi. Aquesta partida no satisfà al PSC que afirma que aquests pressupostos no aposten per la promoció econòmica: ‘no ajuda a la gent que està en atur a trobar feina i acaba destinant més del doble del pressupost en festes i oci’.

Medi ambient i Igualtat de Gènere

Medi ambient és l’àrea, a part de la de personal, a la qual es destinaran més recursos: 432.497€. D’aquests diners, 415.567€ es destinaran a la gestió del servei de recollida selectiva, matèria orgànica, rebuig i a la neteja viaria. La resta de la partida, que ha passat de 3.568€ a 17.150€ es destinaran, entre altres, a campanyes de sensibilització i educació mediambiental. La partida de món rural també es veu augmentada d’un 35%. Aquest increment és l’aposta que fa l’equip de govern per arreglar els camins.

Per la seva banda, el PSC critica que només es destinin 1.000 euros a la regidoria d’Igualtat i ciutadania: ‘si no creuen en aquestes polítiques, no cal que facin teatre, Òdena sempre havia liderat les polítiques d’Igualtat de la Conca d’Òdena’.

Esports i cultura

Una altra partida destacada del pressupost per a l’any que ve és esports que rebrà 326.740 euros. D’aquests, 220.000€ són per finançar les inversions la pista poliesportiva de l’Espelt i fer les adequacions de la piscina municipal.

En l’àmbit de cultura, l’Ajuntament d’Òdena hi destina 135.134,56€, xifra que representa un 8% d’augment respecte el pressupost del 2011. Aquest augment es destinarà a donar suport a les entitats i associacions odenenques.

Inversions

Pel que fa a les inversions pressupostades,Casanova va voler destacar que ‘el govern d'ERC-CIU a Òdena prioritzarà aquelles inversions realistes i que hagin de tenir un retorn palpable per la població’. Així el consistori odenenc hi destinarà un pressupost de 225.000€ que provindrà PUOSC de la Generalitat i finançament de la Diputació de Barcelona. Per la seva banda el PSC critica que l’Ajuntament no desenvolupi el projecte de treballs als barris, una iniciativa que, segons els socialistes, ajuda a les persones aturades del municipi.

L’alcalde, Carles Casanova, va descriure els pressupostos presentats del 2012 com a ‘reals, rigorosos, amb la seriositat i austeritat que demana la situació que ens està tocant viure i en la que estem també immersos a Òdena’. Mentre que l’oposició manté que aquests pressupostos no ajuden als ciutadans d’Òdena i que prioritzen l’oci, les festes als serveis socials.


3 Comentaris

j

josep

25 de gener 2012.10:12h

Respondre

Quin bé li faria a la política que els cometaris fets des de posicions polítiques diferenciessin un bou d’una bèstia grossa o que distingissin els arbres que serveixen per llenya dels que no.... Llegir més Quin cansament aquesta militància encegada de chip i manual que repeteix consignes més que pensa. A Òdena no som excepció i també sabem fer de la política un àmbit de desprestigi. No sé què mereixem, però el que tenim és el resultat del que uns i altres posem sobre la taula.

L

Lola

Odena

24 de gener 2012.13:11h

Respondre

Els alcaldes cobren força, esclar, perque treballen molt, sobretot fent molts esforços per impedir que algú amb calés inverteixi a Òdena, realment fan molta feina.
Distreuen el personal amb... Llegir més fires i mercats.
Em sap greu, però no se si puc dir que Òdena té el que es mereix....

d

desperancçat

Odena

23 de gener 2012.19:22h

Respondre

Com retallen aquests alcaldes d’Òdena!! I no s’en parla de salaris? Perque? S’han apujat? S’han abaixat? Segurament s’han augmentat, perque sino sortiria en primera plana, per suposat. Un... Llegir més alcalde trenta i pico mil euros, l’altre prop de vint mil.... i aquí ningú diu res!!! Costaran més o menys que els anteriors regidors i alcalde?
Disminueix el pressupost passant de gariabè 7 milions d’euros l’any 2011 a quasi 4 milions... i ens quedem tan amples!
Promoció del municipi? Fires? Això si que ho fan bè, Òdena serà la gran festa de la comarca de l’Anoia, de la conca. Fins i tot es pensa en cambiar el nom de la Conca d’Òdena per la Conca de Festa. Vinga festes i fires... i qui les organitzarà aquestes fires i festes? De que seràn? O es que pensen fer fires multisectorials? Clar, és que Òdena te capacitat per poder realitzar la fires multisectorials per promociionar els concesionaris de cotxes, els comerços del municipi....
O seràn fires com la cargolada? ball de crespelles? que serà? No ho saben ni ells, pero com el seu programa electoral deia... a no... que no deia res!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.