TORNAR

PSC-Igualada celebra un nou debat a taula amb Jaume Collboni

La propera edició, el 15 de juliol, serà amb Ernest Maragall

politica
Dimecres, 30 juny 2010. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dijous dia 17 de juny el PSC-Igualada organitzà una nova edició del Debat a Taula, un punt de trobada i diàleg entre la gent per tal de conèixer de primera mà l’actualitat política de la mà dels seus protagonistes. En aquesta edició el convidat va ser Jaume Collboni, diputat al Parlament de Catalunya i cap de campanya del PSC a les properes eleccions autònomiques, que va estar acompanyat pel primer Secretari del PSC-Igualada Xavier Figueres, els alcaldes Joan Vich i Teo Romero, així com la diputada Teresa Estruch, el director general d’Acció Rural Jordi Bertran, regidors i regidores d’Igualada, com Jordi Riba i Sílvia Torreblanca, i de la resta de la comarca, com Ricard Espelt, així com també hi eren presents les JSC-Igualada, i més d’una vintena de companys i companyes del PSC.

El diputat va iniciar la seva intervenció comentant que s’ha començat una campanya on s’ha d’explicar el que s’ha fet des del govern 'S’està en un projecte polític que ha fet la feina que s’havia compromès, i que ho havia fet bé', tant des del punt de vista de les infraestructures com de les polítiques socials i de l’àmbit estatutari.

'Nosaltres tenim eleccions, però el que sí sabem és que hem de donar resposta a les necessitats dels 500.000 aturats a Catalunya' citava el diputat. A Catalunya s’ha doblat el nombre d’escoles bressol, passant de tenir un 60 % d’escoles bressols privades a tenir un 60 % d’escoles bressol públiques. La nostra prioritat és reactivar l’economia per què de l’economia en depèn la recaptació d’impostos que permet el manteniment dels serveis públics.

Collboni cita que 'Quan es va entrar al govern ja es preveia aquesta situació, de manera que es van proposar canvis', mostra del qual és l’Acord Estratègic. Com exemple d’aquests canvis tenim el salt qualitatiu del sector agroalimentari en l’exportació, així com la biomedicina, un sector que ha creat 66.000 llocs de treball els últims anys.

'No hem de parlar de retallades, sinó de mesures acotades en el temps.', tot destacant que 'el que ha estat històric ha sigut la pujada de les pensions i del salari mínim sota governs de progrés'. El diputat contraposa això a les afirmacions de Mas, que considera que s’han construït masses hospitals o que la Llei de la Dependència és un luxe. La sortida de la crisi no pot ser amb menys estat del benestar afirma el diputat.

Respecte l’Estatut, prèviament al coneixement de la sentència, Jaume Collboni afirma que el PSC vol estabilitat institucional i la via estatutària que el PSC ha anat defensant. La pròxima edició del debat a taula, prevista el 15 de juliol, comptarà amb la presència del conseller d’Educació Ernest Maragall.

PSC Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.