TORNAR

Els partits igualadins volen líders nacionals durant la campanya?

Ni Joaquim Nadal ni Joan Puigcercós seran a Igualada per presentar el candidat

politica
Dimarts, 10 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat divendres va començar la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig, però fa mesos que els partits estan en precampanya i que intenten mobilitzar la ciutadania. El suport dels líders nacionals, que fan meetings i conferències en les diferents localitats del país, és una tècnica sovint utilitzada pels partit, però a Igualada ERC i PSC han renunciat al suport dels seus líders nacionals.

Sens dubte és Convergència i Unió el partit que a Igualada ha buscat més el suport dels líders nacionals; d’aquesta manera ja a principis de mes de març Artur Mas va omplir el teatre de l’Ateneu en l’acte de presentació del candidat igualadí, Marc Castells. L’acte no va estar exempt de polèmica, i la frase de Mas: ‘Si Marc Castells és alcalde tindrà fil directe amb mi’ no va trigar a provocar les reaccions de l’Alcalde Jordi Aymamí. Després de l’acte multitudinari, altres cares destacables del partit a nivell nacional han passat per igualada: Oriol Pujol es va deixar veure a la plaça Pompeu Fabra després d’una jornada de treball amb representants de diferents entitats igualadines; Els històrics Francesc Homs i Miquel Roca també van ser a Igualada per debatre sobre l’economia de la comarca i alguns consellers actuals com Francesc Xavier Mena o Josep Lluís Cleries han estat durant la precampanya a Igualada.

L’altra cara de la moneda són el PSC i ERC, que han apostat per no portar líders nacionals durant la campanya. Ni Joaquim Nadal ni Joan Puigcercós han visitat la capital de l’Anoia en època preelectoral i tant Jordi Bertran, cap de campanya de Jordi Aymamí com Joan Boix, cap de campanya de Joan Torras, afirmen que el seu candidat no necessita que vinguin a presentar-lo. Puigcercós, però, sí que serà a l’Anoia i és que aquest dimecres el president d’Esquerra republicana de Catalunya presentarà el candidat del seu partit a Vilanova del Camí.

Si dos dels socis dels que composaven el tripartit han decidit prescindir dels seus líders nacionals, ICV, el tercer membre de l’anterior govern, pren una decisió contrària, Joan Herrera va ser a Igualada el passat mes de març per presentar tots els candidats d’ICV de la Catalunya central i diversos diputats han estat en diferents ocasions a la ciutat. La darrera Dolors Camats que va ser una de les protagonistes del sopar que Iniciativa va organitzar el passat divendres per prestnar totes les llistes de la comarca.

Per la seva banda, el PP no descarta portar Alícia Sánchez Camacho, presidenta del Partit Popular de Catalunya, com va explicar Joan Agramunt, número dos del partit en una entrevista a anoiadiari•cat. En la mateixa entrevista, Agramunt va explicar que la posició privilegiada que ocupa Pere Calbó en les files populars fa complicat trobar algú que el vingui a presentar.

Sembla que Ignasi Vich, el cap de llista de Solidaritat per la Independència a Igualada, compta amb el suport dels líders nacionals del seu partit. Alfons López Tena va ser a Igualada en una diada tan plena d’actes com Sant Jordi i el passat divendres tan Uriel Bertran com López Tena van ser a la biblioteca d’Igualada. Finalment, el candidat de PXC, Robert Hernando, també comptarà amb la visita del líder del seu partit, el viguetà Josep Anglada.


3 Comentaris

V

Vaja, vaja, Tonet

Igualada

10 de maig 2011.23:59h

Respondre

I tant ! que guanyi qui vulgui pero mai el PSC. Que guanyi PxC o el PP que segur que faran molt per la democràcia i -sobretot- per Catalunya. Vinga Tonet, fot-li pel broc gros i consulta algun... Llegir més especialista, que l’odi normalment amaga altres malalties.

T

Tonet

10 de maig 2011.22:29h

Respondre

Mireu, jo tinc 21 raons per NO VOTAR el PSC a IGUALADA, i per tant que guanyi qui vulgui pero mai el PSC

P

Pau

Igualada

10 de maig 2011.21:08h

Respondre

Evidentment. Si a l’Aymamí i als seus sembla que els hi faci pena ser del PSC: amaguen les sigles PSC, les canvien de color, etc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.