TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu proposa impulsar beques segons criteris de renda i crear un servei de salut mental gratuït pels joves

Implementar busos nocturns, autogestionar Cal Badia i crear opcions de lleure no consumistes són altres propostes de la candidatura en l’àmbit de joventut.

politica
Dilluns, 15 maig 2023. 15:03. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu ha anunciat les seves propostes en l'àmbit de joventut. La candidatura ha apostat per "la creació de beques segons criteris de renda". Actualment, les beques que s'ofereixen a Igualada, segons la candidata Èlia Gil, "ofereixen quantitats poc significants, i a més, no contribueixen a una societat més justa i equitativa, ja que només premien el millor i no aquell que més ho necessita. No podem gastar diners públics perquè els estudiants amb benestar econòmic se'n vagin de vacances, sinó que l'hem de prioritzar perquè aquells que es debaten entre treballar i estudiar, tinguin l'oportunitat de fer-ho".

D'altra banda, s'apostarà per la creació d'un servei de salut mental gratuït, que s'instal·larà instituts i equipaments municipals (la Kaserna i Cal Badia). A més, "s'impulsaran busos nocturns per tornar de festa de forma segura, es pretén transformar Cal Badia en un projecte autogestionat, i es crearan noves opcions de lleure no consumistes". D'altra banda, consideren important dur a terme accions per potenciar l'accés dels joves a l'habitatge. Volen crear un nou ViuB3 al Poble Sec, "que combini habitatge per a persones grans i joves, per fomentar la comunitat entre aquests dos sectors d'edat".

Segons el regidor Pau Ortínez, "el govern actual, tot i haver aprovat un pla local de joventut, ha sigut incapaç d'emprendre accions per millorar la vida dels joves en aspectes com l'habitatge, la seguretat, la salut mental o l'equitat. Continua sense ajudar aquelles persones joves que més ho necessiten, i premia aquelles que destaquen".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.