TORNAR

Socialistes d'Igualada aprova la iniciativa al Rec però demanen "posar-se a la feina" amb el POUM

Jordi Riba fa la valoració del primer any del segon mandat de Castells

politica
Dijous, 16 juny 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els socialistes han fet la valoració del primer any de mandat de CiU en solitari. El portaveu progressista, Jordi Riba, aprova amb matisos un exercici "marcat en bona part per l'acord pressupostari"

 

Com va fer Esquerra la setmana passada, Socialistes d'Igualada ha fet la valoració del primer any de mandat. Un any en el que el canvi d'aliances -divorci CiU-ERC i l'atansament del PSC i els primers- ha estat la gran novetat, amb el pacte pressupostari. Riba veu amb bons ulls l'obra de govern d'aquest any, encara que considera que caldria anar més ràpid amb l'inici del pla urbanístic. Els socialistes afirmen que, sobre el concurs de projectes del Rec, "és una bona idea. S'assembla a la proposta que teníem pensada sobre com abordar la transformació del barri". Sobre el pla urbanístic d'Igualada, que el govern ajornarà fins que el Rec prengui forma, Riba considera que "cal revisar el planejament, sense pressa però sense pausa".

Castells i Riba, en la firma de l'acord pressupostariEn aquest sentit, comenta que "el pla urbanístic requereix temps i per això no s'hauria de retardar". La nota que els socialistes posen a l'administració Castells ve determinada "per l'acord pressupostari i el que se'n derivava, amb el que vam contribuir a elements que podien millorar el govern. I s'han complert raonablement bé". Les perspectives de futur, per Riba, són que "cal redoblar els esforços per pensar la ciutat en gran". 

Els socialistes, en la seva compareixença ahir davant els mitjansEn aquest mandat, el govern de CiU té a punt inversions de gran volum a Les Comes. El grup socialista considera que "és cert que en el mandat anterior hi va haver una pugna ideològica en com fer aquesta despesa pública, però això no ha de ser obstacle ara perquè fem propostes en positiu. La despesa en obres públiques ha de ser un instrument  per corregir diferències".

Renovar l'acord

El portaveu de Socialistes d'Igualada afirma que és aviat per saber si es renovarà l'acord pressupostari. Ara per ara "estem satisfets" de com ha evolucionat l'acord. Sobre la sorprenent aliança pels pressupostos, Riba recorda que "el govern no tenia necessitat aritmètica i va valorar al grup que estava fent i fa una crítica constructiva des de l'oposició". 

Sobre un dels principals conflictes i mancances que s'han evidenciat a la ciutat, la situació de la neteja viària, admet que "hi ha un clam de millora i que s'ha de tenir un millor servei i també les condicions dels treballadors" per bé que "la problemàtica no és única d'aquest mandat i també és recorrent a altres llocs del país". Sobre el servei d'aigua, valora que cal veure com segueix el procés en altres ciutats i cercar una bona solució per a la regularització del servei a Igualada. 

El pressupost de la Generalitat

Riba sí que, en un altre ordre de coses, es mostra especialment crític amb les inversions que es destinaven des de la Generalitat amb la comarca, abans fins i tot del bloqueig dels comptes. El socialista assenyala que "enguany ens trobàvem amb els mínims històrics. La Generalitat no respon a les necessitats del territori des de fa temps. Pràcticament tota la provisió anava a accions de manteniment als ferrocarrils i no quedava gens clar si la inversió anunciada era només en el tram anoienc o a tota la línia Llobregat-Anoia". 


3 Comentaris

T

TC

Igualada

16 de juny 2016.23:28h

Respondre

Voldria manifestar el meu sincer reconeixment als socialistes igualadins per haver triat una actitud de col.laboració crítica amb el govern local. Crec que es propi del caràcter positiu i... Llegir més constructiu de, al menys, les prsones que l’encapçalen. El que no m’explico gens ni mica és que dimonis fan mantenint la militància en un partit que te com a principals actius la capacitat de ballaruga del seu primer secretari i la capacitat de pactar amb qui sigui per tal de mantenir certs llocs de treball. Participar del govern de les quatre capitals catalanes amb quatre aliats diferents te un mèrit majúscul.
Per cert, podrien dir alguna cosa sobr les barrabassades anticatalanes de la seva presidenta d’Andalusia.

J

Joan Giner ITV

Igualada

16 de juny 2016.10:40h

Respondre

Aquest tema fa tanta pudor com l’aigua del REC

J

Joan IGD

16 de juny 2016.08:43h

Respondre

Quanta buidor i mentida, mare meva.

Pleguin ja i facin-nos un favor a tots, als qui ja els hem vist el llautó, i als qui els voten perquè no tenen ni idea de què voten (i potser creuen que té... Llegir més alguna cosa a veure amb el que havia estat).

No allarguin l’agonia més del necessari. Socialistes d’Igualada dissolució. Quina vergonya veure-us així.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.