TORNAR
PUBLICITAT

El pressupost d'Igualada serà de 57 milions d'euros i el gravamen de l'IBI seguirà en 0,85

Castells agraeix la bona predisposició a Igualada Som-hi i Poble Actiu i critica a ERC

politica
Dijous, 19 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle Marc Castells i la regidora d'Hisenda Carlota Carner presentaven aquest dimecres les línies mestres dels pressupostos d'Igualada del 2020, a més de les ordenances fiscals. L'aprovació es farà el dimarts 24 i, per aquest ple, el govern de Junts per Igualada compta almenys amb l'abstenció d'Igualada Som-hi per a que es puguin tramitar.

Les ordenances i els pressupostos d'Igualada de cara al 2020 ja tenen xifres definides. Números gairebé idèntics als que es van aprovar fa 12 mesos per als de l'any present. El pressupost serà de 57,4 milions d'euros, que pujarà a 68,8 amb els comptes consolidats que inclouen CSSI i societats municipals. El gravamen de l'impost estrella, l'IBI, es mantindrà en 0,85. Això implica que els rebuts poden pujar, ja que hi ha una part que depèn de la Llei de Pressupostos de l'Estat.

La regidora Carner amb el batlle Marc CastellsCarlota Carner, regidora d'Hisenda, apunta que "l'any passat es va fer una baixada de l'IBI de 0,90 a 0,85". Segons el govern "els bons indicadors de les finances municipals ens permeten seguir la línia de la contenció". No hi haurà canvis en altres figures impositives com  l'IAE, l'Impost sobre Vehicles, l'Impost sobre Construccions i l'Impost de l'Increment dels Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana. 

Pel que fa a obra pública, amb les inversions, el capítol serà de 7,2 milions d'euros. Castells parla d'aquestes inversions i del pressupost com una aposta "solvent, perquè Igualada continuï sent la ciutat dinàmica dels últims anys. La bona gestió econòmica segueix sent una prioritat per a nosaltres: seguim
retornant deute, seguim invertint en la qualitat de vida de les persones".

Sobre les negociacions amb altres grups, Castells repartia floretes i clatellades. Bones paraules per a Igualada Som-hi, que ha anunciat que permetrà la tramitació, i per a Poble Actiu, amb el que hi ha hagut trobades on s'ha escoltat i incorporat propostes; en canvi, acusa a ERC de "posar com a condició que apliquem el seu programa electoral". Segons el batlle "hem parlat amb tothom i hem sabut arribar a acords sense renunciar al nostre programa. El govern no té la majoria, però té la determinació. A mitjan setembre podem presentar un pressupost que és el nostre pressupost. Això és un símptoma que
hem fet bé la feina i per poder seguir transformant la ciutat. Agraeixo l'actitud responsable dels grups que facilitaran que aquests pressupostos tirin endavant, que és la manera que Igualada pugui continuar tirant endavant".

Inversions més destacades

Les inversions més notables seran el Pla de modernització del polígon de les Comes: 1.437.412,48 euros; el nou alberg de Cal Maco: 738.614'74 euros; el Hub disseny, del sector del disseny i la moda: 441.771'44 euros; el Campus Universitari: 200.000 euros; el Pla de xoc per a les escoles: 100.000 euros; el Centre Cívic Nord: 230.000 euros; l'Anella Verda: 100.000 euros; el Parc central: 100.000 euros; el Pla de Barris: quasi 800.000 entre obres i asfaltats, i l'acabament de Cal Badia: uns 110.000 euros. 

L'acord amb els altres grups municipals contempla "la instal·lació de plaques fotovoltaiques, amb l'objectiu que els equipaments municipals s'autoabasteixin amb energia renovable : 300.000 euros; l'escola bressol de l'Ateneu (que passarà a la xarxa pública), amb 160.000 euros anuals; i els 500.000 euros  destinats a PIMHA per a la promoció d'habitatge de lloguer assequible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.