TORNAR

Santi Vidal i Marina Llansana parlen de la constitució catalana en un llibre

Un relat de com el jutge va elaborar l’esborrany de la carta magna

politica
Dijous, 17 setembre 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els pilars bàsics d'una constitució catalana per a una futura república independent al nostre país. El llibre de Pagès Editors, 'Una Constitució per a Catalunya', relata el procés que va seguir el jutge Santi Vidal, que ha estat entrevistat per Marina Llansana en aquest relat.

 

El jutge Santi Vidal ha estat una de les víctimes del conflicte obert entre l'Estat espanyol i Catalunya, ja que va ser suspès de sou i feina per a un període de tres anys per haver elaborat un esborrany de constitució catalana. Al llibre 'Una Constitució per a Catalunya', entrevistat per la igualadina Marina Llansana, el jutge parla de com es va gestar la idea de fer la Constitució d'una Catalunya independent, qui ho va impulsar i com es van organitzar.

En aquest volum de Pagès Editors, Vidal explica també en quines Constitucions del món es van inspirar, el contingut de la Constitució article per article. A cada títol, comenta el perquè van prendre una decisió i no una altra, de quina constitució van agafar la idea, quin debat hi va haver dins del grup, etc. Cal ressaltar els apartats en els quals parla de l'exèrcit, oficialitat de la llengua, nacionalitat, Països Catalans, monarquia/república, pesseta/euro, limitació de mandats, supressió de majories absolutes i reducció del nombre de diputats al Parlament. Vidal també parla del "càstig" que li ha imposat el Consell General del Poder Judicial espanyol per haver fet aquesta Constitució: tres anys de suspensió de sou i feina.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.