TORNAR

El ple igualadí aprova els ajuts per a l’arranjament d’habitatges buits per destinar-los a lloguer assequible

S’aproven també les esmenes introduïdes per Igualada Som-hi en aquest apartat

politica
Dijous, 27 febrer 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La subvenció aprovada cobrirà un 50% de les despeses, amb un límit de 10.000 euros per habitatge. Els habitatges rehabilitats passaran a la borsa de lloguer per un període de cinc anys. 

El ple igualadí va aprovar aquest dimarts les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a les obres d'arranjament d'habitatges buits, per destinar-los a lloguer amb preus assequibles. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables de Junts per Igualada, Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Ciutadans, i l'abstenció de Poble
Actiu.

El ple de dimarts, a Igualada, on es van aprovar les subvencionsAmb aquests ajuts, es podran subvencionar obres d'adequació que permetin que els habitatges obtinguin o millorin les condicions mínimes d'habitabilitat, com la instal·lació d'aigua, gas, calefacció, electricitat o sanejament; l'arranjament de banys i cuines; la millora de l'aïllament tèrmic o acústic; el repàs d'elements deteriorats o la supressió de barreres arquitectòniques. L'import de la subvenció és del 50% de les despeses, amb un límit de 10.000 euros per habitatge. Les bases també recullen que els habitatges rehabilitats passaran a la borsa de lloguer per un període de cinc anys.

El ple també aprovava en la mateixa sessió les bases de subvencions a la creació de noves empreses i foment de cooperativisme; al foment de creació de llocs de treball estables, i a la consolidació d'activitats econòmiques posades en marxa per treballadors autònoms. Tots els grups municipals van donar suport també al Codi ètic i de bon govern de l'Ajuntament d'Igualada. A més, el Ple també ha aprovat les bases específiques de subvencions per al pagament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), amb els vots a favor de Junts per Igualada, Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Ciutadans, i l'abstenció de Poble Actiu.

Per unanimitat, va prosperar l'increment de retribucions del personal de l'Ajuntament d'Igualada i de l'Organisme Autònom Municipal d'Ensenyaments Artístics d'Igualada per a l'exercici 2020. La part resolutiva del Ple també incloïa l'aprovació d'una operació de tresoreria i l'aval al contracte de crèdit concedit per Banco Santander a favor del Consorci
Sociosanitari d'Igualada, per un import de 750.000 euros. El grup d'Esquerra Republicana va presentar una moció no resolutiva per fer més plural i participatiu el Consell Assessor i de Bon Concert de l'Ajuntament d'Igualada, aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals. El batlle Marc Castells va informar del cessament voluntari de la coordinadora general de l'Ajuntament, Imma Soteras.

Esmenes d'Igualada Som-hi

Entre els punts aprovats, el grup d'Igualada Som-hi es felicita d'haver-hi introduït esmenes "amb criteris socials, feministes i climàtics". En les ajudes per la rehabilitació de pisos antics i buits, va sol·licitar que l'import subvencionable es doblés "dels 5.000 euros als 10.000 euros". El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que "l'habitatge és un dels grans reptes pendents que té la ciutat".

Recorden que "vam aconseguir que el govern es comprometi a construir 15 nous pisos d'habitatge públic però sabem que amb això no n'hi ha prou, per això volem fer molts esforços per a fer possible la rehabilitació de pisos antics i buits que després puguin destinar-se a lloguer assequible. Esperem que doblar les ajudes per a la rehabilitació, tal com hem aconseguit, sigui un pas endavant que permeti mobilitzar pisos que en aquests moments estan desocupats i que certes zones de la ciutat que ara es troben apagades puguin agafar una nova força".

Un altre regidor, Quim Roca, explica que "per a properes bases també volem plantejar que es creï un paquet d'ajudes dirigit a les comunitats de veïns per a fer front a obres estructurals d'eficiència energètica com ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a generar energia neta o ajudes per a garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda".

La formació també va intervenir per fer canvis en les subvencions per a la creació de llocs de treball estable perquè es tingui en compte la contractació de persones amb diversitat funcional. També la proposta de considerar l'acreditació RSC (Responsabilitat Social Corporativa) "com a criteri per a prioritzar la subvenció i que les despeses per aconseguir l'acreditació siguin subvencionables. Això implica que es promourà que les empreses tinguin un Pla d'Igualtat de Gènere o un Pla d'Eficiència Energètica, entre d'altres, perquè els hi computarà positivament a l'hora de donar la subvenció".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.