TORNAR

Poc seguiment de la vaga convocada pels sindicats contra la política educativa de Maragall

Una trentena de mestres anoiencs s'han concentrat a Montbui

politica
Dimecres, 10 juny 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una trentena de professors de l'Anoia s'han concentrat aquest dimecres al migdia davant de l'ajuntament de Montbui, contra la política educativa del conseller Maragall i contra la nova Llei d'Educació (LEC), que està al Parlament. A nivell català, la vaga de tres hores convocada pels sindicats de l'ensenyament ha tingut un seguiment molt minoritari. La portaveu d'USTEC·STEs, Rosa Cañadell, ha reconegut que la participació ha estat 'molt desigual' i les xifres, encara parcials, que ha donat el Departament d'Educació indiquen que ha estat gairebé nul·la.

El delegat de CCOO a l'Anoia, Andreu Mesas

Els manifestants davant de l'ajuntament montbuienc

El col·lectiu de mestres anoiencs que s'ha afegit aquest dimecres a la vaga parcial convocada arreu de Catalunya pels cinc sindicats de l'educació, s'ha concentrat a davant de l'ajuntament de Montbui, amb cartells, enganxines i molts lemes contra la política educativa del conseller Maragall i la nova llei d'educació.

Segons el manifest de la jornada, el Parlament català està apunt d'aprovar la LEC, 'en contra de tota la comunitat educativa i les seves organitzacions representatives, tant del professorat com pares i mares d'estudiants'.

En aquest sentit han manifestat el total rebuig a 'mesures'que el departament d'educació vol aplicar als centres com retallar les plantilles, retallar l'oferta tancant alguns grups, fer desaparèixer el batxillerat nocturn, paralitzar la construcció de nous centres, etc'.

De la LEC es mostren totalment en contra ja que al seu entendre implica 'un model de creixement de la iniciativa privada sostinguda amb fons públics, l'ampliació de concerts a l'epata 0-3, no promou l'equilibrada escolarització de l'alumnat entre les dues xarxes, permet la segragació per sexes, mantenint els concerts a centres d'elit...'.

Amb aquesta protesta a les mans, els manifestants d'arreu de Catalunys, tot i que han estat pocs, demanaven la dimissió del conseller Maragall, i que l'educació de Catalunya compti amb una dotació pressupostària suficient.

El delegat de CCOO a l'Anoia, Andreu Mesas i la delegada d'USTEC a l'Anoia, MªÀngels Gabarró, acompanyats per alguns dels mestres, han entregat al tinent d'alcalde montbuienc el manifest de la jornaad i una carta per tal que l'ajuntament entri en uanse4ssió plenària i en forma de moció, aquesta preocupació del col·lectiu i es faci pressió a la Generalitat.

Fotos de la concentració a la Galeria Fotogràfica


3 Comentaris

x

xavi

igualada

11 de juny 2009.15:43h

Respondre

La Sra. Gabarró és una gran ”entesa” en el tema, així com volem que les coses vagin bé ...

A

Anna solè

igualada

11 de juny 2009.13:41h

Respondre

Aquesta regidora que fa vagues a tor i a dret, sense el suport dels treballadors te delegat per part de l’alcalde promocionar l’economia igualadina, i així anem.

j

joan

10 de juny 2009.18:29h

Respondre

Què hi fa una regidora del psc a igualada en una manifestació contra un conseller del seu partit?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.