TORNAR

El President Artur Mas acompanya Marc Castells en l'acte de presentació del candidat de CIU a Igualada

Castells centra el seu discurs en la necessitat de reactivació econòmica de la ciutat i de la comarca

politica
Dimarts, 8 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un teatre de l'Ateneu ple de gom a gom va rebre aquest dilluns el President de la Generalitat de Catalunya. Artur Mas va ser a Igualada per presentar el candidat de Convergència a l'alcaldia de la ciutat. En l'acte, on no hi va faltar espectacle, emoció ni èpica, Mas va adquirir un to proper i va dipositar tota la seva confiança en Marc Castells: 'Si Castells és alcalde sempre tindrà línia directa amb mi'.

Marc Castells

Artur Mas al teatre de l'Ateneu

'Quan l'estadi és ple és que hi ha ganes de guanyar', amb aquesta metàfora futbolística, el President de la Generalitat va apel·lar al canvi, la paraula que durant la campanya electoral catalana va penetrar en les consciències dels electors i el va dur al Palau de la Generalitat. En un to de 'conseller' i una clara mostra de recolzament, Mas va encoratjar el candidat igualadí a què, una vegada fos alcalde, fer les accions necessàries perquè Igualada recuperés el lideratge: 'Primer, però, paga les factures que hagin quedat pendents', va matisar Mas, insinuant el mal estat dels comptes municipals.

Si en l'acte de presentació dels socialistes, Aymamí va evitar qualsevol vincle amb el PSC, aquest dilluns, Marc Castells va explotar al màxim la marca 'CIU' i la il·lusió que la formació va despertar en les eleccions del 28 de novembre. El discurs del candidat de convergència va anar encaminat cap a l'economia, es va posar el repte de convertir Igualada amb la ciutat de Catalunya on fos més fàcil crear una empresa apel·lant al concepte 'Business friendly' i va proposar el projecte '40X10': estimular la creació de 40 empreses de 10 treballadors cadascuna per lluitar contra el greu problema d'atur que viu la comarca.

Castells va demanar transparència en la gestió administrativa i va reivindicar l'ús de les xarxes socials com a eina de participació ciutadana aprofitant l'ocasió per posar sobre la taula el POUM com a exemple de mala acció de govern. 'Tornar a posar Igualada en el mapa de Catalunya' és un dels reptes que es va proposar Marc Castells en el seu camí cap a l'Ajuntament d'Igualada i va recordar el caràcter emprenedor de la ciutat


12 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

10 de març 2011.01:04h

Respondre

Antoni, estic completament d’acord amb tu, això es mes cuestió de relació personal i d’amistat que altre cosa. Diguem-l’hi de confiança, per exemple, com la que pot tenir qualsevol persona... Llegir més amb un amic seu.

Quant l’Aymami es queixa i diu que al president de la Generalitat hi ha de tenir accés qualsevol alcalde amb les mateixes condicions, no deixa de tenir raó.

Però convindreu amb mi que si un alcalde, a mes a mes de ser alcalde, resulta que també es amic del president de la Generalitat, apart del càrrec hi ha entre ells un vincle d’amistat que fa que les coses siguin diferents.

I en el cas d’en Marc Castells, que segons sembla esta aquí perquè l’Artur Mas l’hi va demanar personalment que ho fes, la cosa es molt clara, almenys per tot aquell que o vulgui veure i entendre.

Per altre banda, poc es pot queixar el Sr. Aymamí de que l’Artur Mas digui que quant el Marc Castells sigui alcalde d’Igualada tindrà línia directa amb ell sense intermediaris . Tots nosaltres ens pensàvem que ell, l’Aymamí, també n’hauria tingut de linea directa amb el Sr. Montilla i tots n’haguéssim estat molt satisfets que hagués estat així, però va resultar que no, i la Generalitat ens va tractar mes malament que mai, al contrari del que va passar per exemple amb un altre poble de molt a la vora d’Igualada, que pel que sembla el seu alcalde tenia molt mes fàcil l’accés al palau de la Generalitat, segurament també, per amistat.

A

Antoni

Igualada

9 de març 2011.16:35h

Respondre

Sr Anònim. No entenc les paraules del president Mas en el sentit que les entens tu. Simplement vol dir que entre els Srs Castells i Mas, hi ha una relació estreta, que ha fet per exemple que el Sr... Llegir més Mas només assisteixi a la presentació de 10 alcaldables de CiU, i un precisament hagi estat en Marc. Pensa que hi haurà molts alcaldes de CiU que no tindran l’accés al Sr Mas que té en Marc Castells. No és un problema de color polític, jo el veig com un factor de confiança o feeling personal.

a

anonim

igualada

9 de març 2011.13:49h

Respondre

”Si Castells és alcalde sempre tindrà línia directa amb mi”, diu en mas.
I si l’alcalde no es de CiU, vol dir que igualada quedarà marginada per part de la generalitat? Que al menys, ja no... Llegir més tindra fil directe?
Aixó de fil directe en funció del color politic de l’ajuntament, aquest amiguisme, no se si es democratic.

P

Pepita

Igualada

9 de març 2011.10:48h

Respondre

Endavant Marc, crec que la teva il•lusió es va palpar clarament el dia 7 en l’acte que va estar molt molt molt bé.
Et desitjo tota la sort del món i estic convençuda que et veure com... Llegir més Alcalde d’Igualada molt aviat.

