TORNAR

El ple d’Igualada insta la Generalitat a concretar els terminis per a fer realitat l’aeroport corporatiu

S'aprova la cessió d’un terreny al Pla de la Massa per a construir la nova Escola d’Enginyeria

politica
Dimecres, 26 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per unanimitat de tots els regidors assistents, el ple de l’Ajuntament igualadí va aprovar aquest dimarts una moció de suport al futur aeroport corporatiu, en la qual es demanava també que es fixés el calendari de la construcció i posada en marxa d’aquest equipament. El ple també va tirar endavant la cessió d’un terreny municipal al Consorci Escola Tècnica d’Igualada, perquè hi pugui ubicar la nova Escola d’Enginyeria.

El ple d'aquest dimarts, a Igualada

Tots els grups municipals es van adherir i van donar suport a una moció que presentava el PP, i que reiterava en primer lloc el suport de l’Ajuntament al projecte de l’aeroport corporatiu i instava la conselleria de Territori i Sostenibilitat a concretar de forma pública els terminis perquè aquest tiri endavant. El punt venia motivat, segons el portaveu popular Pere Calbó, per les declaracions del nou delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, que s’havia referit a les dificultats de finançament i a possibles incompliments de la normativa.

D’altra banda, també es va aprovar per unanimitat la cessió d’un terreny municipal situat a l’avinguda del Pla de la Massa, perquè s’hi instal·li la nova Escola d’Enginyeria d’Igualada —precisament al setembre es va tornar a aprovar el conveni entre el consistori, la Generalitat, l’Escola Tècnica i la UPC per al futur trasllat d’aquest equipament.

Transport públic

En la sessió plenària es va aprovar la modificació del conveni amb la Generalitat i l’empresa Masats per a millorar el transport entre Igualada, Montbui i Vilanova. Tant des de CIU com des del PP es va criticar que aquestes millores no contemplin la connexió amb el Pla de la Massa i Sant Jaume Sesoliveres; des de l’Entesa es va admetre que cal continuar-hi treballant.

Rebuig a la sentència contra la immersió lingüística

Tots els partits excepte el PP van votar a favor d’una moció, impulsada per CIU, que rebutjava les sentències del Tribunal Suprem que amenacen el sistema d’immersió lingüística, alhora que donava suport al model educatiu vigent a Catalunya.

Finalment, el conjunt de regidores i regidors va donar llum verd al Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament d’Igualada i al protocol de prevenció de l’assetjament sexual, així com a una moció plantejada per ERC perquè es garanteixi el secret del vot a les persones amb discapacitat visual a les properes eleccions municipals.

El que encara no ha passat pel Ple són els pressupostos de l’Ajuntament per a aquest 2011; de moment es funciona amb els del 2010 prorrogats, a l'espera que l'equip de govern els presenti i aconsegueixi el suport d'alguna de les altres forces polítiques per poder-los aprovar.


3 Comentaris

M

MAria Angels Ulibar Gràcia

Igualada

26 de gener 2011.14:08h

Respondre

Com és possible que del Ple d’ahir el principal punt important a destacar és aquesta moció que és reiterativa, purament demagògica i no té implicació directa en l’àmbit municipal... Llegir més igualadí? Com és possible caure en el seguidisme del Partit Popular?

La qüestió principal rau en el pressupost. Això no és una anècdota. L’ajuntament d’Igualada no ha aprovat el pressupost del 2011 i aquí sembla que no passi res. Això és un escàndol monumental i sembla que algu està intentant protegir aquesta vergonya.

Si us plau, posem les coses sobre la taula. Fem palesa la incapacitat de l’Ajuntament d’elaborar un pressupost. Que s’investigui per què no són capaços d’elaborar-lo (no troba suports per tenir majoria? els ingressos corrents han disminuit terriblement enfront una despesa corrent consolidada que no para de creixer? No volen fer evident la desaparició de la inversió al 2011? Faran pagar els plats trencats al personal de l’Ajuntament, fent una ERO? Les aportacions necessàries a les empreses municipals desequilibren el pressupost?).

El pressupost és el pal de paller del govern municipal. La plasmació econòmica del seu projecte. Si no tenim pressupost és que no hi ha govern.

L’Entesa no governa, l’Entesa ha mort. La supèrbia els hi ha sortit molt cara. I els igualadins som els qui pagarem l’enterrament.

j

josep

IGD

26 de gener 2011.12:20h

Respondre

terrenys per l’escola: ningú ha pensat si algun edifici del rec podia acollir aquesta nova escola? encara no ha arribat l’hora de prioritzar l’aprofitament i revalorització del que tenim... Llegir més enlloc d’apostar per la construcció de nou?.

aerodrom: Una petició simbòlica (d’on no n’hi ha no en raja) demanant construir a casa d’un altre.

R

Ramon F.

Igualada

26 de gener 2011.09:54h

Respondre

Tenint en compte que normalment els pressupostos es venien aprovant abans d’acabar l’any, un es pregunta que pasa?.

De fet l’alcalde Aymamí ja va dir que hi havia uns problemes tècnics,... Llegir més però segons vaig poder escoltar per radio Igualada, estava previst que es portessin a aprovació al Ple d’ahir però pel que es veu res de res.

A veure si tindran raó aquells que diuen que el govern de l’Entesa ha estirat mes el braç que la màniga i ara no hi haurà manera de que quadrin, per que una cosa es que no s’aprovin, que vol dir que s’han presentat i no hi ha els vots suficients per aprovar-los, però al menys hi ha una proposta, l’altre, mes dolenta, es que ni es portin a aprovació.

Hem de ser conscients que aquest any tenim un problema afegit que es que per llei el nostre ajuntament no podrà demanar cap crèdit ja que supera el 75% d’endeutament, però amb això ja hi haurien d’haver comptat aquells que ens han posat en aquesta situació. Altres ajuntaments que deuen haver fet be els seus deures com per exemple els de: Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Vic, Valls, Cervera, Vilanova del Camí, Montbui o Piera ja tenen els seus pressupostos aprovats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.