TORNAR

Riba posa en dubte la idoneïtat de la nova ubicació dels adobers

Creu que es podria repetir el problema de Les Comes

politica
Dijous, 19 febrer 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El candidat socialista ha fet públic un escrit al seu bloc on apunta que la coexistència d'usos a Les Comes propicia situacions com la de fa set dies a SIMAR. Opina que el problema es pot reproduir al polígon Igualada-Jorba

El candidat de Socialistes d'Igualada (PSC-PM), Jordi Riba, ha reclamat "una nova planificació urbanística per posar remei a la vulnerabilitat que pateix la zona de les Comes, que s'ha tornat a posar de manifest amb el recent episodi del núvol químic". Riba reobre el debat sobre la tipologia d'indústries que pot acollir un polígon on també hi ha zona residencial. Assenyala que la situació actual "posa en perill la zona residencial però, a la vegada, limita el creixement i la instal·lació d'indústria a la ciutat". Riba explica que l'actual equip de govern vol "repetir l'error ubicant el polígon dels adobers al costat del Pla de la Massa, que possiblement acabaria comportant problemes de convivència com els que tenim ara a les Comes".

Riba demana revisar l'urbanismeProposa una "reflexió pausada i fonamentada per definir el futur del polígon de les Comes a mig i llarg termini i veure quines empreses hi poden tenir cabuda". El candidat recorda que l'episodi del núvol químic és el tercer accident de característiques similars a les Comes des dels anys 90 i critica que l'actual govern "prefereixi evitar situacions difícils que comportin no poder quedar bé amb tothom o fer grans anuncis de notícies que després queden en fum" en lloc de buscar una solució al problema.

Riba afirma que l'ordenació urbanística actual "no només posa en perill els veïns de les Comes, sinó que perjudica la indústria ja que acabem sometent-la a una pressió creixent per part de l' opinió pública". Riba denuncia que aquesta pressió ja "ha condicionat i limitat el creixement d'alguna empresa ubicada a casa nostra, que ha optat per no créixer o per marxar de la comarca". Per al candidat de Socialistes d'Igualada, la solució passa per revisar el Pla general d'Igualada i fer-ho d'acord amb l' ordenació supramunicipal que estableix el Pla director de la Conca d'Òdena "per tal que la indústria pugui créixer, diversificar-se o venir a la Conca d'Òdena sense els condicionants i limitacions que tenim avui". Es poden seguir les opinions del candidat a www.socialistesigualada.cat


1 Comentaris

R

Ramon

Les Comes

20 de febrer 2015.07:42h

Respondre

El perill mes important a les Comes es el propi Riba
Salut i a correr

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.