TORNAR

Poble Actiu rebutja "els macropolígons" i s'oposa a que se'n faci un vora Sant Jaume Sesoliveres

Criden a participar de la mobilització del dissabte vinent, a la rotonda de la Masia

politica
Dilluns, 21 setembre 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Refermen que "la Conca d'Òdena ja disposa de prou sòl" i enumeren els casos del polígon de Santa Margarida de Montbui, "encara buit". També que "el sector logístic" no genera prou llocs de treball.

El grup municipal de l'esquerra municipalista ha refermat el seu posicionament en contra de "construir nous macropolígons industrials a l'Anoia, proposat en el Pla Director d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena". A més dels casos de Can Titó i Can Morera, avancen que rebutgen "la planificació de sòl industrial a Sant Jaume de Sesoliveres o en qualsevol altre espai de la comarca." Així ho van comunicar als representants veïnals del barri, en una trobada, apuntant que rebutgen que "es planifiqui sòl industrial a la zona lateral de l'autovia A-II, pròxima a la zona i que podria representar clars perjudicis de sorolls, olors i trànsit pels veïns del barri."

Reclamen un debat profund: "el problema no és on, sinó perquè hem de construir nous macropolígons industrials". Consideren que el debat no hauria de centrar-se en la ubicació del macropolígon industrial, fet que ha creat molt rebuig a Can Morera a Òdena i Can Titó a Vilanova del Camí, sinó en el model territorial, econòmic i urbanístic de la comarca. Exposen que a la Conca d'Òdena ja disposa de suficient sòl industrial en els polígons existents per l'ampliació de les indústries existents i per l'acollida de noves indústries. Afirmen que hi ha molt sòl industrial disponible al polígon industrial de Santa Margarida de Montbui, totalment buit, o amb suficient espai als polígons industrials d'Òdena, la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí. En segon lloc, recelen de basar "la planificació industrial del territori en l'arribada d'empreses multinacionals, bàsicament del sector logístic, que generen pocs llocs de treball i afecten grans extensions de territori, en comptes de fomentar el teixit empresarial amb alt valor afegit."

Reclamen que es faci "una planificació urbanística pensada per afrontar l'emergència climàtica, que no planifiqui zones industrials allunyades de les zones residencials perquè això comporta un augment dels desplaçaments en vehicle privat i, per tant, de la contaminació atmosfèrica." Poble Actiu fa una crida a la ciutadania "a participar el dissabte 26 de setembre a la mobilització convocada per Per la Conca, Salvem Can Titó i Unió de Pagesos per rebutjar el Pla Director."

Reunió amb els veïns de Sant Jaume Sesoliveres

Aquest divendres, en l'esmentada reunió amb l'associació veïnal de Sant Jaume Sesoliveres, a més de la temàtica del polígon, es van abordar altres punts sobre la situació del barri. La manca de neteja, l'estat dels carrers, l'incivisme, els problemes de seguretat, el repte del reciclatge, el transport públic o la il·luminació dels carrers foren alguns dels problemes exposats pels representants veïnals. Els representants de l'Associació veïnal de Sant Jaume Sesoliveres i de Poble Actiu es van comprometre a mantenir converses per veure com es resolen les problemàtiques del barri.


4 Comentaris

josep-ortinez-vives

josep ortinez vives

igualada

23 de setembre 2020.14:17h

Respondre

S’obliden del poligon industrial de Castelloli. Mes del 95% buit.
No podem vendre la pell de l’os fins que no l’hagem cassat.
No podem dir que una empresa portara un cert nombre de llocs de... Llegir més treball fins que aixo sigui yotalment segur.
Ja estem farts de que els politics ens venguin fum amb promeses que no es cumpleixen.

M

Marià

Igualada

22 de setembre 2020.09:28h

Respondre

”El grup municipal de l’esquerra municipalista ha refermat el seu posicionament en contra de ”construir nous macropolígons industrials a l’Anoia”

Si no ho tinc mal entès son els... Llegir més vostres els que gestionen el govern de la generalitat i els que autoritzen o no els polígons industrials de Catalunya, per tant menys propaganda falsa.
A que esteu jugant, dient una cosa a la generalitat i el contrari al consistori municipal
Estic segur que cap de vosaltres a visitat els polígons de la comarca que per cert molts estan vuits o casi vuits, sense anomenar la quantitat de naus industrials dels polígons ocupats que estan per llogar o vendre.

A

Anònim

22 de setembre 2020.18:26h

Marià, crec que t’equivoques: Poble Actiu ve de CUP... encara no gestionen el govern de la generalitat.

F

Francesc

Conca d’Òdena

21 de setembre 2020.14:40h

Respondre

Tota la raó.
Ja tenim prou polígons buits que només han servit per eliminar terreny cultivable i omplir-lo d’asfalt i formigó, sense cap activitat econòmica. Per no parlar de les molèsties... Llegir més que aquests creen als veïns: sorolls, pudors, emisions perjudicials per a la salut...
Ja és hora que es preocupin de millorar el que ja hi ha urbanitzat i d’ajudar al sector primari de la comarca i no voler-lo eliminar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.