TORNAR

Palau replica que "en el conjunt d'impostos, Igualada paga més que Vic o Vilafranca"

Continua la polèmica del darrer ple

politica
Divendres, 23 octubre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Josep Maria Palau, portaveu del grup municipal d'ERC ha replicat les acusacions fetes per l'alcalde Marc Castells de no haver donat a conèixer la recaptació pel conjunt d'impostos i taxes que té lloc a municipis similars com Vic o Vilafranca del Penedès. Segons Palau, "no tenim cap inconvenient en fer una taula amb la recaptació de tots els impostos i les taxes. Els números ens continuen donant la raó. L'import total recaptat, pel conjunt d'impostos i taxes municipals, és molt superior a Igualada, que a Vic i a Vilafranca. I l'import recaptat per cada habitant també". 

Els regidors republicans mantenen les seves propostes que van fer el darrer ple sobre les taxes, en la sessió dedicada a les ordenances. "Malgrat els seus atacs, no entrarem en la dinàmica de desqualificacions que ha iniciat en Marc Castells. Per primera vegada té davant uns grups de l'oposició legítimament posem en qüestió el seu model de ciutat i que estem plantejant alternatives assenyades i raonables", afirma Carolina Telechea, que també diu "que ningú ens digui, quan tenim el conjunt de la pressió fiscal tant alta, que és socialment just incrementar un 4,65% l'IBI als habitatges de menor valor".

Les dades que aporta ERC sobre els totals d'impostosTelechea afegeix que "no és just quan el salari brut mitjà s'ha reduït un 1,8%, les pensions estan congelades des de fa anys i tenim un 17,65% d'atur. Almenys, introduint criteris de progressivitat, es podia haver compensat aquest increment, mitjançant ajuts, als propietaris dels habitatges de menys de 90 metres quadrats, especialment a tots aquells que tenen rendes baixes, com ara treballadors en precari, aturats o pensionistes".

Per a Enric Conill, "no augmentar l'IBI està més que justificat i és una mesura justa i progressista. Els 13 o 18 euros de més que es paguen a aquests llocs per taxa d'escombraries, els 32 per taxa de clavegueram o els 14 o 17 per altres taxes, no equilibren, ni molt menys els entre 152 i 186 euros de més que es paguen per l'IBI. Els números són els que són i volem que la ciutadania els conegui. Nosaltres hem volgut posar xifres, i explicar la nostra proposta, que seria molt més justa comparativament i més progressiva que l'actual. També hauríem d'analitzar si una taxa per manteniment del clavegueram pot aportar més justícia al sistema, ja que es paga proporcionalment pel volum d’aigua que s'utilitza a cada habitatge o empresa".


4 Comentaris

G

Guillem R

Igualada

23 d'octubre 2015.11:55h

Respondre

És claríssim que paguem molts més impostos els igualadins, i si ens els apugen cada any ho seguirem fent fins temps!! Algú pot dir que és perquè es té un deute molt gran. I qui ha creat aquest... Llegir més deute? El PSC!!!! Els mateixos que ara aproven els pressupostos! Surrealista!!

A

Antoni

Igualada

23 d'octubre 2015.11:25h

Respondre

Molt interessants les dades. Aquí es veu que som una ciutat cara. Però si els números de l’Ajuntament tot i que han millorat, no tenen un gran benefici, vol dir que devem gastar massa. Per tant,... Llegir més la solució entenc que és fer menys coses o fer-les més eficientment. I ja vull veure quin polític vol entrar en aquests assumptes, i sobretot dels polítics que són teòricament d’esquerres.
I per tant, s’hauran de prendre moltes mesures d’eficiència, que entenc que ja se’n prenen. Per exemple, el Sr Palau per motius legals del seu càrrec polític, ara no pot ser funcionari de l’Ajuntament d’Igualada, i pel que sé, l’Ajuntament segueix funcionant sense haver contractat un substitut. Això és eficiència!

I a la sra Telechea, dir-li que visc en un pis de 75m2, i aquest any em baixarà una miqueta l’IBI. Per tant, vagi amb compte en treure certes dades de cara a la galeria.

E

Eduard

Igualada

23 d'octubre 2015.08:32h

Respondre

De nou, gràcies pel vostre bon treball i dedicació. Això ens reconforta amb la política, amb el polítics, també des de l’oposició leial i constructiva.

M

Maria

Igualada

23 d'octubre 2015.07:32h

Respondre

No m’extranya gens que paguem mes, per aixo som diferents, i molt, per desgracia

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.