TORNAR

Els partits polítics d’Igualada debatran al voltant de la consulta popular sobre la independència

Continua el vot anticipat d'IGDecidim

politica
Dijous, 1 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sota el títol de 'Tu decideixes, o no?', el proper dijous 8 d’abril La Sala d’Igualada acollirà un nou acte públic al voltant de la consulta sobre la independència. Aquesta vegada, els representants dels diferents partits polítics amb presència al consistori igualadí seran els protagonistes, en un debat organitzat per IGDecidim i l’Associació Cultural La Sala. D'altra banda, diumenge es va presentar en societat la comissió Tous Decideix, que també treballa en vistes del 25 d'abril.

Presentació de Tous Decideix

Un igualadí vota anticipadament a la calçotada popular

El ple de l’Ajuntament d’Igualada va rebutjar el setembre passat recolzar la celebració d’aquesta iniciativa, gràcies als vots de l’Entesa per Igualada i el Partit Popular, que es van imposar a CiU i a ERC, el partit que va presentar la moció. Aleshores, el rebuig i la defensa del dret a l’autodeterminació es van barrejar amb arguments vinculats al context polític i econòmic. Mesos després, quan resta menys d’un mes perquè Igualada celebri la consulta, tindrem l’oportunitat d’escoltar de nou la posició d’aquestes formacions polítiques.

El vot anticipat continua

Després de començar la setmana passada, els primers igualadins ja han votat anticipadament en la consulta sobre la independència de Catalunya. Durant aquesta Setmana Santa, tothom qui ho desitgi també podrà participar abans de la consulta del 25 d’abril, gràcies a diferents taules informatives. IGDecidim serà present a les processons de Fàtima i el Sant Crist, així com a la plaça de Cal Font que dissabte acollirà el bus del Barça.

La comissió ciutadana recorda que per poder votar caldrà presentar el DNI, el passaport, el Certificat d’Inscripció al Registre Comunitari o la Targeta de residència, per tal d’acreditar Igualada com a municipi de residència. Recollir la participació dels qui viuen o estudien a l’estranger, i aprofiten la Setmana Santa per visitar l’Anoia, també és un dels objectius del vot anticipat.

D’altra banda, la setmana vinent es presentarà la Junta Electoral Local, que serà l’òrgan encarregat de vetllar perquè la consulta del 25-A es desenvolupi amb plena normalitat i garanties democràtiques.

IGDecidim

ERC se suma a la campanya

La Federació Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada inicia, el proper 8 d’abril a les 5 de la tarda, la seva campanya a favor de la consulta per la independència que se celebrarà a la ciutat el 25 d’abril de 2010. En aquest sentit, el primer dels actes previstos per ERC Igualada en ares de l’èxit participatiu de la consulta i 'en defensa d’una Catalunya que esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social', serà la tradicional enganxada del cartell sota el lema 'Fem un pas endavant, vota sí', amb la presència del president d’ERC, Joan Puigercós.

Taules informatives per recollir vot anticipat:

Divendres 2 d'abril

Processons Barri Fàtima

De 20 a 23 hores

Dissabte 3 d'abril

Bus del Barça (Plaça de Cal Font)

De 10-12 i 12-14h i de 17-20h.

Diumenge 4 d'abril

Processons Barri Fàtima

De 12 a 15 del migdia

Dimarts 6 d'abril

Actes del Sant Crist (plaça de l'Ajuntament)

De 18 a 21h.

'Tu decideixes, o no?'

Dijous 8 d’abril

Debat dels partits polítics d'Igualada sobre la consulta sobre la independència. Amb la participació de representants dels partits polítics amb representació a l'Ajuntament d'Igualada

A les 20h del vespre, a La Sala (pl. de Cal Font)

Organitzat per IGDecidim i Associació Cultural La Sala

Segon vídeo promocional

Els joves també decidim from IGDECIDIM on Vimeo.

Es presenta en societat Tous Decideix

Amb una gran assistència de públic, el passat diumenge 28 de març, es va fer a Sant Martí de Tous la presentació pública de 'Tous decideix', la comissió ciutadana que vol fer possible la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya al municipi el proper dia 25 d’abril.

L’acte va comptar amb la presència a la taula d’unes quantes persones del poble que, cadascuna des del seu àmbit professional, van donar arguments per a la reflexió sobre el dret a decidir i la participació ciutadana. Entre aquestes reflexions es pot destacar la que fa referència a la importància de creure’s que el poder el té la gent o al fet que el poble de Tous ha sigut històricament molt participatiu.

La comissió ciutadana va recalcar que no es posiciona a favor ni en contra de la qüestió, simplement pretén posar els mitjans humans i tècnics per fer que la consulta sigui una realitat i aconseguir el màxim de participació possible. Per aquest motiu es va animar a tothom a integrar-s’hi i a treballar perquè la consulta sigui un èxit.

La consulta del 25 d’abril es durà a terme al mateix lloc i en els mateixos horaris que les eleccions convencionals i hi podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys.

Tous Decideix


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.