TORNAR

Un Parlament amb 7 forces polítiques

CIU, PSC, PP, ERC, ICV, SI i C's

politica
Dilluns, 29 novembre 2010. 00:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Catalunya ha viscut aquest diumenge una jornada intensa: eleccions al Parlament, els resultats de les quals comportaran un canvi en la distribució de forces polítiques. En línies generals, a banda de la victòria convergent (amb 62 escons, sense aconseguir la majoria absoluta), destaquen les baixades del PSC i d'ERC, així com l'entrada en l'arc parlamentari de la formació que encapçala Joan Laporta.

Segons dades del departament de Governació, amb el 100% escrutat CIU obté 62 escons amb el 38,47% dels vots; el PSC n'ha perdut 9 i es situa als 28 (18,32% dels vots), i ERC pateix una sacsejada perdent fins a 11 diputats (7% dels vots). Això fa que el Partit Popular s'instal·li en la tercera posició dels partits amb més representació, amb 18 escons. ICV-EUiA també perd escons, en aquest cas 2, mentre que Ciutadans conserva els 3 actuals. Solidaritat Catalana per la Independència entra de cop a l'arc parlamentari amb 4 diputats.

Pel que fa a les xifres de participació, al conjunt català ha augmentat sensiblement, passant del 56,04% del 2006 al 59,95% d'aquesta vegada. També han pujat lleugerament els vots en blanc: del 2,02% en els anteriors comicis al 2,94% del 28N.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.