TORNAR

Pere Camps defensa el model de Festa Major, tot i estar "oberts a propostes"

Davant les crítiques de la CUP sobre la gestió de la festa

politica
Dimarts, 19 gener 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, ha defensat la línia actual del model de Festa Major d'Igualada, responent així a les crítiques sorgides la setmana passada des de l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada, concretament per part de la a Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

Els cupaires van presentar públicament les xifres de la passada Festa Major d'Igualada, un balanç que "fa palès l'alt cost de les activitats purament lúdiques, mentre que les activitats de caire més participatiu i popular tenen un cost relativament baix en el pressupost global de la festa". El cost total en despeses va fregar els 230.000 euros, uns 90.000 dels quals -la partida principal- es van dedicar a espectacles i una gran despesa en sonoritzacions. En aquest sentit, la CUP també va criticar que els actes de la Coll@nada només van rebre un 7% del pressupost, mentre representen un 20% dels actes del global de la festa, "amb un notable èxit de participació".

Els actes de la Coll@nada tenen una alta participació

Preguntat per l'AnoiaDiari, el regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, ha sortit en defensa del model actual, assenyalant que "creiem que l'actual model de Festa Major ha demostrat funcionar molt bé els darrers anys i la voluntat del govern municipal és seguir mantenint la mateixa línia, evidentment sempre incorporant novetats, sorpreses i adaptant o millorant alguns aspectes. Estem oberts, òbviament, a propostes, però hem de vetllar que aquesta celebració ofereixi continguts per a tothom: infants, joves, adults i gent gran. Ha de ser, i creiem que ho és, una festa oberta, diversa i sobretot molt igualadina. I avui la Festa Major contempla aquesta oferta variada i de qualitat per a tots els públics, de la mateixa manera que també ofereix un bon equilibri entre festa, diversió, lleure i tradició".

"El model funciona molt bé"

La CUP va demanar a l'Ajuntament d'Igualada que es faci "una profunda reflexió sobre el model de Festa Major. Els canvis esdevinguts ens els darrers anys en la mateixa festa,  quant a participació de les entitats i vinculació de persones, fan que l'actual model de gestió es trobi obsolet i no respongui a les necessitats i expectatives de bona part de les entitats que la fan possible. Igualment, cal reflexionar sobre el pes (i el cost econòmic) de les activitats purament lúdiques enfront de l'èxit de les activitats de caire més participatiu", reclamant així "la implantació d'un model participatiu de gestió de la festa, que dissenyi el programa i sigui capaç de superar la gestió burocràtica de la festa, per tal de reforçar-ne el seu caràcter popular i participatiu, així com reforçar les iniciatives d'autoorganització presents dins la mateixa festa, que creiem que són la garantia d'una festa el màxim d'oberta i participada possible".

Els Pets, en concert (Foto: Ajuntament d'Igualada)

Pere Camps, insisteix que "la gran prova que ens demostra que aquest model és vàlid i vigent és que els igualadins, en gran part, han deixat de marxar fora per Festa Major i, a més, cada cop ve més gent de la nostra comarca i de comarques veïnes. Per tant, oberts a estudiar propostes, sí, però la voluntat és seguir desenvolupant aquest model en base a la línia dels últims anys, que estem convençuts que funciona, i que funciona molt bé"


3 Comentaris

joan

Joan Bufalvent

Igualada

20 de gener 2016.09:40h

Respondre

Caram que extrany els Anti-Sistema reclamant més diners del Sistema, se’m creuen les neurones!
En comptes de rajar d’aquesta manera sense presentar cap proposta el què haurien de fer és... Llegir més propostes concretes d’activitats noves inclús poden valorar-ne el cost i presentar-les i negociar-ne la viabilitat d’implantació, és molt fàcil dir això no m’hagrada (inclús atribuir-se que a ”molta gent no li agrada”) però no aportar cap idea.
És innegable que la C@llonada va fer un excel·lent treball per millorar la Festa Major (no a tots el Igualadins els deu agradar tampoc els actes de la C@llonada i segur que alguns ni els han vist mai), si la C@llonada vol fer més actes, crec que la via és presentar les idees que té i el seu cost d’execució per a negociar-ho amb l’Ajuntament i no reclamar més diners i després ja veurem què en fem.

També vull recordar que hi ha una comissió per la Festa Major on es reuneixen representants de les entitats Igualadines i l’Ajuntament on es discuteixen també varis punts de la Festa.

Salut!

J

Juan

19 de gener 2016.17:25h

Respondre

Molt dificil per contenta a tothom , es gestiona la Festa Major Sols dire que els meus convidats tots diuen el mateix Que Igualada esta de Festa Major es nota i es viu. Per posari un ”pero”... Llegir més potser li faltaria un tret diferencial .

M

Mohamed Vidal

19 de gener 2016.10:39h

Respondre

per mi la Festa Major és la Coll@nada i no entenc com només rep el 3% del pressupost!
Aquests de CiU tenen un problema que es diu 3%!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.