TORNAR

Un partit de residents d'urbanitzacions aspira a treure "més de dos regidors" a Piera

El lidera Manuel Pavón, ex regidor del PP, i es presenta també a Igualada, Montbui i Els Hostalets

politica
Dissabte, 11 abril 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El veterà regidor ex popular Manuel Pavón ha engegat amb un grup de persones residents a diverses urbanitzacions de la comarca un projecte polític, un partit que concorrerà a les eleccions en quatre municipis, el 24 de maig. El Grupo Independiente Anoia y Urbanizaciones (GIAU) espera bons resultats en els comicis a Piera, d'on va ser regidor Pavón, veí de Can Claramunt

Ha irromput una formació inesperada al panorama electoral. Es tracta del Grupo Independiente Anoia y Urbanizaciones (GIAU), que reuneix persones que majoritàriament viuen en urbanitzacions i barris, en nuclis separats, i que reclamen que millorin les condicions d'habitabilitat del seu entorn. El lideratge correspon a Manuel Pavón, antic regidor popular a Piera, empresari constructor. Pavón, que va abandonar el PP per dissensions personals amb el seu company pierenc José Maurenza, va abstenir-se en la moció favorable al 9-N als ajuntaments (tots els altres edils de la formació van votar en contra) i ha manifestat públicament la seva enemistat amb la direcció dels conservadors a l'Anoia. El GIAU es presentarà a Piera, Montbui, Els Hostalets i també Igualada, on els encapçala Roque Setién, que resideix a Vallbona d'Anoia. Pavón, sobre les seves opcions a Piera, afirma que "no firmaria treure dos regidors" (sic).

Pavón, amb el micròfon, vol fer forat a PieraAmb el GIAU vol capitalitzar el malestar que pugui existir en els barris allunyats dels nuclis urbans de zones com Piera o Els Hostalets de Pierola. Pavón manifesta que "hem estat més de 40 anys pagant impostos altíssims a les urbanitzacions, sense que hàgim rebut inversions a l'alçada". Posa de botó de mostra "la manca de clavegueram" en alguns punts del seu municipi "on es depèn de fosses sèptiques". Retreu a les administracions que els costos de les obres d'urbanització dels barris, que els veïns van abonar a entitats impulsades per la Generalitat, no els han estat retornats. 

Urbanisme i passos zebra

El candidat a Igualada, el vallbonenc Setién, no es va pronunciar quan va ser preguntat de manera diàfana, reiteradament, per un periodista sobre si "està d'acord amb la revisió del pla urbanístic" de la capital anoienca. Setién va anunciar que cal millorar la senyalització viària, amb "més il·luminació", i rebaixar els passos zebra que "provoquen molts danys a vehicles particulars". Pavón sí que es va mullar sobre el POUM de Piera, que "portem ja molts anys canviant, segons el govern que tenim, sense que en cap moment es faci el definitiu".

A nivell general prometen esforços contra la pobresa, amb mesures per garantir "el dret a l'habitatge i els subministraments", col·laborar "perquè l'administració compleixi amb el tercer sector" i marcar d'a prop  les entitats bancàries "perquè facilitin crèdit als petits emprenedors". El logo del GIAU, inspirat en certa manera en els escuts nobiliaris medievals, és per ressaltar l'afinitat "del nostre partit amb els orígens de la comarca". Pavón remarca que tant el logo com el partit van tardar molt a ser aprovats per Interior. 

El pierenc no es va voler estendre massa sobre el seu adéu al PP. No va criticar obertament  Jaume Guixà, i sí que va atacar directament  Maurenza i "Joan Agramunt i Pere Calbó, als quals no interessava que fos el líder del PP comarcal". Aquests serien els motius pels quals hauria abandonat el partit després de quatre anys com a regidor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.