TORNAR

El tancament de la piscina municipal a l'hivern enfronta govern i oposició a Capellades

Esquerra, PSC i VdC-CUP s'oposen a la mesura

politica
Dijous, 30 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La decisió de l’actual equip de govern de tancar indefinidament la piscina municipal de Capellades a l’hivern topa amb els partits polítics de l'oposició, Esquerra, PSC i VdC-CUP, que es neguen a contemplar la mesura. Així, totes tres formacions van traslladar la seva postura a CiU durant el ple extraordinari celebrat dimecres de la setmana passada. La regidora d'esports, Anna Gabarró, afirma que el tancament tampoc agrada a l'equip de govern, però que és un 'mal menor' davant la necessitat de reduir el dèficit que el consistori acumula any rera any. No obstant, CiU manté ara negociacions amb l'AMPA (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes), per plantejar l'opció d'incrementar les tarifes i obrir la piscina a l'octubre amb certes limitacions respecte l'hivern passat.

Imatge d'arxiu de la piscina / Foto: Capellades.net

La posició inicial de l'equip de govern...

L’Ajuntament de Capellades afirma en un comunicat que 'està patint una forta disminució d’ingressos que posen en dificultat el manteniment de tots els serveis que presta, i que han disminuït els Fons Estatals, els ingressos i plusvàlues originats per la construcció i, en general, tot tipus d’ingressos'. Així, el consistori capelladí explica que té un dèficit que s’acumula any rera any i que actualment ascendeix a més de 1,5 milions d’euros i que cal contenir la despesa i mantenir els serveis essencials.

Uns serveis bàsics, segons l’equip de govern, que serien l’Escola Bressol, la neteja, l’aigua, la recollida de residus, els serveis socials, l’ensenyament o bé el cementiri, però en cap cas mantenir la piscina municipal oberta durant l'hivern, perquè 'és un dels serveis que causa més dèficit (125.539,09 € l'any 2008), concentrat especialment fora de la temporada d'estiu.

Com explica Anna Gabarró, regidora d'esports, tancar la piscina 'no agrada però seria un mal menor', donada la 'poca afluència d'usuaris a l'hivern, molts dels quals no són veïns de Capellades'.

... i de l'oposició

Per la seva banda, el principal grup de l'oposició, ERC-Capellades, explica en un comunicat que entén que 'disposar de piscina coberta al llarg de l’any no és cap luxe, sinó un benefici per a tots els capelladins i capelladines que en fan ús', per la qual cosa creu que 'cal explorar altres alternatives i no prendre una solució tan dràstica com el tancament indefinit que pretén l’actual equip de govern'.

Una posició que ERC comparteix amb els altres dos grups de l'oposició, el PSC i VdC-CUP. Aquest últim, per boca del seu portaveu, denuncia 'la política de fets consumats de l'equip de govern'. Una crítica que Gabarró no entén ja que CiU 'ha estat transparent a l'hora de comunicar la decisió i faciltar la informació necessària'.

Una possible obertura limitada

Durant la celebració del ple extraordinari celebrat dimecres de la setmana passada, l'últim de l'estiu al consistori capelladí, Esquerra, PSC i VdC-CUP van oferir la seva col•laboració per redreçar la situació i van fer saber a l'equip de govern que, 'posats a reduir dèficit', en cap cas la seva opció serà 'eliminar indefinidament un servei que influeix tan positivament en la millora de la qualitat de vida de nombrosos capelladins i capelladines'.

Per la seva part, l'equip de govern afirma que manté obert el diàleg amb els usuaris, les AMPA (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) i municipis veïns per tal de 'continuar estudiant formes de racionalitzar la despesa que genera la piscina coberta', i evitar-ne el seu tancament al mes d'octubre.

Així, segons Gabarró, davant les demandes per mantenir obert aquest servei durant l'hivern, el govern capelladí està plantejant actualment una obertura puntual, amb horaris reduïts de les tres de la tarda fins les deu de la nit, i alhora augmentar les tarifes 'per tal d'equiparar-les més a les d'altres piscines com la d'Igualada'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.