TORNAR

El ple d’Igualada aprova una moció a favor del procés per la independència d’Escòcia

També aprova una moció contra la reforma laboral i contar les càrregues policials als estudiants de València

politica
Dimecres, 22 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple d’Igualada es va debatre aquest dimarts problemàtiques actuals que traspassen els límits de la ciutat. En el torn de les mocions, els diferents grups van posicionar-se sobre la polèmica reforma laboral i, també, sobre el procés de consulta per la independència a Escòcia i les càrregues policials contra els estudiants de valència.

La moció en contra de la reforma laboral va ser portada al ple pels sindicats. En un acte simbòlic de protesta en què un grup de representants de CCOO i UGT van tancar-se durant unes hores a l’Ajuntament el passat dijous 16 de febrer. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, PSC i ICV, les abstencions de CiU i PxC i els vots en contra del PP.

Per altra banda, ERC-Rcat va presentar una moció per donar suport al referèndum d’independència d’Escòcia, una moció que es farà arribar a Salmond, principal ministre d’Escòcia i al President de la Generalitat, Artur Mas. Aquesta moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV , amb les abstencions de PSC i PXC i els vots en contra del PP.

ERC_RCAT també va presentar una moció demanant que l'Ajuntament d'Igualada pagui l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària Catalana, organisme que pertany a la Generalitat de Catalunya, així que legalment sigui possible. Per això en la moció es demanava a l'Ajuntament que instés a la 'Generalitat de Catalunya i a l'Agència Tributària de Catalunya que estableixin un protocol d'actuació que permeti fer els pagaments dels impostos esmentats' més amunt, duen a terme, si és necessari, els canvis legals pertinents. Aquesta moció també va ser aprovada, amb els vots contraris del PP i PxC.

Finalment, ERC també va voler condemnar les càrregues policials contra els estudiants a València. Com en les mocions anteriors, només Pere Calbó va entrar a debatre aquest punt. Finalment, la moció va ser aprovada tot i que CiU va fer ús de la llibertat de vot i els regidors van votar de manera idependent. PSC, ERC, ICV, l'alcalde Marc Castells, el primer tinent d'alcalde Josep Miserachs i la regidora d'Ensenyament Anna Bacardit van ser els vots a favor. Es van abstenir PXC i la resta de regidors de CiU mentre que els dos regidors del PP van votar en contra.


9 Comentaris

R

Ramon F

Igualada

26 de febrer 2012.01:00h

Respondre

Pep Vila, amb simpatia, en tot cas m’ho faré mirar, però estic convençut del que he fet i de que no m’he de retractar de res

T

Toni

Igualada

23 de febrer 2012.11:27h

Respondre

Pere, si vas sentir el ple,o vas anar-hi, o has llegit les cròniques, a part d’aprovar la moció de suport al referèndum escocès, al ple si van tractar moltes més coses, i la majoria de... Llegir més l’àmbit local. El ple va començar a les 20h i va acabar a les 00.30h. I demanar el posicionament sobre diferents temes a la resta de grups, és un aprofundiment en la democràcia. I per què no es pot parlar de la independència en un ple municipal? La independència també es construeix des dels ajuntaments. I no oblidi que una de les causes de la crisi econòmica al nostre país, i la impossibilitat de poder aplicar mesures (per manca de calers) és la dependència a l’estat espanyol. Per tant, és imprescindible que es parli també d’independència al ple municipal.

P

Pep Vila

Conca d'òdena

23 de febrer 2012.09:41h

Respondre

Ramon F. ”Le escribo en castellano para evitar que pueda perderse alguna palabra, me sabría muy mal”, em sembla d’un mal gust similar al que titlla de ”enemigos” a uns estudiants.... Llegir més Faci-s’ho veure!

D

David

Igualada

22 de febrer 2012.22:11h

Respondre

Pels espanyols mai és interessant parlar sobre temes de democràcia (referèndum escocès), llibertat (manifestacions a València), espoli català (ingrés de l’IRPF i l’IVA a l’ATC) i rebuig... Llegir més a la centralitat espanyola (reforma laboral).

P

Pere

Igualada

22 de febrer 2012.21:01h

Respondre

Ideologies a part, Igualada te altres preocupacions mes importants que la independencia, i per descomptat la d’Escocia. Com a igualadi crec que per exemple, el problema de l’atur i l’ocupacio a... Llegir més la nostra ciutat han de ser màximes prioritats.

Quin cost te un ple, per a que, amb els dinera dels igualadins, no es parlin dels nostres principals problemes?

Indignant

R

Ramon F.

Igualada

22 de febrer 2012.17:19h

Respondre

Sr. Marcos, seguramente será triste para usted que por lo que se ve no comparte esta posibilidad, pero no todo se reduce ni a usted ni a las personas que piensan como usted. Hay vida mas allá de... Llegir més sus planteamientos i como somos un país libre i democrático, puede que hayan personas en el mismo que opinen de otra manera, que haya personas que piensen que Catalunya es una Nación y que debería tener su lugar en la Europa que se esta construyendo.

Una Catalunya que no dependa y sobretodo no sea subyugada por España y que pueda seguir su camino libremente sin ataduras ni sumisiones. Seguramente este convencimiento se refuerza cada día más gracias a las personas que piensan como usted y sobretodo por el expolio fiscal a que nos somete el Estado Español.

Por lo tanto, yo admito democraticamente su manera de pensar pero democráticamente, si usted verdaderamente es demócrata, deberá admitir también la mía y al final y espero que mas pronto que tarde, el pueblo catalán pueda libremente pronunciarse sobre esta cuestión y decidir también libremente su futuro.

Le escribo en castellano para evitar que pueda perderse alguna palabra, me sabría muy mal

M

Marcos

22 de febrer 2012.12:52h

Respondre

Qué triste que en los tiempos que estamos y cómo tenemos la ciudad a todos los niveles, la preocupación del ”Muy Ilustre” Ayuntamiento de Igualada sea la independencia...

J

Joanma

Igualada

22 de febrer 2012.11:38h

Respondre

L’Ajuntament d’Igualada ha de perdre el temps ficantse amb Escòcia amb la feinade que tenen?.

J

Joan

Igualada

22 de febrer 2012.08:43h

Respondre

Silenci sobre la moció que Esquerra-Reagrupament va presentar per impulsar el pagament de l’IRPF i l’IVA a l’Agencia Tributària de Catalunya i que va ser aprobada amb tots els vots a favor... Llegir més excepte PP i PxC.Igualada es posiciona amb les poblacions que volen acabar amb el dèficit fiscal aproban aquesta moció.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.