TORNAR
PUBLICITAT

Un recompte de vots dona el diputat provincial de l'Anoia a Junts

La formació amb més vots a la comarca fa el ”triplet”: victòries a Igualada i al Consell Comarcal i el diputat provincial

politica
Dissabte, 3 juny 2023. 18:23. Redacció AnoiaDiari.

Malgrat que, després dels resultats de la jornada electoral de diumenge, hom donés la plaça de diputat que correspon al partit judicial d'Igualada al PSC –fins i tot alguns mitjans havien tret a la llum el nom de l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, com a la regidora que ocuparia aquest càrrec en substitució de la fins ara diputada d'ERC, Maria Sayavera–, un recompte de vots fet aquest divendres al matí al Jutjat d'Igualada davant la Junta Electoral ha donat la plaça, finalment, a Junts.

Poc després d'aquest i altres recomptes que s'havien fet arreu, a les 14:54 h, la Diputació de Barcelona publicava la composició del Ple de la Diputació, que queda de la següent manera: PSC-CP obté 17 diputats; Junts, 12; ERC-AM, 11; ECG (En Comú Guanyem), 5 ; PP 4; TxT (Tot per Terrassa),1 i VOX 1.

D'aquesta manera Junts, que ha sigut la formació que va aconseguir més vots a l'Anoia en les eleccions municipals del 28 de maig, obté un significatiu "triplet": victòria a Igualada i al Consell Comarcal de l'Anoia i 'esmentada plaça de diputat provincial a la Diputació de Barcelona.

Distribució dels diputats per partits judicials

La Diputació de Barcelona ha publicat, com dèiem, la composició del Ple, a partir dels diputats aconseguits per partits judicials.

En aquests comicis locals, al partit judicial electoral de Barcelona (al qual corresponen 18 diputats), PSC, Junts i ECG n'obtenen 4; el PP, 3: ERC, 2 i VOX, 1.

A l'Hospitalet de Llobregat (6 diputats), PSC obté 3 diputats i ECG, ERC i el PP 1.

A Sabadell (4 diputats), el PSC obté 3 diputats i ERC, 1. A Terrassa, els quatre diputats es reparteixen entre el PSC, ERC, Junts i Tot per Terrassa.

Per la seva banda, a Granollers (3) el PSC, ERC i Junts aconsegueixen 1 diputat cada formació i a Mataró (3), ERC, Junts i el PSC aconsegueixen 1 diputat cadascuna. Al partit judicial de Sant Feliu de Llobregat (3 diputats), el PSC n'obté 2 i ERC, 1.

A Manresa (2 diputats), Junts i ERC es queden amb un diputat cadascun; mentre que a Arenys de Mar (2 diputats) el PSC aconsegueix 1 diputat i Junts un altre. A Vic (2 diputats), Junts i ERC mantenen 1 diputat cadascú.

Pel que fa als partits judicials amb diputats únics, el PSC obté el diputat de Vilanova i la Geltrú; Junts es queda amb el diputat d'Igualada i el de Vilafranca del Penedès i ERC manté el de Berga.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.