TORNAR

Polèmica entre partits per l'aprovació del sou del cap de l'oposició de l'Ajuntament d'igualada

ERC i Poble Actiu s’han mostrat crítics amb el sou fixat, de 43.000 euros bruts anuals, i Igualada Som-hi creu que hi ha hagut una manipulació i assenyalament personal en aquest assumpte

politica
Dijous, 6 juliol 2023. 19:29. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada va aprovar la creació del càrrec del cap de l'oposició i el corresponent sou de 43.000 euros bruts anuals.

Esquerra Republicana considera "vergonyós" que Marc Castells (Junts) i Jordi Cuadras (PSC) "hagin pactat crear un nou càrrec a l'ajuntament que al final de mandat representaran 172.000 € per les arques municipals, i que no té associada cap responsabilitat de gestió, cap competència ni cap funció més enllà de la de ser un regidor de l'oposició com tots els altres i que a més a més aquest nou càrrec té només una dedicació parcial del 70%". Asseguren que "durant els últims 4 anys ERC va ser la 1a força de l'oposició i el seu líder, Enric Conill, mai va percebre ni 1 € com a cap de l'oposició". Els republicans afirmen que quan governin l'ajuntament "eliminaran aquest sou desproporcionat pel cap de l'oposició, sigui qui sigui".

Per la seva banda, Poble Actiu assegura que "el govern de Junts és un vestit fet a mida per a Jordi Cuadras i que això el converteix en un regidor privilegiat, el que sortirà a les fotos, i que Marc Castells amb aquesta jugada s'assegura un aliat del grup dels socialistes que amb aquest nomenament deixarà de ser un membre de l'oposició, alhora que garanteix que la manca de majoria absoluta sigui un impediment per tirar endavant les seves polítiques de dretes".

Igualada Som-hi destquen que "van demanar, de manera voluntària, una reducció de la retribució assignada al cap de l'oposició de més d'un 20%. Per llei està regulat que el cap de l'oposició equival a la retribució d'un tinent d'alcalde que són 57.000 euros bruts anuals, però, tot i això, s'ha fet una rebaixa d'una quarta part fins a arribar als 43.000 euros bruts, que són 30.800 euros nets anuals". El partit valora positivament "la recuperació de la figura del cap de l'oposició, la qual és una figura de normalitat democràtica com tenen altres ajuntaments i el Parlament o el Congrés". Consideren que aquesta reconeix la importància de l'oposició pel debat i control democràtic i "lamenten la manipulació i l'assenyalament personal que hi ha hagut en aquest assumpte".

Increment de sous i de càrrecs de confiança

ERC i Poble Actiu es mostren crítics davant l'increment de les despeses en salaris i dietes. Segons Poble Actiu, "aquest increment serà de 190.000 euros més que en la darrera legislatura, amb un augment dels sous del 8,6% dels salaris". En el cas dels càrrecs de confiança, "també es va incorporar un càrrec més respecte a la darrera legislatura, passant de 3 a 4, més l'increment de sou corresponent. 60.000 € més amb càrrec a les arques públiques".

ERC creu que "amb els 3 càrrecs de confiança que tenia el govern municipal fins ara n'hi havia prou, però augmentar-ne encara 1 més és innecessari i més tenint en compte que els regidors de govern han augmentat en 1".Font: Poble Actiu
El partit assegura que "un cop s'han aprovat els sous i càrrecs de confiança a proposta de Marc Castells (Junts) i Jordi Cuadras (PSC), el total destinat a dedicacions exclusives i parcials dels regidors de govern durant el mandat, dels càrrecs de confiança i del cap de l'oposició, suposarà més de 2 milions d'euros, concretament 2.436.233,16 €, que alhora suposa un augment de 734.745,16 € respecte al mandat anterior".

Per la seva banda, Igualada Som-hi assegura que "ha aconseguit reduir 500.000 euros en la despesa en càrrecs i sous del govern de Junts aquest mandat a través de les esmenes presentades al Ple del cartipàs, amb l'eliminació d'un càrrec de confiança i una dedicació exclusiva que el govern havia previst".

 


2 Comentaris

R

ROSA

IGUALADA

11 de juliol 2023.09:12h

Respondre

Realment es alucinaat que un munt de gent de tots els partits tinguin un sou per no fer res que com a minim es el doble del que tindrien a la vida real si ho haguessin trobat la cadira politica i que... Llegir més ningu no protesti, ademes apart d’aquest sou es podria demanar tambe que es publiqui el que cobren de dietes asistencias i similar i llavors potser si que algu reaccionaria o la llista d’aspirants a politic seria infinita

J

JOSEPM

IGUALADA

7 de juliol 2023.14:08h

Respondre

En Marc és un ”lince”
Per un costat desactiva tota oposició, tant ben pagat el funcionari del PSOE no mourà un dit, ja diuen els castellans: ”donde tengas la olla no metas la ......”
I... Llegir més per l’altre deixem arregladet l’amic regidor que segons sembla anava a l’atur (potser la premsa fins i tot en pot fer un seguiment de com ha anat)

En resum, tots són iguals és una generalització, tot i que els polítics ho converteixen en una regla. Llevat, i val la pena dir-ho, del nou alcalde de Girona el Sr Lluc Salellas que ha reduit el cost d’alcaldia d’acord amb el que havia dit. Llàsitma que una flor no fa estiu.

Salutacions,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.