TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada aprova el cartipàs municipal amb la reorganització de les carteres i dels règims de dedicació dels càrrecs electes

L’aprovació s’ha assolit amb els vots a favor dels 10 regidors del Govern, l’abstenció dels 5 regidors del grup municipal d’Igualada Som-hi i els vots en contra dels 3 regidors d’ERC i dels 3 regidors de Poble actiu.

politica
Divendres, 30 juny 2023. 10:29. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. Aquest nou acord consta de la reorganització de les carteres i dels règims de dedicació dels càrrecs electes amb responsabilitats a Govern. Aquest assegura que la decisió s'ha pres "tenint en compte que aquest ara compta amb un regidor més que en l'anterior mandat i la voluntat d'augmentar la dedicació a barris i entitats". Així finalment seran 5 els regidors amb dedicació exclusiva (alcaldia inclosa) i 1 amb dedicació parcial, mentre que 4 es regiran pel règim de dietes per assistència.

D'altra banda, el ple ha aprovat recuperar la figura organitzativa de cap de l'oposició, a través de la modificació del Reglament Orgànic Municipal i d'una resolució d'Alcaldia. "L'objectiu és facilitar crear consensos entre el Govern i l'oposició, ja que entre les atribucions que s'especifiquen per a la nova figura institucional hi ha, per una part, la de ser consultat, a iniciativa de l'alcalde, sobre els afers de més importància per al municipi i per l'altra, proposar millores de l'acció pública".

L'aprovació s'ha assolit amb els vots a favor dels 10 regidors del Govern, l'abstenció dels 5 regidors del grup municipal d'Igualada Som-hi i els vots en contra dels 3 regidors d'ERC i dels 3 regidors de Poble actiu.
S'estableixen 3 portaveus dels grups municipals i 7 regidors que s'acolliran al règim de dietes per assistència, a part de la figura de cap de l'oposició. També s'ha determinat que seran 4 les places de personal eventual.

Posició dels altres partits
Per la seva banda i abans de l'aprovació del cartipàs, Igualada Som-hi aprovava i demanava la creació de la figura de cap de l'oposició. Tot i això, van anunciar que "no acceptarien el cartipàs que ha presentat el govern de Junts. Un cop estudiat, la formació progressista ja ha avançat que presentarà diferents esmenes per modificar la proposta en dues línies: reduir els càrrecs de confiança i la despesa de les dedicacions i garantir la presència de tots els partits de l'oposició en diferents òrgans. De fet, Igualada Som-hi ja ha predicat amb l'exemple i ha fet efectiva una reducció a jornada parcial de la retribució que pertoca al Cap de l'oposició".

Com ja explicàvem en una notícia a l'AnoiaDiari, ERC i Poble Actiu es van mostrar molt crítics amb la decisió de l'actual alcalde i el seu equip. ERC denunciava un pacte encobert de Junts i deia que "no podem acceptar aquest increment ni la creació d'aquesta nova figura de cap de l'oposició i demanen a la resta de grups de l'oposició que no permetin disparar la despesa pública els nous càrrecs de confiança i noves figures fetes a mida i que arriben fins als 3 milions d'euros". D'altra banda, Pau Ortínez considera "una vergonya Junts hagi proposat un increment del 33% del cost total, fet que suposarà pràcticament un milió d'euros extres a les arques municipals en el total del mandat".

Conformació de l'Ajuntament 2023-2027

Tinents d'Alcalde

CARME RIERA I MINGUET, primera Tinent d'Alcalde
CARLOTA CARNER I CARRER, segona Tinent d'Alcalde
PATRÍCIA ILLA I BORGE, tercera Tinent d'Alcalde
SANDRA DE LA IGLESIA COLET, quarta Tinent d'Alcalde

Regidors i regidores de districte

Districte Centre: JOSEP MARIA CARPI I CUATRECASES
Districte Ponent: MIQUEL VIVES I SINGLA
Districte Pla de Sant Magí: PATRÍCIA ILLA I BORGE
Districte Llevant: CARME RIERA I MINGUET
Districte Les Comes: JORDI MARCÈ I TERMES
Districte Sesoliveres - La Massa: CARLOTA CARNER I CARRER

Organització del govern en les següents regidories

- Cultura i Salut pública. Carme Riera.
- Governació, Habitatge, Igualtat, LGTBIQ+ i Universitats. Carlota Carner.
- Barris, Civisme, Esports i Formació professional. Patrícia Illa.
- Ensenyament, Infància, Joventut i Cooperació . Josep Ma. Carpi.
- Hisenda, Urbanisme, Règim Intern i Coordinació. Montse Duch.
- Mobilitat, Entitats i Via pública. Miquel Vives.
- Dinamització econòmica, Entorn urbà i Sostenibilitat. Jordi Marcè.
- Relacions institucionals i Agermanaments. Pere Camps.
- Acció social. Sandra de la Iglesia.


1 Comentaris

carme-parcerisas-vilarrubias

Carme Parcerisas Vilarrubias

Igualada

6 de juliol 2023.13:47h

Respondre

Anar augmentant càrrecs i sous. Es pot ser més TIRÀ??? I el poble esperant cobrar la paga extra per a poder pagar l’IBI....i no passar gana.....Cap més comentari.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.