TORNAR

Junts pacta amb el PSC i entra al govern de Vilanova del Camí

Trucharte es congratula de l’entrada de Jordi Barón al govern ”per la seva experiència en matèria d’hisenda i promoció econòmica”

politica
Dilluns, 24 febrer 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l'entrada del regidor únic neoconvergent, Jordi Barón, el govern de Noemí Trucharte ja té una majoria de nou sobre 17 representants al ple vilanoví. Els socialistes van ser primera força a les passades eleccions municipals.

Aquest dilluns, la batllessa socialista Noemí Trucharte i el regidor junter Jordi Barón feien oficial el que fins ara ha estat oficiós: un pacte de govern per aquest mandat entre PSC i Junts. Barón ocuparà les regidories de Promoció Econòmica, Hisenda i Noves Tecnologies. Tindrà dedicació parcial i no han avançat encara si serà tinent de batlle. La cap de govern elogia l'experiència de Barón en aquestes àrees "on ha mostrat el seu bon fer" en altres mandats. Un i altre admeten que "hi ha diferències en l'eix nacional, però tenim la voluntat comuna de treballar pels veïns i veïnes de Vilanova".

Si fins ara, el PSC havia comptat amb l'abstenció o el vot positiu de Junts des de fora del govern en els temes clau, ara els socialistes es blinden amb l'entrada de Jordi Barón. Aquest va ser regidor de govern del 2014 al 2015, amb el pacte amb el PSC de l'aleshores batllessa Vanesa González, i del 2015 al 2017, quan González també era al capdavant de la corporació amb el partit V365. Ara, el PSC de Noemí Trucharte reprodueix el pacte ja existent al Consell Comarcal.

L'abstenció de Barón va ser determinant en la investidura (els altres vuit regidors, i entre aquests els seus antics aliats de V365 i ERC li oferien ser al govern) perquè Trucharte assolís la batllia. També va ser decisiu en l'aprovació de les ordenances i els pressupostos. Ara, el pacte tàcit es converteix en una aliança ferma i el junter entrarà al govern, en un moviment que té l'aval de les dues direccions comarcals. El secretari comarcal del PSC, Francisco Guisado, i el president comarcal del PDeCAt, Santi Broch, els acompanyaven. 

Totes dues parts assenyalen que el pacte és "un gest de distensió" i que es deixa enrere una part de la història política de Vilanova per mirar endavant. Que l'acord servirà "per treballar en la resolució de casos polèmics" (en un context en el que se celebren els judicis per les multes pels encartellaments previs a l'1-O, on persones afins a Junts han recorregut els expedients) i que també s'estudiarà la fusió de programes electorals "en el marc d'un govern transversal, on treballarem conjuntament en les diferents àrees".


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

25 de febrer 2020.12:54h

Respondre

Després Junts per Catalunya ens donarà lliçons... potser d’ética...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.