TORNAR

El CESCA vol portar experts de renom que aportin idees per al futur de l’Anoia

Xavier Boquete n'és escollit nou President en substitució de Teó Romero

politica
Dimecres, 15 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell Econòmic i Social de la Comarca de l’Anoia (CESCA), l’òrgan que aglutina les forces polítiques i els agents socioeconòmics del territori, enceta una nova pàgina. El passast dimarts es va escollir el nou president, Xavier Boquete, president també del Consell Comarcal de l’Anoia que substituirà Teo Romero en el càrrec.

Boquete va afirmar que el CESCA inicia una nova etapa per convertir-se en un ‘òrgan de reflexió i debat’ que aporti propostes per a reactivar l’economia de la comarca i generar noves oportunitats. ‘El Consell Econòmic i Social ha de tenir una funció clara d’assessorament per, entre tots, decidir el model de comarca que volem i tot allò que podem fer per aconseguir un futur millor’.

En aquest sentit, el president del CESCA va anunciar que es convidaran a aquest fòrum reconeguts experts ‘perquè aportin elements de debat’. I va posar d’exemple el debat de l’àmbit de planificació del Penedès, ‘que també té una connotació econòmica clara al darrere’. L’objectiu, va dir, ‘és elaborar una proposta consensuada de la comarca perquè les institucions que avui ja hi ha creades facin la seva feina’.

Aglutinar el sentiment de la comarca

D’altra banda, Xavier Boquete també va destacar la gran capacitat que té el Consell Econòmic i Social de la Comarca de l’Anoia per generar consens entre totes les forces polítiques i els agents socioeconòmics. ‘El CESCA ha sabut aglutinar el sentiment de la comarca, deixant de banda les diferències, i hem de continuar treballant tots junts, des d’allò que ens uneix, per generar noves oportunitats que permetin reactivar l’Anoia’.

També va anunciar que es revisaran els estatus del CESCA per ampliar el nombre d’entitats que hi són representades i, així, ‘tenir un ventall d’opcions i de punts de vista encara més ampli’


10 Comentaris

F

F. Jorba

15 de febrer 2012.21:41h

Respondre

Resulta gratificant veure que coses que s´han dit ja fa temps ( difícil es lluitar des de dins) , cada dia tenen més gent que hi està d’acord.
Discrepar no es enemistar, encara que això es... Llegir més política es difícil. Ho dic sincerament.
Coincideixo en molts temes dels “opinadors”:
- Es que els que varen participar en el pla estratègic NO eren prou bons?
- Es que no hi ha gent vàlida a la comarca?
- Es que encara pensem, sempre, que els de fora son millors?
Fa pocs dies vaig escriure al meu “facebook” que: “ A la comarca de l´Anoia he vist la gent més preparada i amb més sentit comú que en lloc ( o com el que més); i hem preguntava perquè els resultats NO reflexaven això?”... Algú hem va contestar, amb prou encert, que era degut al individualisme.
Se que ara no es possible , tècnicament, però el tema d´agrupar municipis ( conca) es molt clar; però sempre això fa por de a qui afavorirà electoralment; no es mira el “benefici” pel ciutadà.
En el fons tots els polítics tenen les coses prou clares, però “el vots” i “el poder de manar dels partits” fan que les coses no avancin.
Escoltem els de fora, faltaria més; però també als de casa que son més a prop i ho podem fer cada dia.

i

indignat

15 de febrer 2012.14:52h

Respondre

Potser que primer es valori tota la inversió feta amb plans estratègics abans de tornar a comença de zero. Noi, quin cansament. El senyor Teo Romero va impulsar un pla estratègic que va costar un... Llegir més pico. Ho va fer després d’haver-se aprovat: el pla territorial parcial de les comarques centrals i el pla director urbanístic de la Conca d’Ôdena que preparaven el territori pels reptes de futur. Com es pot fer el pla estratègic després d’haver aprovat les planificacions que determinen el futur? Vol dir que es van fer les planificacions sense estratègia, o que el pla estratègic era un full absurd? L’explicació més creible, després d’haver sentit les exclamacions del redactor del pla estratègic i haver vist com ha desaparegut el ”senyor” Romero, és que el pla estratègic fos només un estratègia per justificar el repartiment d’uns calers. Uns calers que curiosament van anar a raure, en part, en un projecte al municipi que governava l’anterior president del CESCA i impulsor del pla. Ara, diu el Sr. Boquete, s’ha de començar de nou fent reflexions, cosa que deu demostrar que les reflexions fetes en l’anterior pla estratègic no serveixen pel futur de la comarca, tot i que van ser útils per la canalització de diners. És vergonyòs com funcionen aquests organs i que cap dels implicats (empresaris i polítics) ho denuncïi com cal. Si el senyor Boquete vol treballar per la comarca el primer que ha de fer és un anàlisi profund de l’organ que dirigeix. Que ens expliqui quin ús se n’ha fet, que depuri responsabilitats i això sí, que busqui algú imparcial, potser un bon tècnic de fora, que observi, informi i valori la qualitat de l’activitat portada a terme per aquest consell. Només amb professionalitat i exigència podrem confiar en el CESCA i transformar els recursos que controla en una ajuda que impulsi les vertaderes mancances de la comarquen que ens castiguen a la marginalitat.

