TORNAR

El Síndic de Greuges de Catalunya rep 44 visites en el seu pas per Igualada

La síndica d'Igualada es va reunir amb Rafael Ribó però va mantenir-se al marge del desplaçament de la institució catalana

politica
Dimecres, 16 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El desplaçament del Síndic de Greuges a la ciutat d'Igualada es deu a tres objectius prioritaris que el síndic Rafael Ribó va apuntar en la seva visita a la capital d'Igualada. 'Les visites mensuals a localitats de Catalunya tenen com a finalitat divulgar i apropar la institució a les persones, investigar les possibles lesions de drets per part de les administracions i atansar-se tant a equipaments com a entitats que poden patir alguna problemàtica determinada'.

Els assessors del Síndic van atendre les queixes dels ciutadans durant tot el dia

El síndic Rafael Ribó en la visita a Igualada

Fent esment a la confidencialitat del contingut de les queixes i les consultes rebudes durant tot el dia, Rafael Ribó es va referir a la temàtica de les actuacions. Pel que fa a les queixes i les consultes, els temes més destacats van ser consum, urbanisme i medi ambient. En total es van rebre 44 visites, que es van materialitzar en 23 queixes i 21 consultes.

Tenint en compte l'objectiu d'oferir la possibilitat als ciutadans de persentar queixes o consultes sobre les administracions amb facilitat, el síndic va assegurar que les visites 'donen el seu fruit, que es demostra amb el còmput de visites rebudes'. De fet, durant l'any 2010 els igualadins van fer arribar al Síndic 19 queixes i 73 consultes, relacionades amb temàtiques que es referien a l'administració pública, l'habitatge i l'administració de justícia. A l'Anoia es van comptar 268 actuacions durant l'any passat.

Aproximadament un 40% de la població catalana no coneix la institució, i per aquest motiu una de les prioritats del Síndic és acostar-se a la gent. Per això, amb referència a la utilitat de les visites, Ribó va avançar que 'els desplaçaments són un instrument que ajuda a donar-se a conèixer i, de fet, d'aquí poques setmanes s'augmentaran les visites a més d'una al mes'.

L'Administració accepta allò que el Síndic resol?

El síndic va declarar que, en l'Informe Anual 2010 presentat el mes de febrer al Parlament de Catalunya, consta que 'el grau d'acceptació de les resolucions per part de l'Administració ratlla el 90%'. Així mateix, tal i com s'especifica en l'informe, es calcula que durant l'any 2010 es va comptabilitar un nombre més elevat de queixes a l'Administració autonòmica que no pas a la local.

En el seu pas per Igualada, Ribó es va reunir amb l'alcalde, Jordi Aymamí, en una trobada protocol·lària, i amb la síndica de la ciutat, Assumpta Sagristà. Alhora, el seu equip va visitar el Centre de Salut Mental i Centre de Dia, el Centre Cívic de Fàtima, la Fundació Sanitària Sant Josep i les dependències de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.


1 Comentaris

J

Josefa Morón

IGUALADA

23 de març 2011.00:56h

Respondre

Interessant la figura del síndic/a. Interessant saber el grau de transparència en les actuacions, en el cas d’Igualada, mutilades per la intervenció del govern de la ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.