I

Igualadí

Igualada

9 de març 2011.09:16h

Respondre

Pau, pel que dius dels discursos del Sr. Castells dedueixo que no devies estar a l’Ateneu el passat dilluns ja que sinó no diries això, en tot cas, si com estic segur no hi vas ser, pregunta a... Llegir més algú que coneguis de la teva confiança que si que hi era i ja veuràs el que et diu.
En quant a ser un bon candidat, mira cadascú ens ho mirem depèn de cap a on ens sembla que han d’anar les coses, n’hi ha que creuen que el Sr.Aymamí es un bon candidat i altres que creiem que al menys ara ja no ho es, i que seria un greu error per la ciutat que continues, totes les coses tenen un final i almenys per a mí, el seu com a alcalde ja ha arribat De totes maneres et diré que miris la evolució molt positiva que ha fet el Marc Castells amb aquets quatre anys sobretot des de que es president del Consell Comarcal i veuràs que potser tindrem una gran sorpresa amb aquesta persona si arriba a ser finalment el nostre alcalde, pel discurs de l’Ateneu es veu que te les coses molt clares.

En quant a la línea directe amb l’Artur Mas, cadascú es lliure de creure el que vulgui, però en Mas o va dir i jo m’ho crec, i per la confiança que es va poder veure que tenien entre els dos, penso que la línea directa ja la tenen ara

A

Antoni

Igualada

9 de març 2011.09:06h

Respondre

Pau. Dius que el Sr Castells a la mínima que pot parla de la família. I hi ha cap mal? A més, si a l’acte hi era tota, donant-li suport, tampoc ho veig cap cosa, a no ser que només hagués... Llegir més parlat de la família, que no va ser pas. Potser a altres ja els agradaria que en actes especials com aquests poder estar acompanyats de la família. La família, en ocupacions com la de polític, sovint estressant i d’estar més pels de fora que pels de casa, crec que és un dels principals factors que ajuden a l’estabilitat emocional d’un polític. Això ho va dir algun dels oradors a l’acte. Per tant, no entenc el teu comentari.
Quan dius que el tema de la línia directa amb la Generalitat és una farsa, em podries explicar exactament què entens tu com a farsa?. És dolent tenir línia directa amb la Generalitat? O vols dir que en Marc Castells no la tindrà? Ho dic perquè fins ara hem tingut un alcalde que era del mateix color de pràcticament tots els manaires de les institucions, i en canvi tenia males relacions amb tothom dins el seu partit. I és que el noi, em sembla que té un caràcter..., Bé, allò que dèiem de la família i l’estabilitat. Ja tornem a ser on érem. El món és cíclic, és com un peix que es mossega la cua.

L

Laia

anoienca

9 de març 2011.09:05h

Respondre

Primer moltes feliçitats pel Marc, desprès de la seva trajectoria a assolit una experiència i maduresa que el fan un gran candidat per Igualada,i gràcies a l’Artur per acompanyar-lo en un dia... Llegir més important i donar-li suport, convergència i unió apoien a tots els seus electes i no és una farsa, per experiència, estàn al seu costat,encara que a algú li costi de creure.
Marc, força i endavant

m

maria

igualada

8 de març 2011.23:59h

Respondre

En fin..., ja veurem,a vera si desprès de les retallades de la ”Gene” començen les retallades al municipi...no sè, no sè... ja veurem...

P

Pau

Igualada

8 de març 2011.23:36h

Respondre

Tinc molt respecte pel senyor Castells i estic convençut que té moltes ganes de fer coses per la ciutat, però no em digueu que és un bon candidat siusplau, els seus discursos no són gens bons, a... Llegir més la que pot parla de la seva família enlloc d’enfrontar-se als problemes reals. Per cert, molt bo lo de la línea directa amb la Generalitat! De veritat que us ho creieu? Però si és la farsa més lògica. Bé que fins ara també n’hi havia i no sé si s’ha notat gaire, penseu que CIU guanyarà a molts llocs i no pot tenir línea directa igual per tothom, i si és aquest cas, nosaltres quedarem igual. Què voleu que us digui.

a

anoienc

Igualada

8 de març 2011.14:04h

Respondre

Molta gent recolça al Marc Castells, es una persona inteligent que sap fer molt be la seva feina i sap escoltar a les persones.

A

Antoni

Igualada

8 de març 2011.09:38h

Respondre

Bon dia
Aquesta cosa arrodonida que es veu a la dreta de la foto tant del Marc Castells com de l’Artur Mas, intueixo per la tercera foto que és la ”C” de CiU. Algú no profà en la matèria... Llegir més com jo, ja sigui un arquitecte, delineant, etc, em podria més o menys dir quina escala hauríem d’aplicar per arribar a la ”P” de PSC de la propaganda aymaminiana?
Gràcies

A

A.R,V

Igualada

8 de març 2011.09:33h

Respondre

Marc, llegueixo que l´Ateneu va estar plé de gom a gom.!...tot i cambiar el dia del acte. Imaginat si cóm hem va passar a mí i a molta més gent, també hi hagessim assitit, tot el vestibul i... Llegir més potser també la placeta del Carrer Sant Pau plens.!!!Brutal!!...
Endavant!, dónas al-legria, esperança, honradesa, treball, il-lusió de camvi, s´hens dubte Marc, tú seràs el nou Alcalde d´Igualada. !Ho se..!VISCA CATALUNYA.
El teu avi Ton estaria orgullós de tú.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.