TORNAR

Poble Actiu denuncia "el tracte a favor del govern" cap a la Fundació Privada MIPS

En el passat ple es va aprovar bonificar l’impost d’obres a l’entitat

politica
Divendres, 29 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el ple municipal celebrat el passat dimarts 26 d'octubre, el govern portava a debat i aprovació d'una bonificació de l'Impost sobre Construccions i Obres per les reformes que la Fundació Privada MIPS està realitzant a les seves instal·lacions. El ple, amb el vot en contra de Poble Actiu, va aprovar bonificar aprovar amb 4.451,19 € l'entitat. La candidatura municipalista denuncia que "aquesta bonificació està pensada per aplicar a entitats sense ànim de lucre, cooperatives, entitats socials o escoles, però la fundació privada MIPS no compleix aquests requisits, ja que es tracta d'una empresa privada. Aquesta és la sisena bonificació que s'atorga a l'empresa per les diferents fases de construcció de l'edifici i que el total de l'import ja puja a més de 55.000 €", afegeixen.

Neus Carles, regidora de Poble Actiu, ha justificat el posicionament del seu partit assenyalant que en el projecte de MIPS "no hi concorre cap de les circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l'ocupació necessàries per ser declarades d'interès per a la ciutat".

L'activitat de MIPS Fundació "ja està prou beneficiada fruit de les retallades a les quals s'ha vist i es veu sotmès el nostre sistema sanitari públic, fet que provoca que cada vegada sigui més la gent que ha d'assistir a aquests centres de sanitat privada" de la que diuen no ser partidaris, ja que "defensem una única xarxa pública de sanitat per a tothom i ben finançada; nosaltres som contraris al fet que un negoci que fa beneficis amb la salut de la població, també es vegi, a més, afavorit per la bonificació d'aquest impost gràcies a un tracte de favor del govern municipal" afegeix la regidora igualadina.

Des de Poble Actiu remarquen que "aquesta és la sisena bonificació que s'atorga a l'empresa per les diferents fases de construcció de l'edifici i que el total de l'import ja puja a més de 55.000€, ja que a la bonificació actual cal afegir-hi la de l'octubre del 2015 amb 5.068 €, maig del 2016 amb 2.008, octubre de 2016 amb 19.862 €, juliol del 2019 amb 19.019 € i novembre del 2019 amb 4.627 €".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.