TORNAR

L'oposició lamenta l'increment del 5% en les taxes de l'escola d'art i de música

El ple d'Igualada aprova les taxes pels serveis culturals educatius, socials i de lleure de la ciutat.

politica
Dimarts, 21 maig 2013. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat amb els vots a favor dels grups de CIU i ERC- Reagrupament i els contraris dels grups del PSC, ICV, PP, i PxC la modificació de l'ordenança fiscal que regula les taxes per la utilització de les instal·lacions esportives i dels serveis culturals educatius, socials i de lleure de la ciutat. Els grups de l'oposició s'han queixat que l'increment farà que moltes famílies no puguin accedir a aquests serveis.

Els grups de l'oposició han criticat que la modificació de les taxes s'hagi suposat un increment de la majoria segons l'IPC, excepte les de les escoles d'art i de música que segons han afirmat han pujat per sobre del 5%.

Des del grup municipal socialista, el regidor Xavier Figueras ha assegurat que això 'farà cada vegada més difícil l'accés a les famílies a aquest tipus de serveis' Segons Figueras 's'han de potenciar aquests estudis i no incrementar-ne el preu'.

Des del grup municipal d'ICV, Montserrat Mateu ha recordat que les famílies cada vegada mostren una major dificultat per a l'accés a aquests serveis i ha dit que això va quedar reflectit en les activitats que el patronat municipal d'esports va realitzar per Setmana Santa i que segons ha apuntat 'va registrar una devallada del 40% en el nombre d'usuaris'. Mateu ha insistit en 'la necessitat de la tarifació social'

Des del grup del PP, i des de Plataforma per Catalunya, s'ha lamentat que l'increment es faci segons l'IPC, quan hi ha moltes famílies que veuen que els seus sous no s'incrementen.

El regidor popular, Joan Agramunt, ha afirmat que s'hauria de tenir en compte l'IPC estatal a l'hora de definir aquests increments 'ja que sempre és una mica més baix'.

Robert Hernando de PxC ha manifestat que 'tot i que es podria considerar que aquests increments són petits, les pujades continuades any rera any, sumen un increment considerable i això suposa un esforç massa gran per les famílies'.

Consulta les modificacions de les taxes

Es poden consultar les modificacions de les taxes a través d'aquest enllaç:

https://www.seu.cat/seue-fitxer?id=39912. (De la pàgina 24 a la 32).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.