TORNAR

Castells defensa el projecte de "la porta d'entrada" al Rec davant les crítiques de Som-hi

El govern igualadí vol convertir les parcel·les del carrer Santa Anna en un parc que sigui uneixi el centre de la ciutat i el barri adober

politica
Divendres, 21 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle d'Igualada avança que "en qüestió de setmanes" es tancarà el conveni amb la Generalitat per començar el pla urbanístic al Rec. Sobre les crítiques de la formació progressista sobre "improvisació" en la política de planificació, replica que fa temps que es treballa en projectes com el polígon dels adobers o les zones blaves. 

El parc del carrer Santa Anna, com a "porta d'entrada verda" al Rec, figura en un lloc primordial a l'agenda del govern d'Igualada en la transformació del barri adober. El batlle Marc Castells va anunciar el projecte el mes de gener: en breu s'enllestirà l'expropiació del darrer dels edificis i aquest espai es convertirà en un parc que avançarà fins a pocs metres de la sèquia. Es tracta d'una de les propostes que es va fer amb el concurs de projectes de fa tres anys. Si bé Igualada Som-hi fa unes setmanes demanava que al solar del carrer Santa Anna s'optés per una fórmula mixta amb habitatges i zona verda, el batlle es referma en la intenció anunciada fa un mes i recorda que "el concurs d'idees ens emplaçava a fer aquesta porta d'entrada". 

Igualada Som-hi demanava que es planifiqués en base a un POUM i parlava d'improvisació. Segons el govern "fa temps que estem planificant a fons aquesta zona. A més del que redactarà la Generalitat, hem negociat l'entrada a la Ronda Sud a través del Rec, hem fet el projecte de Via Blava que ja és en marxa. A més, hi ha el nou polígon dels adobers, on els industrials que vulguin s'hi podran traslladar". 

El batlle defensa que "hem de ser agosarats. Mentre s'enllesteix el document urbanístic del nou pla, que comptarà també amb la participació dels veïns i els altres grups que hi vulguin fer aportacions, no podem estar quiets. El parc del carrer Santa Anna ens permetrà connectar el centre de la ciutat amb la Via Blava d'una manera amable. I per això és molt necessari". 

 


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

21 de febrer 2020.08:58h

Respondre

Tot plegat un pedaç rere l’altre, mai un planejament global i amb perspectiva de ciutat, moderna i competitiva. Som la ciutat de molles, el pa sencer el fabriquen, en venen i el tenen el guany... Llegir més altres poblacions... nosaltres les molles... i així anem...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.