TORNAR

La Plataforma per una Vegueria Pròpia exigeix el Penedès ‘ara’

Afirmen que l’àmbit funcional pot ser una eina per combatre la crisi

politica
Dimarts, 16 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La plataforma impulsora de la Vegueria Penedès ha intensificat la seva campanya. Amb el contundent ‘ara’, treballen en dues línies: d’una banda, per accelerar al màxim la creació de l’àmbit funcional, i de l’altra, perquè es contempli la creació de la vegueria dins de la llei que es debat al Parlament. A més, la plataforma enviarà a 800 càrrecs electes de les quatre comarques un manifest perquè puguin signar-lo individualment.

Nova campanya de la plataforma

Sobre la moció que va aprovar la setmana passada l’Ajuntament de Masquefa, demanant la seva inclusió a la vegueria de Barcelona, Fèlix Simon, president de la plataforma, diu que ‘s’han de respectar totes les opinions, encara que aquest va ser el primer ajuntament que havia aprovat la moció a favor de ser al Penedès’. Simon afirma que es tracta d’un ‘municipi frontissa’, i que actualment rep tots els serveis de Martorell, per la qual cosa entén que ‘davant el perill d’anar a la Catalunya Central’, Masquefa demani integrar-se a l’àmbit de Barcelona.

La crisi

La Plataforma per una Vegueria Pròpia també ha emprès una nova acció, enviant als càrrecs electes del Garraf, l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, un manifest perquè el signin a nivell individual, ‘sense condicionants dels partits’, explica Fèlix Simon. A més, la Plataforma s’ha reunit recentment amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i amb la cúpula d’ERC. En aquestes trobades, Simon explica que la plataforma ‘ha aportat nous elements de reflexió’ per accelerar la creació de l’àmbit funcional i assegurar la creació de la vegueria. Per exemple, l’actual situació econòmica: segons la Plataforma, ‘els polítics de la zona necessiten l’àmbit per implantar polítiques i mesures que permetin fer front a la crisi’. Pel que fa a la vegueria, ‘fer esperar el Penedès per seguir després tots els passos que marca la llei, seria llençar temps i molts diners’, explica Fèlix Simon. El president de la plataforma ha explicat que l’àmbit funcional es podria crear ben aviat per via d’urgència.


3 Comentaris

m

malic

igualada

16 de març 2010.12:14h

Respondre

Vull que vilafranca sigui la meva capital, em cauen millor que els de barcelona i els de manresa, tinc un amic de vilafranca, clar que ara viu a barcelona.

M

Marc Escura

Igualada

16 de març 2010.09:00h

Respondre

Poca feina tenen aquests de la vegueria. Hi ha milers de problemes més importants que decidir on va i on deixa d’anar l’Anoia. Senyors, centrem-nos en els temes que importen de veritat als... Llegir més ciutadans. Jo ja n’estic fart d’aquest tema.

R

ROS@

Igualada

16 de març 2010.08:24h

Respondre

Em sap greu però no hi estic d’acord. Però no amb la Vegueria del Penedès, sinó amb cap vegueria! Per la meva part no al sistema de vegueries, perquè no ens garanteixen més transparència... Llegir més adminsitrativa, no ens garanteixen que no hi haurà administracions paral.leles, no ens garanteixen que no haurem d’engreixar més polítics ni càrrecs de confiança, no ens garanteixen menys impostos, no ens garantreixen més qualitat de vida... Per tot això i per molt més, des d’aqui: NO A LES VEGUERIES

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.