TORNAR

El regidor d'ERC a Masquefa abandona el partit per ingressar a Reagrupament

La secció local dels republicans demana el retorn de l'acta

politica
Dijous, 30 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
No és el primer cas de Catalunya però sí de l'Anoia. Jordi González, l'únic regidor d'ERC al consistori de Masquefa, ha decidit abandonar el partit republicà per ingressar a Reagrupament. 'Després de 30 anys estic totalment decebut, vull deixar de patir i vull defensar Catalunya d'una altra manera', afirma González, que alhora es nega a abandonar el consistori perquè 'vull seguir treballant pel meu poble, encara que sigui en solitari'. Per la seva part, la secció local d'ERC, a través d'una carta adreçada als veïns de Masquefa, entén que la situació és 'legal però no legítima', i exigeix el retorn de l'acta de regidor per poder designar a una altra persona que 'representi les sigles que els electors van triar' a l'hora d'escollir Jordi González.

Jordi González, regidor de Masquefa a l'oposició

El regidor de Masquefa per ERC, Jordi González, afirma a anoiadiari·cat que prendre la decisió d'abandonar el partit republicà no ha estat fàcil, després de 30 anys com a militant. Amb 55 anys d'edat, essent un militant històric, ara a l'oposició però havent estat el regidor d'educació, noves tecnologies i participació ciutadana durant el govern tripartit del 2003-2007, González encara dubta sobre si s'ha precipitat.

De fet, però, aquesta mateixa setmana s'ha donat de baixa com a militant d'ERC, no per desavinences amb la secció local de Masquefa sinó per 'estar cansat de portar una bandera perquè el pal es trenca'. En altres paraules, el regidor de Masquefa afirma que està totalment decebut amb el partit republicà i vol 'defensar Catalunya d'una altra manera', i que 'per recuperar la il·lusió' s'ha associat a Reagrupament.

Tot i abandonar el partit amb el qual es va presentar, González explica que no vol abandonar l'acta de regidor. 'No tinc res contra ningú de la secció local ni contra ningú, però vam merèixer la confiança de molta gent i, dins la legalitat, vull seguir treballant pel poble i pel programa conjunt amb què ens vam presentar a les eleccions municipals', afirma el regidor.

González desitja sort a ERC-Masquefa i veu el futur de Reagrupament amb esperança. Tres militants més han seguit els seus mateixos pasos en aquest municipi. Sorprenentment, acaba afirmant que la unió és el més important, tot i la seva decisió.

La resposta d'ERC

Per la seva banda, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Masquefa ha fet arribar una carta als veïns del municipi, on els informa de la situació creada arran de la baixa de militància del regidor Jordi Gonzàlez del partit, i el no retorn de la corresponent acta de regidor.

El partit entén que aquesta situació 'malgrat ser legal no és correcta, ja que l’acta de regidor ha estat aconseguida gràcies a Esquerra', i pensa que 'si algú dimiteix ho hauria de fer també del càrrec de regidor que ha obtingut gràcies a la força política per la qual es va presentar, de manera que el partit pogués designar a una altra persona que el representi'.

En aquest comunicat, el partit també explica als veïns que 's’obre una nova etapa dins d’Esquerra i també al nostre poble, amb una nova generació de persones que tenim il•lusió per millorar de debò Masquefa', i els convida a 'fer el tomb definitiu que necessita el municipi'.

La resta de partits polítics del municipi no s'han posicionat fins al moment, i les sessions plenàries no es reprendran fins passades les vacances.

El context

El cas de Jordi González no és el primer cas d'un regidor de Catalunya que abandona ERC per ingressar a Reagrupament, però sí el de l'Anoia. Des de l'abandonament de Joan Carreterro, el màxim impulsor d'aquesta associació política, diversos militants han seguit els seus pasos, com l'exalcalde de Matadepera, Jordi Comas, o bé l'actual del Rosselló, Jaume Fernàndez.

La tensió interna entre els reagrupats que continuen dins ERC i els sectors més afins a l'actual direcció del partit és important, i si Reagrupament s'acaba presentant a les properes eleccions al Parlament encara poden crèixer més els casos de transfuguisme.

En l'altre extrem ideològic, a l'Anoia vam tenir a finals de maig un cas similar amb l'abandonament d'Imma González del partit Ciutadans, després de desavinences amb l'estratègia d'Albert Rivera. Imma González es va negar a retornar la seva acta i continua com a regidora de Vilanova del Camí.


17 Comentaris

D

De Masquefa

1 d'agost 2009.10:57h

Respondre

No us equivoqueu Nova Esquerra de Masquefa, Votar a Esquerra era votar en Jordi.

e

eduard

igd

31 de juliol 2009.21:20h

Respondre

Tens raó MAricel, aquests ex-independentistes tenen por de perdre les cadires, no les deixen ni volent

M

Maricel

31 de juliol 2009.17:00h

Respondre

Les persones que fan servir la paraula trànsfuga que mirin el diccionari.
Políticament parlant trànsfuga es la persona que es dona de baixa d’un partit polític i s’apunta a un altre partit.... Llegir més Aquest no es el cas del sr.Jordi Gonzàlez, s’ha donat de baixa d’esquerra i s’apuntat a una associació que es diu Reagrupament, i una associació no es cap partit polític.




.

M

Maricel

31 de juliol 2009.16:37h

Respondre

Soc autonoma i perruquera, i ara resulta que no puc ser d’esquerres?

