TORNAR

Unió de Pagesos interposa un contenciós contra el Pla director urbanístic de la Conca d'Òdena

L’organització acusa la Generalitat de ”prioritzar els usos no agraris per sobre dels usos agrícoles i ramaders afectats sense les mesures compensatòries ajustades”.

politica
Divendres, 12 maig 2023. 11:54. Redacció AnoiaDiari.

Unió de Pagesos de Catalunya ha interposat un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'organització es posiciona en contra de l'aprovació definitiva del PDUACECO (Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena i Modificació puntual del Pla director urbanístic de la Conca d'Òdena), que afecta set municipis de l'Anoia: Castellolí, Igualada, Jorba, Òdena, la Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

 



Unió de Pagesos considera que "el PDUAECO aprovat és inacceptable i manifestament il·legal perquè el Govern de la Generalitat pretén per fer passar els usos no agraris per sobre dels usos agrícoles i ramaders afectats sense les mesures compensatòries ajustades al que recull l'esmentada Llei dels espais agraris".

El sindicat ja va advertir la Generalitat que el projecte esdevindria nul de ple dret al no ajustar-se a la Llei dels espais agraris.

El proveïment alimentari de proximitat forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. En un principi, aquest és un objectiu que la Generalitat ha adoptat per aconseguir un desenvolupament sostenible de Catalunya el 2026. Unió de Pagesos argumenta que "actualment Catalunya només s'autoabasteix alimentàriament en un 40% i que plans com el PDUAECO limiten el camí i els objectius estratègics per garantir la transició de Catalunya cap a una economia segura, ecoeficient i de baix contingut en carboni, basada en l'eficiència en el consum de recursos i en la minimització dels impactes sobre la salut i el medi a Catalunya i al món".





0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.