TORNAR

Teo Romero declara avui al matí pel cas dels pressumptes sous irregulars a la FMC

L'alcalde de Montbui és un dels quaranta batlles catalans imputats per un presumpte delicte contra l'administració pública

politica
Dimarts, 9 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El jutjat d'instrucció 1 de Sabadell continua prenent declaració declaració als alcaldes i exalcaldes imputats pel cas dels presumptes sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L'alcalde de Montbui, Teo Romero, declararà avui a les 10.30 del matí, segons han confirmat fonts judicials a AnoiaDiari. Un total de 40 alcaldes que han format part del comitè executiu de la FMC han hagut de donar explicacions per un presumpte delicte contra l'administració pública.

Fotografia d'un acte de la Federació de Municipis a Madrid, amb Manuel Bustos (primera fila, centre) i Teo Romero (segona fila, dreta).

Avui a les 10.30 del matí es prendrà declaració al batlle de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, juntament amb deu alcaldes més, en la darrera de quatre jornades de compareixences que van començar la setmana passada.

El jutjat va obrir el passat 18 de juny una peça separada dins del macrocas Mercuri per investigar si 44 alcaldes -que en algun moment van estar al comitè executiu de la FMC, quatre d'ells aforats- havien cobrat "sous encoberts" justificats com dietes i desplaçaments entre 2011 i 2012. Segons la investigació, l'expresident de la FMC Manuel Bustos hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l'organigrama de l'entitat i no segons els desplaçaments o àpats fets.

La Fiscalia Anticorrupció ja va explicar que veia clars indicis de delicte després d'analitzar l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC. Molts alcaldes han dit sentir-se enganyats i han retornat els diners cobrats, com és el cas de l'alcalde de Montbui.

Romero, "sorpès i indignat" per les irregularitats, va retornar els diners

Quan va donar-se a conèixer la notícia de les irregularitats en el cobrament de dietes i sous a la FMC l'alcalde de Montbui Teo Romero va fer un comunicat "en assabentar-me per la premsa que els aproximadament 200€ al mes que rebia de la Federació de Municipis de Catalunya com a president de la Comissió de Cultura, presumptament se’ns havien estat abonant d’una forma no adequada".

"Com és obvi ho desconeixia per complet", va destacar. Romero va afegir que "les quantitats que m’han estat abonades per la Federació de Municipis de Catalunya (3.333€ bruts entre els anys 2011 i 2012) estaven subjectes a les retencions d’IRPF, i les he declarat a Hisenda com a rendes del treball".

A més, l'alcalde de Montbui va dipositar la quantitat percebuda per la FMC durant els anys 2011 i 2012, "per tal que no hi hagi cap ombra de dubte i amb l’únic afany que aquesta lamentable situació s’aclareixi quan abans millor".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.