F

Faust Tarroja

Igualada

31 de juliol 2009.09:27h

Respondre

Reagrupament és per als independentistes de dretes. El Jordi González és un autònom que es dedica a la fotografia. Algú es pensava que era d’esquerres ? Si us plau, que a Masquefa, el 80 per... Llegir més cent de la gent té família al Baix Llobregat. O es que no recordeu la llista que portava en Boquete a les eleccions ? CiU va guanyar amb una candidatura PLENÍSSIMA de cognoms castellans. L’independentisme no té futur. Només cal que sortiu de festa una nit i veureu quin jovent puja...El mestisatge acabarà amb els quatre independentistes que queden, i a més ells solets es fan mal.

e

eduard

igd

30 de juliol 2009.21:18h

Respondre

Jordi, feliciats per haver deixat el botiflercs. La independència que ens cal és la de Portugal.

a

arnau

30 de juliol 2009.19:17h

Respondre

benvolguts companys veig comentaris que simplement desconeixen la realitat d´aquesta situacio.Tan sols vull resaltar que sí es lícit
canviar de parer polític ( i ho és ) el que no val es jugar... Llegir més les cartes
al teu propi interés quan et convé.Aquest senyor , quan varem tenir
el congres de ERC , va fer campanya a favor del Puigcercós , va acabar
votant al Benach i Carod , i ara se´n va amb en Carretero ?
Demano si us plau , criteri.Crec que després d´explicar això ja queda
prou clar l´interés del regidor: el seu propi interés.

m

marc

igualada

30 de juliol 2009.18:08h

Respondre

Com pica aquesta notícia als ex-independentistes d’ERC

u

un altre (i anem sumant...)

30 de juliol 2009.16:29h

Respondre

Segurament l’amic Jordi deu tenir els seus motius per abandonar ERC, tant polítics com personals.I segurament no serà l’unic regidor d’ERC que abandonarà el partit.Segur que hi hauràn molts... Llegir més transfugues i molt militants que es donen de baixa d’ERC, i segurament no per interesos personals (com alguns indiquen). Alguna cosa s’està fent malament a ERC i això es veurà molt clarament en les properes eleccions.Segur!

C

Carles

MASQUEFA

30 de juliol 2009.15:50h

Respondre

Amic David, nomes una questio, per el que escrius entenc que coneixes al Sr.Gonzalez, nomes voldria que li fessis una pregunta,que et digui si es veritat que volia fer un pacte amb ciu i Pp a... Llegir més Masquefa? si es honest com tu dius, et contestara, després de que et contesti veurem si es una persona amb principis, per cert els 3 militants que s’en donat de baixa son els 3 que van votar a favor de entrar al govern de Masquefa, entre ells la seva senyora

J

Joan

30 de juliol 2009.15:26h

Respondre

Com es nota que els que escriuen son de reagrupament, si aquest personatge enlloc d’anar a on ha anat, el partit fos per exemple convergència i unió o iniciativa i per les mateixes raons que... Llegir més doneu, que son extrapolables, seguirieu dient el mateix? Si no estàs d’acord amb el que pensen els teus superiors i creus que son irreconciliables les idees d’ells amb les teves ho deixes i ja està, en tot cas les pròximes eleccions et presentes amb els que si t’agraden i ja està... Potser no és el que vol?? Potser li agrada molt la cadira a la que s’assenta??... Tots aquests temes fan pudor (la política fa pudor), es miri com es miri..

a

abel

30 de juliol 2009.13:01h

Respondre

La paraula TRÀNSFUGA representa més al partit que representava (ERC) que al propi regidor.

Per a mi (votant fins fa poc d’ERC) el que ha canviat de vaixell i de rumb és ERC.

D

David

Igualada

30 de juliol 2009.11:22h

Respondre

Una persona amb principis. Gent com aquests calen arreu del país, gent amb ganes de treballar i amb ganes de lluitar per l’objectiu que dia rere dia anhelem els catalans: la independència de... Llegir més Catalunya.

Aquest acte de valentia honora a Jordi González, sens dubte. Endavant Catalunya, endavant Reagrupament!!!

J

Joan

30 de juliol 2009.10:39h

Respondre

Sergi, transfugues son tots aquella que abandonen un ”vaixell” quan no son capaços de lluitat per convencer a una majoria que el vaixell no va en la direcció correcte, en compren un altra per... Llegir més seguir navegant fins que dins d’aquest segon vaixell hi hagi un ”grupuscle” que faci el mateix que han fet ells i busquin un altra vaixell...La qüestió es agafar el camí més planer i veure sempre com remen els altres. La unica qüestió es voler estar sempre als llocs de mando, i això no pot ser.
Aquest senyor volia entrar a Governar amb CiU i PP, (tocar calent, vaja)si això es el sinonim del que ha de ser Reagrupament, que Déu ens agafi confessats, patriotisme en tota regla !!!

E

El tripartit ???

30 de juliol 2009.10:27h

Respondre

Si tant dolent és el tripartit, com és que el Sr Gonzalez va ser regidor de govern a Masquefa amb un pacte tripartit ??

S

SERGI

IGUALADA

30 de juliol 2009.10:10h

Respondre

Jo diria que els transfugues són tots aquells militants i dirigents d’ERC, que han abandonat els nostres ideals, venent el nostre país al tripartit, al perpetu espoli fiscal, i a la seva... Llegir més priorització d’estar al poder, enlloc de lluitar pels drets del nostre país.

Estic segur que en Jordi, no serà l’últim cas en abondonar ERC i anar-se’n a Reagrupament. De fet ja em consta que molt militants de base ho estant fent, per coherència i sentit de país.

Que hi hagin molts Jordis, tant d’ERC com de la resta de la societat, per tal de retornar el patriotisme i la dignitat al nostre país.

J

Josep

30 de juliol 2009.08:37h

Respondre

Aquest xicot és un viu! El partit no li va permetre fer un pacte amb CiU i PP, i ara s’agafa a on pot per evitar ser un trànsfuga. Que sàpiga que a Reagrupament si entra abandonant els... Llegir més càrrecs... Els temps dirà.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.