TORNAR

L'oposició de Vilanova presenta una moció de censura per desbancar Vanesa González

La coalició que governa dóna per perdut el control de l’Ajuntament

politica
Dimarts, 17 gener 2017. 15:40. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La coalició tricolor de Vilanova donarà pas a una equació encara més difícil de quatre forces: la totalitat de l'oposició ha presentat aquest dimarts una moció de censura. Fonts del govern admeten que no podran continuar.

Els propers dies hi haurà un canvi de govern a Vilanova. V365, força guanyadora a la contesa electoral de fa dos anys, ha estat al capdavant de l'ajuntament fins ara en coalició amb ERC i CiU, però en minoria. Ara, la totalitat de l'oposició, és a dir, PSC, Vilanova Alternativa, IPV i Decide, s'ha aliat per sumar els seus nou representants i tombar el govern actual, que sols en té vuit. Noemí Trucharte, del PSC, no ha volgut confirmar qui agafaria la vara, tot i que com a segona força més votada compta amb moltes opcions de ser qui substitueixi l'actual alcaldessa, Vanesa González. El ple extraordinari on tindrà lloc la moció serà el proper 31 de gener.

El ple del cartipàs, a l'inici del mandatDe fet, desafiant, durant el ple de dilluns, l'alcaldessa ja va convidar a l'oposició a que es fes una moció, ja que totes quatre forces havien bloquejat els pressupostos del 2017 que no van arribar a tractar-se en la sessió. Si fins ara, V365, ERC i CiU havien aconseguit governar malgrat estar a un regidor de la majoria -vuit sobre 17-, amb el suport puntual de Decide en moltes ocasions, ara ha estat aquesta formació la que ha capgirat l'status quo. La seva única regidora, Imma González Narbona, s'ha avingut a pactar una moció amb Vilanova Alternativa, que té tres regidors, i PSC -tres edils- i IPV -dos-, les forces més crítiques amb el govern de Vanesa González.


6 Comentaris

L

Luís

Vilanova del Camí

21 de gener 2017.09:32h

Respondre

Por desgracia (y no por suerte) conozco a todos los integrantes de esta moción de censura. Fijaos bien en lo que quiere dirigir Vilanova... gente que quiere sentirse importante, que no aceptan la... Llegir més derrota y que venderían su alma al diablo para gobernar y pasearse por Vilanova, nuestro pueblo, sin ánimo de hacer nada más... esto explotará seguro... mucha ambición y poco trabajo veo yo.... pero solo es mi opinión.

a

alberto

Barrio Montserrat

19 de gener 2017.08:40h

Respondre

Vine, vi, y lo Rompi.
atte Arturo I ” el astuto”

M

Maria

Igualada

18 de gener 2017.16:34h

Respondre

Quin panorama teniu! Des de la població veïna trobo que aquesta noia ho fa prou bé. Sempre sento comentaris no gaire afavoridors de la Noemí Trucharte. El consistori és el reflexe dels seus... Llegir més ciutadans i ja fa molt temps que teniu molta rancúnia. És millor anar tots a una per aconseguir millores per tothom.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

17 de gener 2017.20:23h

Respondre

Era de espera, on posa les grapes el expressi, ”el astut” ” tot es va a fer punyetes.
Es una, llàstima, aquest jovent ho feien francament be!!!!

C

Carlos

Vilanova del Camí

17 de gener 2017.17:37h

Respondre

Me gustaría aclarar que en las pasadas elecciones ninguna formación ganó, en todo caso V-365 fué la que más regidores consiguió. (5 de 17)
Por lo tanto si se compone un nuevo gobierno no es... Llegir més quitarle nada a ningún vencedor.

T

Toni

Vilanova del Cami

18 de gener 2017.21:43h

Per Carlos:
Estas segur que cap formació va guanyar??????? Segur?????
Si no va guanyar cap formació llavors que va pasar? Que pot ser van empatar??
Jo de tu m’ho tornaria a... Llegir més mirar...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.