TORNAR

Pere Calbó repetirà com a candidat del PP igualadí a les eleccions del maig

La direcció popular el nomenarà alcaldable en breu

politica
Dijous, 10 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pere Calbó tornarà a encapçalar la llista del PP igualadí a les eleccions del 22 de maig, segons que ha pogut saber anoiadiari·cat de fonts del partit. Calbó, que formalment encara no s'ha pronunciat en un sentit o altre, encapçalarà la llista popular igualadina per cinquena vegada, per bé que aquest cop ho farà essent també diputat al Parlament de Catalunya i secretari general del Grup Popular a l'hemicicle. Des de la direcció barcelonina del partit s'assegura que l'anunci s'oficialitzarà 'en breu'.

Calbó va encapçalar per primera vegada la llista popular a Igualada a les eleccions de 1995, amb un èxit notable, passant de 498 vots el 1991 (3,31% del total) a 1.651 el 1995 (9,9%), i de 0 a 2 regidors. Llavors, els dos regidors populars van formar govern de coalició amb els 9 aconseguits per Josep Maria Susanna (CiU).

Als següents comicis (1999), tot i conservar un percentatge de vot similar (8,49%, 1.361 paperetes), el PP va perdre un regidor. Això, sumat al fet que la CiU de Flora Sanabra també va passar de 9 a 8, va fer impossible la reedició del pacte de govern.

Als tercers comicis de Calbó com a cap de llista popular (2003), la formació va aconseguir 1.592 vots (9,12%), recuperant el segon regidor, situació que es va repetir exactament a les últimes eleccions (2007), quan va sumar 1.331 vots (9,13%).

De cara el 22 de maig, si el PP conservés el percentatge de vot que va aconseguir a les eleccions al Parlament del passat 28 de novembre, Calbó reeditaria els dos regidors.

No al POUM

Durant aquestes dues últimes legislatures, tot i no formar part del govern de la ciutat, el líder popular ha estat el soci preferent de l'Entesa per Igualada a l'hora de pactar els pressupostos municipals. Tot i això, Calbó es va negar a donar suport a la proposta estrella de l'alcalde, Jordi Aymamí: el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). L'11 de febrer de l'any passat, Calbó va anunciar que se'n desmarcava -perquè Jordi Aymamí no havia demostrat que 'fos viable econòmicament'-, fent així impossible que es pogués aprovar, atesa l'oposició que també hi havien mostrat tant CiU com ERC.


9 Comentaris

J

Josefa Morón

Igualada

16 de febrer 2011.14:45h

Respondre

Admiro al Pere Calbó com a polític, altra cosa és la ideologia on poden tenir més o meys discrepàncies.
Sóc és-carrec de confiança, per moments ben avergonyida de haver estat i per altres... Llegir més gens ni mica.
Mentre vaig estar a l’Escola d’Art la meva Regidora em va ”explotar” laboralment i sort que la ciutadania no sap un bri del que es va fer en aquesta escola.
Per salvar el cul i la cadira hi ha gent que faria ... qualsevol cosa.

Pero jo sentia que em guanyava el sou amb escreix. A cal Ratès les coses van anar diferents i la Sra. Mateu em va bandejar d’acord amb l’alcalde fins que jo mateixa no vaig suportar més humiliacions i vaig dimitir. La llibertat d’expressió té un preu i jo ja l’he pagat, us ho ben asseguro.
Ah! el càrrec de confiança del PP, a jutjar per la feina del PP m’atreviria a dir que ha treballat de valent. Ningú li ha regalat el sou. No es pot dir el mateix del càrrecs del PSC.

A

APM

Conca

14 de febrer 2011.19:45h

Respondre

¿y nadie dice nada de los cargos de confianza?

F

F Jorba

11 de febrer 2011.19:17h

Respondre

Coneixer l´opinió de tothom es sempre enriquidor. No opino de cap comentari. Les opinions son lliures pero els fets sagrats. Del 4-Ricard dir que en Calbó NO està al Consell Comarcal. Dels altres... Llegir més comentaris cap opinió. Com he dit. tots son enriquidors.

J

JOSEPM RT

igd

10 de febrer 2011.22:21h

Respondre

En temps de dur atur, qualsevol descuida la feina.
Per què a EJPANYA la política és una vocació professional, no pas una vocació personal. Altrament no s’entèn que els nous polítics viatgin... Llegir més del bressol a la poltrona i saltin a la jubilació.
Apa dons, a ”prometer”, que toca enguany? (criticar catalans no, això ja ho fan a la resta de l’imperi)

p

pep

igualada

10 de febrer 2011.22:13h

Respondre

És fàcil ocupar càrrecs sense complir amb les reunions que tenen assignades....

R

Ricard

Igualada

10 de febrer 2011.10:48h

Respondre

Vist això; està clar que el PP a Igualada no té gent que vulgui encapçalar la llista.
És molt trist (i no gaire ètic) com diu el Daniel enel primer comentari que una persona pugui anar... Llegir més acomulant carrecs públics, regidor a l’ajuntament d’Igualada, diputat al Parlament de Catalunya, membre del Consell Comarcal de l’Anoia...

En fi només felicitar el senyor Pere Calbó per aquesta acomulació de càrrecs

R

Rodri

Igualada

10 de febrer 2011.10:43h

Respondre

Después de 16 años, el PP no encuentra quien sustituya al multiocupado Calbó... y luego quieren ser partido de gobierno...

M

Miquel

Igualada

10 de febrer 2011.10:03h

Respondre

Gran notícia! L’únic regidor seriós que tenim al ple... Algú ho havia de dir!!!

d

daniel

igualada

10 de febrer 2011.09:36h

Respondre

que no tenen ningu més al PP per presentar?? també farà algun discurset en castellà a l’ajuntament com ha ficat de moda la seva jefa l’alícia? no està malament aquesta acumulació de... Llegir més càrrecs no?? es podrà jubilar anticipament i cobrant el 100% també?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.