TORNAR

Rangel assegura que no s'ha amagat informació sobre el tall de l'A-2 a Montmaneu

40 dies amb l'autovia tallada

politica
Divendres, 22 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha assegurat aquest dijous que en cap moment s'ha amagat informació sobre el tall de l'autovia A-2 al seu pas per Montmaneu a causa del perill d'esllavissades en el talús de sortida del túnel del Violí en direcció Lleida (àudio). De fet, aquest dijous s'han complert quaranta dies de l'inici del tall de l'autovia i des de Lleida ja fa dies que se senten veus crítiques cap a Foment i més en concret cap al ministre José Blanco després de les seves intervencions al Senat dimarts passat. Rangel, s'ha remès a les justificacions del ministre i ha afegit que els treballs 'no s'estan adormint'.

Joan Rangel, delegat del govern espanyol a Catalunya

El delegat del govern espanyol ha hagut de tornar a donar informació sobre el tall de l'autovia al seu pas per Montmaneu, després de fer-ho el ministre Blanco el passat dimarts i el mateix Rangel fa unes setmanes en el marc d'un acte que va tenir lloc a Lleida ciutat. En aquest sentit, Rangel ha reiterat que els treballs s'estan fent per solucionar un 'greu problema' que va sorgir i per tal de garantir la seguretat de les persones que circulen per la via.

Segons Rangel, el talús de la muntanya del Violí estava en moviment i saltaven els anclatges de la malla que subjecta la part del pendent que dóna a la via. Les actuacions de reparació han obligat a fer drenatges per traure l'aigua acumulada que probablement era l'element que hauria ocasionat el moviment de terres. Rangel ha assenyalat també, que al seu moment el talús ja es va construir amb un pendent 'especial' a partir dels resultats dels informes tècnics de la zona. La intervenció també comporta una rebaixa dels metres cúbics del talús per tal que no es torni a desplaçar.

De moment encara no s'ha pogut donar una data de finalització dels treballs 'perquè fins que no hi hagi estabilitat en el talús hauran de continuar rebaixant-lo', ha dit Rangel. En aquest sentit, ha matisat que això pot durar uns dies 'més o menys'. Rangel ha finalitzat remarcant que això ho explicaran tantes vegades com faci falta perquè consideren que en cap moment s'ha amagat informació al respecte i que els treballs no estan 'adormits' (àudio).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.