TORNAR

Els Prats de Rei obté finançament per reurbanitzar el nucli antic

L'alcalde de La Llacuna critica les concessions del programa Viure al Poble

politica
Dijous, 6 agost 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dels cinc municipis de la comarca que havien presentat projecte al programa Viure al Poble 2007-13, promogut per la Conselleria de Governació i finançat amb fons europeus, només Els Prats de Rei han vist atorgat l'ajut, gràcies al qual es podran urbanitzar diversos carrers del casc antic. D'altra banda, Rubió, La Llacuna i Jorba no han entrat en aquesta convocatòria, a la qual també s'havia presentat Sant Martí de Tous, descartat un cop aconseguida la Llei de Barris. En una informació publicada al diari Avui, l'alcalde de La Llacuna, Josep Parera (CiU), denuncia criteris partidistes per part del Departament de Governació de la Generalitat, dirigida pel republicà Jordi Ausàs, a l'hora d'atorgar aquestes subvencions. No obstant, Jorba, governada per ERC, tampoc ha aconseguit entrar en aquesta convocatòria.

Josep Parera, alcalde de la Llacuna

Imatge d'arxiu d'Els Prats de Rei

D'acord amb la resolució del 4 d'agost, de les cinc sol·licituds inicialment presentades per municipis de la comarca al programa Viure al Poble, promogut per la conselleria de Governació i adreçat a petits municipis amb el finançament majoritari del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la UE, només Els Prats de Rei han vist estimat el seu projecte.

Gràcies a l'ajut, i amb cost total de 986.499,35 euros, aquest municipi podrà reurbanitzar els carrers del casc antic dels Prats de Rei.

Els pobles no seleccionats

Entre les 141 sol·licituds de municipis de menys de 2.000 habitants que també s'havien presentat al programa, també hi havia l'Ajuntament de Rubió, que havia demanat l'ampliació i millora dels serveis bàsics al nucli urbà del Pla, l'Ajuntament de Jorba, per la rehabilitació integral del nucli antic, l'Ajuntament de La Llacuna per ampliar el pont de la piscina i, finalment, l'Ajuntament de Copons, que havia presentat projecte per remodelar la carretera C-1412 a l'alçada del poble.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Martí de Tous, també havia presentat un projecte de regeneració urbana per a la dinamització comercial i pla de promoció turística, com a via alternativa a la Llei de Barris que, en aconseguir-se, exclou automàticament poder accedir al Viure al Poble.

Josep Parera: 'En les subvencions de Governació no hi ha democràcia, sinó partits i cadires'

Com publica l'Avui, l'alcalde de la Llacuna, Josep Parera (CiU), afirma que actualment 'no hi ha democràcia' sinó 'els partits i les cadires' a l'hora d'atorgar aquests ajuts per part de Governació. Segons Parera, els 'favoritismes d'aquesta adiministració són una actitud incorrecta, i això té conseqüències molt negatives en temps de crisi'.

Altres alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants governats per CiU o el PSC també han expressat crítiques tan contundents com la de Parera, pel que consideren un tracte de favor de Governació cap a les alcaldies dirigides per ERC, si bé en el cas de l'Anoia el color polític no pot haver estat l'element decisiu ja que Jorba, governada pels republicans, no ha obtingut l'ajut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.