TORNAR

"Jo també seré al tram 49"

Fem un repàs dels representants polítics de l’Anoia que aniran a la V

politica
Dijous, 11 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fem un repàs dels polítics anoiencs que seran aquesta tarda a les 17:14h en algun punt entre la Gran Via i la Diagonal. La gran majoria ha escollit el tram 49, per fer pinya amb la resta de la comarca. A més dels representants d'ERC i CDC, també s'hi han apuntat militants d'ICV, PSC i UDC.

Assaig de la V a Capellades

Si aneu al tram 49, el que l'organització de la V ha reservat a l'Anoia, hi trobareu moltes cares conegudes. Com la diputada igualadina d'ERC, Alba Vergés, que durà una samarreta groga. "Hi aniré amb la família. Serem des del dia abans a Barcelona, per anar a l'acte institucional de la Llotja i a la marxa de torxes organitzada per ERC", explica. El president comarcal de CDC Jordi Torra també hi serà. Comenta que "hi anirem tota la família, amb l'autocar que organitza CDC junt amb l'ANC".

 

No hi faltarà l'alcalde Igualada i representant de l'Anoia a la AMI. Marc Castells anirà amb la família en autobus, juntament amb els regidors de CDC Jordi Pont, Imma Soteras i Jordi Segura. Anna Bacardit i Josep Miserachs -aquest últim d'UDC- arribaran en cotxe, i també s'afegiran al tram 49.

 

El tram 49 també serà ple d'anoiencs. Un d'ells serà l'alcalde d'Òdena, Pep Solé, “vaig al tram 49, a casa hi anirem a darrera hora, i per això hem d’agafar el cotxe. Deixarem el vehicle privat en alguna ubicació vora el metro i així anirem al centre”, comenta. El batlle de La Torre de Claramunt, Jaume Riba (CiU), serà al tram 49 a la franja 9, "amb un grup de La Torre que marxa en autocar des d’Igualada". "Tenim un acte al matí i si féssim tard a l’autocar agafarem el tren”, explica.

 

Els regidors del PSC d'Igualada i el president d'UDC a l'Anoia també se sumen a la "V"

Ben a prop, al tram 50, hi haurà els cinc regidors socialistes d'Igualada. Al moment de fer la inscripció es van trobar que el tram 49 ja era ple. "Hi anem cada any, també vam anar a la Via Catalana i a la manifestació del 2012", recorda Joaquim Roca. Aposten pel tren com a mitjà de transport.

 

El regidor d'ERC a Igualada Joan Torras, en canvi, prefereix la moto. De fet, arribarà a la "V" amb el col·lectiu de "Motards per la Independència" i s'ubicarà al tram 44. El seu company Joan Requesens té plaça al tram 11, i arribarà a Barcelona en cotxe.

 

L'alcalde de Masquefa, president del Consell Comarcal i d'UDC a l'Anoia, Xavier Boquete, també hi anirà en familia, "amb cotxe i al tram 17". L'exregidor socialista de Montbui, Sebas Leno, serà al tram 2. L'alcalde de Tous David Alquezar (ERC) anirà al tram 6 de la V amb amics. "Omplim un cotxe després dels actes que es fan al matí al poble, la sardinada i la lectura del manifest", explica.

 

Altres regidors igualadins presents a la mobilització convocada per ANC i Òmnium són Fermí Capdevila, que anirà en cotxe al tram 7, i Àngels Chacón, que també arribarà a Barcelona en vehicle particular i s'afegirà al tram 5.

 

Escala de grisos a ICV

El cap d'ICV a la comarca, Eusebi Alonso apunta que "tal com vam fer l'any passat, no hem donat una consigna com a partit, creiem que l'assistència és un tema més personal que de partit, i per tant cadascú farà allò que consideri oportú". En aquest sentit, destaca que hi haurà un grup nombrós de militants d'ICV, però "jo personalment no tinc pensat anar-hi, en principi".

 

La regidora d'ICV Montserrat Mateu tampoc hi podrà ser per una qüestió personal. El que sí que s'hi apunta és l'alcalde d'Argençola, únic municipi governat pels ecosocialistes a la comarca. Antoni Lloret, explica: “la inscripció no la vaig omplir jo, i ara no sé el tram, sí que sé que portaré la samarreta groga i que marxarem en cotxe particular”.

 

L'alcaldessa de Vilanova Vanesa Gonzalez (PSC) apunta: "he manifestat en altres ocasions la meva postura favorable al dret a decidir, però encara no sé si aniré a la V, de moment no m'he inscrit". La diputada de CiU Maria Senserrich no podrà ser-hi degut a la seva maternitat recent. Malgrat l'assistència dels seus companys de partit Josep Miserachs i Xavier Boquete, els regidors d'Unió a Igualada Rosa Plassa i Jordi Batalla tampoc hi aniran. Tots dos tenen viatges de feina, i descarten l'assistència per motius laborals.

 


9 Comentaris

O

Oscar

Igualada

12 de setembre 2014.00:30h

Respondre

Jo tampoc. Estava al 2.

k

koldo

11 de setembre 2014.23:00h

Respondre

Ala vida hem viscut moments historics pero mai n habiem set protagonistas .Bona nit i com sempre gracies x la companyia?

d

dani

igualada

11 de setembre 2014.22:50h

Respondre

Que potser heu anat a tarragona? 1,8 milions contra 5 mil uiiiii pels p`els...

A

Albert F.

Igualada

11 de setembre 2014.17:37h

Respondre

Ni jo!

g

guifre

occitania

11 de setembre 2014.14:30h

Respondre

Ni jo,els ITV’S quant pasan del bruc ja son pixapins,

j

jm

08700

11 de setembre 2014.14:06h

Respondre

Ni jo!!!

p

pep

IGD

11 de setembre 2014.12:51h

Respondre

Jo tampoc.

J

Joan

Igualada

11 de setembre 2014.09:48h

Respondre

Jo no

J

Joan

11 de setembre 2014.09:08h

Respondre

avui els anoiencs escriurem una pagina mes de la nostre historia. jo també i serè. i els meus fills germans nebots cosins . Tots serem Bona diada per tothom

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.