TORNAR

Poble Actiu no farà alcalde a Jordi Cuadras

La candidatura deixa la porta oberta a “establir un govern alternatiu amb ERC i els Comuns amb un lideratge compartit”

politica
Divendres, 12 maig 2023. 10:56. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu ha anunciat en una roda de premsa que "no votaran a favor de cap govern liderat pel partit Igualada Som-hi de Jordi Cuadras". Segons els membres del partit, durant les eleccions del 2019 la formació de Jordi Cuadras "va decidir no crear un equip d'esquerres, amb ells i ERC, per fer fora Marc Castells", i, en canvi, "va preferir establir un pacte "no públic" amb Marc Castells per governar durant els quatre anys següents". Tot i això, creuen que, "el suport de Som-hi a Junts durant els darrers quatre anys no ha modificat l'essència de les polítiques dels antics convergents. Han continuat prioritzant la mobilitat en cotxe i no han impulsat cap canvi significatiu en matèria d'habitatge", com explica el candidat i regidor Pau Ortínez.



Per aquestes eleccions han recalcat que "venim a liderar l'alternativa a Marc Castells des d'unes polítiques clarament d'esquerres i treballant per a aconseguir la independència del país des del municipalisme de base". Tot i això, consideren que "en el cas que fos ERC i no Poble Actiu qui liderés l'alternativa a Marc Castells, negociarien d'acord amb el programa electoral la possibilitat d'establir un govern alternatiu amb ERC i els Comuns amb un lideratge compartit".

Poble Actiu té "ganes de liderar el canvi i deixar enrere els dotze anys de Marc Castells com a alcalde". Segons declaracions del candidat Oriol Càlichs, "Igualada no es pot permetre 4 anys més de Marc Castells, però tampoc no pot comprar un suposat canvi on l'únic que canvia és el nom i cognoms de l'alcalde i dels regidors, on segueixi la política del totxo i els grans esdeveniments". Per aconseguir-ho creuen que "Poble Actiu ha de liderar l'esquerra de la ciutat i assegurar un canvi real i no superficial com els que proposen candidats com Cuadras o Vergés".

Durant la roda de premsa, la candidata Elisabet Farrés ha afirmat que "els quatre anys que precedeixen, ens han ensenyat que Cuadras i Castells són dos personatges obscurs amb un egocentrisme desmesurat, amb un projecte amb escasses diferències i amb poca preocupació pels problemes reals dels ciutadans igualadins".


5 Comentaris

A

Antoni

Igualada

18 de maig 2023.17:17h

Respondre

La CUP són uns especialistes en no assumir responsabilitats. Quan semblava fa uns anys que fins i tot podien arribar a fer president en Mas,ç per dur a terme el procés, es van treure aquell... Llegir més curiós empat a 1515 vots en l’assemblea a Sabadell. Per tant, el que anuncien a Igualada és una manera diferent de fer el que fa quasi sempre, no entrar en responsabilitats de govern. Jo tampoc crec que siguin uns frescos o gent que sempre està de perfil en els temes. Jo crec que això ve del fet que són gent amb idees extremistes/radicals que no han acabat d’interioritzar que el joc democràtic és governar assumint diferents postures/aportacions de les diferents forces polítiques. Com que ells pensen que tenen la raó, no troben la manera de modular les idees intentant negociar-les amb altres partits.

R

Rosa Bofill

Igualada

14 de maig 2023.19:55h

Respondre

Són els únics que han explicat la seva política de pactes després de les eleccions i s’agraeix. A veure si la resta de partits també s’atreveixen a fer-ho.

J

Jan

13 de maig 2023.16:43h

Respondre

Doncs ja sabeu, voteu directament a ERC: el vot útil que també confirmen Poble Actiu

R

Ramon

Igualada

13 de maig 2023.16:40h

Respondre

Cadascú pot defensar les seves idees però no cal fer atacs personals. La campanya hauria de ser neta.
A més, crec que us falta assabentar-vos bé de molts temes i no escriure mentides.
Aquests... Llegir més quatre anys Poble Actiu no ha votat gairebé res a l’Ajuntament, per tant...feina positiva zero.

M

Marta Díaz

Igualada

15 de maig 2023.12:29h

No ha votat a favor de les zones blanques, no ha votat a favor de la capital de la cultura catalana, va votaren contra dels pressupostos 2022 si no s’incloien una nova Llar d’infants del... Llegir més Districte Llevant, la rehabilitació d’habitatges per emergència social i nous carrils bicicleta. Em sembla normal que hi votin en contra.

.... en canvi el castells i el cuadras van votar en contra de la proposta de Poble Actiu per rebaixar un 25% el sou dels regidors

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.