//Plugins sense CDN ?>
La proposta de les rampes automàtiques s'emmiralla en el que han Vitòria (Gasteiz) o Santander. L'obra "seria assumible en un sol mandat" i vol continuar amb el model d'accessibilitat "que es va obrir amb les escales mecàniques del carrer Sant Magí".
Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) exposava aquest dimarts les seves propostes de cara als barris. Amb el pla 'Barris de primera', l'equip de Jordi Cuadras vol que "tots els barris de la ciutat tinguin els serveis, equipaments i infraestructures necessàries. La mesura estrella del pla és instal·lar dues rampes automàtiques al carrer Lleida i l'avinguda Balmes per salvar el desnivell nord-sud i garantir una mobilitat ràpida i fàcil entre aquestes dues zones de la ciutat".
El candidat detalla que "quan parlem de la connexió entre els diferents barris, resoldre la comunicació nord-sud de la ciutat és el principal repte que té Igualada. Les dades ens diuen que al nord de la ciutat hi viu una tercera part d'Igualada i proposem les rampes automàtiques en aquests dos vials per resoldre, per sempre més, aquest repte que té la ciutat".
En aquest cas, afirmen que "partim d'experiències d'èxit de ciutats com Vitòria o Santander. Cuadras es compromet a fer-la realitat durant el proper mandat si Igualada Som-hi guanya les eleccions. Al carrer Lleida la rampa automàtica aniria del passeig Verdaguer fins al carrer Margarides en dos trams per la vorera dels Jutjats i a l'avinguda Balmes transcorreria des de la carretera de Manresa fins al carrer del Bruc en tres trams per la vorera est.
Aquestes rampes "garantiran l'accés des del Poble Sec a una zona com la de la Masuca on hi ha serveis i equipaments com el Mercat, els Jutjats, el futur Campus Universitari i la futura seu de l'INEM". En el cas de l'avinguda Balmes serviria per apropar els veïns de Set Camins al centre i augmentar la mobilitat al sud de l'avinguda Balmes, al parc de l'Estació i garantir un fàcil accés amb l'Escorxador que la candidatura planteja que sigui un pol d'activitat cultural.
Propostes als eixos comercials
Pel que fa concretament als barris, Igualada Som-hi es compromet a "garantir uns mateixos equipaments i serveis per tots els barris. D'aquesta manera, cada barri tindrà el seu eix comercial amb més espais pels vianants tot començant pel carrer Pau Muntadas al barri de Montserrat, el carrer Masquefa a Set Camins i l'avinguda de la Pietat al barri de Fàtima". Una altra de les mesures és que cada barri tingui una sala d'estudi per posar les màximes facilitats als estudiants de la ciutat.
Avancen que una de les primeres sales d'estudi a fer-se serà al barri de Set Camins, en un solar de propietat municipal que hi ha l'avinguda Doctor Pasteur. Igualada Som-hi també proposa ubicar gimnassos de carrer a tots els barris de la ciutat per apropar l'activitat esportiva a tothom i impulsar activitats culturals a cada barri d'acord amb el teixit associatiu de cada zona. El regidor de barri i assemblees anuals amb la presència de l'alcalde a cada districte són altres mesures proposades.
POUM al Rec
Jordi Cuadras creu que qualsevol actuació que s'hi ha de fer cal que sigui en el marc de l'actualització del Pla Urbanístic "perquè el Rec tingui la capacitat de reinventar la ciutat dins la ciutat. És una gran oportunitat per Igualada". El candidat d'Igualada Som-hi aposta per fer del Rec "un barri europeu. Axiò vol dir, un barri verd, creatiu, tecnològic i pacificat. I un barri amb habitatges, comerços i indústria".
La número 2 d'Igualada Som-hi, Montse Montaña, explicava en matèria d'habitatge que "tothom qui vulgui viure a Igualada, ha de poder viure a Igualada. No potser que a la nostra ciutat no es garanteixi el dret a l'habitatge a tothom. Per això volem impulsar les polítiques públiques necessàries per garantir aquests dret, davant d'un govern de Marc Castells que no ha fet cap política d'habitatge els darrers 8 anys. Davant aquesta manca d'acció, nosaltres volem actuar. A més, la política d'habitatge és una política social i de salut".
Segons Montaña "el parc d'habitatge social és pràcticament inexistent, s'ha produït un augment del preu del lloguer d'un 20 % els darrers dos anys, situant-se en 447 euros/mes de mitjana, entre el 2013 i el 2017 hi ha hagut 828 desnonaments, 534 dels quals per impagament del lloguer, i existeixen aproximadament 2.000 pisos buits segons la PAH. Tot plegat dificulta l'accés a l'habitatge, sobretot a persones en risc d'exclusió i impedeix l'emancipació dels joves". Afirmen que s'"impulsarà el Pla Local d'Habitatge que el govern actual ha renunciat a fer. Convocarà ajudes al lloguer i a la rehabilitació de pisos buits, impulsarà habitatge públic i actuarà davant les màfies que ocupen pisos i donarà sortida a les famílies afectades". El programa d'Igualada Som-hi també inclou el suport a "noves fórmules d'habitatge: masoveria urbana, cooperatives d'habitatge i habitatges amb espais comuns i sense segregació".
Pagador
Igualada
3 de maig 2019.11:26h
Se agradecería que el próximo alcalde de Igualada se dedicase a facilitarnos la vida a los ciudadanos, por ejemplo rebajando impuestos que dependen del Ayuntamiento. Y no augmentando el gasto en... Llegir més obras innecesarias que son prescindibles.