TORNAR

Es reprendran les obres de la Plaça del Mercat de Vilanova abans d'acabar l'any

La plaça porta mesos sense activitat

politica
Dijous, 17 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de molts mesos aturades, les obres de la plaça del mercat tornaran a arrencar. El Ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dilluns l’adjudicació provisionalment del contracte de l’obra a l’empresa Constructora de Calaf, SAU, per un import de gairebé 2 milions d’euros.

Imatge del Ple d'aquesta setmana

Plànol de com ha de quedar la plaça del mercat

La represa d’aquestes obres serà un gran alleujament pels veïns que des de fa mesos, i encara més aquests darrers per les obres al carrer santa Llúcia, una part del nucli urbà està ‘potes enlaire’. Molts veïns lamenten que hagin estat aturades tant de temps ja que no poden aprofitar l’espai per les activitats que hi havien dut a terme sempre, com el mercat dels divendres o els actes d’aquesta passada Festa Major.

Les obres, licitades per un import de 1906.864,92 euros, i que afecten els carrers 11 de setembre, Santa Llúcia i la plaça del Mercat, s’iniciaran abans que s’acabi aquest any i tenen un termini de sis mesos.

La proposta en el sí del ple va prosperar amb els vots de tots els grups polítics excepte d’IPV i de la regidora no adscrita Imma González que s’hi van abstenir.

S’aprova el compte general del 2008

La sessió ordinària del Ple també va servir per aprovar el compte general del 2008, malgrat les crítiques de la regidora Imma González que va assegurar que “no s’ha lliurat la totalitat de la documentació necessària i que s’han incomplert els terminis mínims que marca la normativa”. González va explicar al Ple que ho havia posat en coneixement de la Sindicatura de Comtes i va exigir al govern que adjuntés un informe particular a l’expedient que s’ha de remetre a la Sindicatura i a Hisenda.

En la seva intervenció, el portaveu d’ERC, Xavier Bermúdez, va fer una interpretació de les xifres del compte general. Les diferències entre les xifres aprovades en el pressupost i les resultants, va dir Bermúdez, demostren, entre altres coses que “s’ha produït un descens de l’activitat econòmica a Vilanova del Camí” i va esperonar a l’equip de govern a posar especial èmfasi en aquest tema quan es confeccioni el proper pressupost.

L’Alcalde Joan Vich va recordar que “el pressupost només és una previsió i que la realitat corregeix les xifres”. Tot i així, va dir Vich, les variacions que es van produir el 2008, no són massa diferents de les que es donen a la resta de les administracions públiques.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.