TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu es troba amb els centres públics i l'Ateneu per conèixer la situació de cara al curs vinent

Mantenen que calen encara dues llars d’infants municipals més

politica
Dimarts, 18 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de l'esquerra independentista dóna a conèixer a l'entitat ateneïsta les seves propostes en matèria cultural en l'àmbit municipal. En concret, va remarcar la necessitat d'una estratègia local amb un Pla Cultural. 

PUBLICITAT

El pati de les Escoles de l'Ateneu, en una imatge d'arxiuPoble Actiu es va reunir la segona setmana de febrer amb l'associació d'Escoles Públiques d'Igualada i amb la junta de l'Ateneu Igualadí" per conèixer quina serà l'oferta de places pel curs escolar 2020/2021 i els reptes que tenen les entitats per aquest any". En concret, l'Ateneu és en ple procés de conversió de l'escola de centre concertat a públic. El 2019, la Generalitat de Catalunya va fer un decret per obrir la possibilitat que centres educatius concertats passin a ser públics i l'Ateneu Igualadí és una de les escoles que, juntament amb centres de Barcelona i Vic, ha sol·licitat aquesta possibilitat.

En la trobada, la direcció de l'escola va exposar en quin estat es troba el procés, com s'ha rebut la proposta per part de les famílies i les persones associades a l'entitat i els reptes que aquest procés pot comportar en el futur. Així mateix, també es va parlar dels projectes que està impulsant l'Ateneu Igualadí i, sobretot, de l'èxit que té la programació del cinema i de la gestió econòmica del projecte. La junta de l'entitat va parlar "del bon moment de forma pel que passa l'entitat, amb diferents activitats culturals com els 'Dimarts disruptius' o el 'Músiques de butxaca', així com amb l'acollida d'activitats d'altres entitats". Quant als reptes de l'entitat, compartits també per Poble Actiu, "es va comentar la necessitat d'un Pla Cultural per planificar l'estratègia cultural de la ciutat, la conveniència d'ampliar els espais culturals i la voluntat de signar un conveni entre l'Ajuntament d'Igualada i l'Ateneu Igualadí".

El dijous, l'esquerra independentista es va reunir amb l'associació d'Escoles Públiques d'Igualada on participen les associacions de famílies de les escoles públiques. La reunió va servir per compartir propostes i dubtes entre la formació municipalista i les associacions de famílies amb relació a les inversions en les instal·lacions i el pacte contra la segregació escolar.

Pel que fa a l'augment de l'oferta pública de places de llar i d'escoles públiques a la ciutat, Poble Actiu va exposar que el repte és, seguint el programa electoral, "aconseguir una sisena escola pública, si es confirma el procés de conversió de l'Ateneu Igualadí", i dues noves llars d'infants: al centre de la ciutat i al districte de llevant. Així mateix, les Escoles Públiques d'Igualada van reclamar la necessitat d'augmentar la inversió en les instal·lacions de les escoles públiques en els propers pressupostos.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.