TORNAR

Pere Calbó considera que unes plebiscitàries serien "un frau democràtic"

Pel diputat "la única sortida és una majoria que canviï la constitució"

politica
Dimarts, 14 octubre 2014. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
"La compareixença de Mas, el seu to i la seva proposta són un atac a Esquerra" assegura Pere Calbó, diputat anoienc del PPC. Calbó no accepta ni la nova fórmula ni unes plebiscitàries, ja que seria "pervertir les eleccions al Parlament"

El diputat popular al Parlament de Catalunya, l’igualadí Pere Calbó, considera que la proposta del president Artur Mas és “equívoca” i “no té garanties democràtiques”. El també regidor de l’Ajuntament d’Igualada assegura que la nova fórmula que ha plantejat el màxim mandatari de la Generalitat “deslegitima el resultat que hi pogués haver”. De tota manera, Calbó adverteix que tampoc creu en unes plebiscitàries: “seria un frau democràtic fer que les eleccions al Parlament siguin un referèndum”.

Segons el diputat conservador “no ha aclarit a quin marc legal concret feia referència quan parlava de la consulta. I és preocupant que les garanties passin a un segon terme. Vol actuar amb frau de llei i no reflectirà què pensa el poble”. Calbó tampoc accepta la possibilitat d’unes eleccions al Parlament amb caràcter plebiscitari: “hauríem fet tres eleccions autonòmiques en poc més de quatre anys. Això demostraria la incapacitat de Mas per governar... I en unes plebiscitàries no hi pot haver un punt únic”.

L’igualadí considera que “és un carreró sense sortida. Cal seny i obrir un diàleg amb tothom i veure què es pot aconseguir dins el marc de la llei”. No creu que “en unes eleccions, CiU, Esquerra i també altres partits presentin el mateix programa” ja que “pensen diferent en matèries de sanitat o educació, que és el que s’ha de debatre en un programa electoral”.


L’actuació de l’estat espanyol de prohibir qualsevol acció del Govern és, segons Calbó, perquè “l’estat de dret és això, posar el límit a la voluntat del governant”. Quines opcions hi hauria per la majoria social que vol la independència, al capdavall? “La única manera és reformar la constitució. I cal tenir una majoria”.


6 Comentaris

S

Serrallonga

Igualada

15 d'octubre 2014.17:00h

Respondre

Sant Agustí deia que si uns governants actuaven injustament només eren una colla de lladres i no se’ls havia d’obeir. La constitució ha de ser justa i si no es justa només és el marc legal... Llegir més de una colla de lladres. La constitució espanyola es injusta i per tant només és el marc legal de una colla de lladres als quals vostè fa costat. Potser que ho consulti amb el seu confessor.

P

Pep

Anoia

15 d'octubre 2014.11:15h

Respondre

El frau és convertir la justícia en tribunals polítics i pixar-se en la separació de poders. El frau és recollir signatures contra un estatut ja prèviament retallat. El frau és que els hereus... Llegir més del franquisme ens parleu de democràcia. El frau ets tu, Calbó!!

C

Carles

Igualada (Catalunya)

15 d'octubre 2014.07:45h

Respondre

Es vergonyos sentir parlar a la gent del PP.
Els unics que fan un frau democratic no deixant expresar-se al poble son els del PP.
Que canviin el discurs ja.
Aixo sembla una dictadura no una... Llegir més democracia.
Visca Catalunya.

J

Juan

15 d'octubre 2014.07:30h

Respondre

A palabras necias oidos sordos.

Ò

Òscar

Igualada

14 d'octubre 2014.20:00h

Respondre

Els d’Esquerra ja ens defensem sols. Que se’t veu el llautó, home! Gràcies.

A

Albert

Igualada

14 d'octubre 2014.14:45h

Respondre

El frau democràtic el fa l’estat espanyol no deixant votar els catalans democràticament.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.