A

Albert Rossell

Igualada

15 de febrer 2012.13:40h

Respondre

Encara estem així???!!! Encara no teniu cap idea de com sortir endavant???!!! Però si ja està tot reparlat i reestudiat... Només cal posar-s’hi, sense fer la punyeta els uns als altres. A... Llegir més aquest pas li donarem 20 voltes a aquesta crisi, sense necessitat de ”cervells pensants” i amb més ”mans treballant i col·laborant”.

T

Toni Olivé

La Mallola

15 de febrer 2012.13:33h

Respondre

Si us plau...

Ni més estudis, ni més plans estratègics, ni més experts. En tot cas, que els experts siguin de casa i ho facin de franc. Només cal fer una llista de les moltes idees que s’han... Llegir més dit i escrit fins ara, sovint desinteressadament i generosa, i posar-se les piles. I les piles se les han de posar els que cobren per tenir responsabilitats polítiques. I, si no saben què fer ni com fer-ho, que se’n vagi a casa, renunciïn al seu sou i tindrem menys dèficit.

d

dani

igualada

15 de febrer 2012.13:19h

Respondre

molt penós que encara algú ens vulgui vendre fum. Si volen fer alguna cosa per l’anoia, podríem ser els pioners en fer desaparèixer el consell comarcal i pioners en ajuntar els governs de... Llegir més Vilanova, Montbui, Òdena i Igualada, enlloc dels més de 60 regidors en podríem tenir 15 i apa, a treballar plegats.

això també compta com a idea?? o ha de venir algú de fora amb molt de prestigi perquè se li faci cas??

J

Jordi G.

15 de febrer 2012.11:26h

Respondre

Ep, un moment! Què en fem del pla estratègic aquell que van fer? Quant va costar? Ara tornem a començar que no ha estat res? Més debat i experts? Encapçalat tot plegat pels mateixos que no es... Llegir més van posar d’acord per transformar el debat en acció? Bufff...

S

Serrallonga

Igualada

15 de febrer 2012.09:39h

Respondre

Ester Vich jo també soc de la mateixa opinió, ja que moltes vegades els governs quan han de prendre una decisió compromesa es renten les mans i fan allò que els hi proposa un consell... Llegir més d’experts. Experts que casualment pensen el mateix que el govern que els ha escollit. Però ara es tracta d’una promoció econòmica i en aquest cas s’ha de procurar tenir al darrere els sectors més dinàmics de la comarca i si no ho fas així potser que portis a terme uns grans projectes que no serveixin per res, perquè no tenen relació amb els sectors econòmics de la comarca.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

15 de febrer 2012.09:10h

Respondre

Ah¡ I un aclariment important en continuitat el meu comentari anterior.
La Associacio , en la meva Presidencia, no ha demanat ni ha rebut ni 1 € d ajut economic.Tot pagat de la butxaca dels... Llegir més associats ,desplaçaments de ponents , dietas , hotels comunicacio, publiciatat,...etc etc Aixo si amb l Atenue el complert el nostre costat.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

15 de febrer 2012.08:31h

Respondre

Primer el programa ”ambaixadors” del Sr. Alcalde de Igualada (Igualadins en el Mon) ara experts a L Anoia, del Sr. Xavier Boquete, , CESCA (el Mon a Igualada)
Es un orgull que els conceptes... Llegir més creats per la nostre associacio , siguin tan ben rebuts .
Aixi dons potser que despres de mes d 30 anys ja toca descansar.
Pero estarem vigilants, perque les idees es copien pero la creativitat i l inteligencia es innata.

Jaume Rodiguez Enrich
President
Igualadins en el Mon
El Mon a Igualada
Igualadins forans

E

Ester Vich

Igualada

15 de febrer 2012.04:05h

Respondre

Em sembla molt interessant el reconeixement explícit que els que manen no tenen idees. Han de venir gent de fora a donar-nos idees diu. Gràcies per la sinceritat Sr. Boquete. El següent pas és... Llegir més que els que no tenen idees renunciïn al seu sou.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.