TORNAR

Tensions entre l'equip de govern i l'oposició socialista arran de la situació econòmica a l'Ajuntament

Castells denuncia que el PSC obvia 545.000 euros destinats a càrrecs de confiança durant els darrers quatre anys de mandat

politica
Dilluns, 1 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Divendres a la tarda, l'alcalde d'Igualada va convocar el mitjans de comunicació per fer públic un certificat del Secretari de l'Ajuntament, on es detallen les retribucions dels nou càrrecs de confiança del mandat anterior. Castells va reunir els mitjans amb urgència 'per desmentir unes falsedats que no es poden tolerar', segons va declarar, referint-se a unes informacions difoses pel grup del PSC. Per la seva banda, els socialistes acusen Castells de no explicar la veritat després que fa unes setmanes anunciés que l’estalvi del consistori seria de 674.000 euros.

Castells va denunciar les dades 'falses' difoses pels socialistes

El certificat del Secretari de l'Ajuntament enumera les retribucions del càrrecs de confiança de l’antiga legislatura, més de 900.000 euros. Davant la difusió d'un quadre comparatiu entre els sous dels càrrecs polítics i de confiança de l’antic govern de L’Entesa i els del govern de CiU i ERC, Castells va explicar que el problema 'és que en aquest document només hi figuren dos càrrecs de confiança, quan durant els darrers quatre anys, entre càrrecs de confiança dels grups municipals i càrrecs de confiança del govern, hi va haver fins a nou persones'.

Segons el document del partit dels socialistes, la despesa total de l’antic equip de govern entre els anys 2007 i 2011 per aquest concepte era 'suposadament de 359.200€ per només dos càrrecs, i segons les dades que té l’Ajuntament, referents als nou càrrecs que van treballar durant el govern de l’Entesa, la despesa total va ser de 904.326,56€' va detallar Marc Castells. En total, la xifra arriba a aquests més de 904.000 euros, que suposen una diferència de 545.126,56€ respecte les dades difoses pel PSC.

Per la banda de l'oposició, el PSC va fer públic que el que cobraven el total de regidors durant el mandat de l’Entesa sumava 280.357 euros a l’any i que ara el govern de CIU-ERC ho ha augmentat fins als 292.776 euros anuals. Això representa un augment de 12.419 euros a l’any, el que provoca que en 4 anys l’Ajuntament gasti 50.000 euros més per pagar els regidors del govern.

Marc Castells va assegurar 'no poder tolerar les falsedats'

Segons l’alcalde, 's’ha acabat el bon gust i la cavallerositat en la manera de fer política en aquest Ajuntament'. Castells va apuntar que des de l'abandonament del ple municipal, 'hi ha una fractura massa gran entre el govern de CiU-ERC i el PSC. Així mateix, va demanar 'reflexió' als socialistes, 'perquè no portin la ciutat pel mal camí'.

Castells va lamentar també que 'en aquest moment tan difícil, mentre aquest alcalde i aquest equip estan lluitant per arreglar els desgavells de l’antic govern, no pensem permetre que les mateixes persones que ens han deixat al fons del pou, ara intoxiquin amb mentides i mitges veritats. No ho podem tolerar'. I va subratllar de nou que l’estalvi en el global de càrrecs polítics i de confiança els propers quatre anys respecte els quatre últims serà de 674.000€ i, només el primer any, de 189.000€.

L'alcalde va denunciar les actituts del PSC, que 'demostra que vaga erràticament pel llindar del mal gust i, des d’ara, el nostre interlocutor amb l’oposició ha de ser el senyor Pere Calbó, un polític contundent però responsable i sempre lleial a aquesta institució'.


23 Comentaris

i

igualadí

7 d'agost 2011.19:33h

Respondre

Quins estudis té el Sr.Riba ?

J

Josep Vila

igualada

6 d'agost 2011.15:39h

Respondre

Aquells que ens han governat els últims anys no saben sumar ? No m’extranya gens el deute municipal.

P

Pau

Igualada

6 d'agost 2011.14:31h

Respondre

Que els del PSOE de Catalunya (ex-PSC) d’Igualada no són massa llestos ja ho sabíem; ara bé, aquells que sempre els voten, passi el que passi ...

I

Igualadí

igualada

5 d'agost 2011.22:27h

Respondre

Els mateixos socialistes no saben ni tractar correctament les seves dades. En taula que van presentar amb els sous dels regidors i càrrecs de confinaçana la suma total està mal feta (la suma total... Llegir més no és igual a la suma de tots els parcials) ! No saben ni sumar (operació matemàtica que s’ensenya a la canalla de 7 anys) !

P

Pep Vila

Igualada

3 d'agost 2011.10:03h

Respondre

No sé si existeix una relació, però sí em sembla extrany la suplantació d’identitat, també molt ràpida...

P

Pep Vila

Igualada

2 d'agost 2011.16:40h

Respondre

Existeix alguna relació entre el deute de l’Ajuntament i la ràpida dimissió de l’Aymamí ?

J

Jordi

Igualada

2 d'agost 2011.01:37h

Respondre

El que li passa al senyor Castells és que no pot tolerar que se li digui que els regidors del seu govern cobrin 50.000 euros més que els de l’Entesa aquest mandat. I em sobta que es queixi... Llegir més d’aquesta manera de l’oposició, si quan ell hi era feina una oposició totalment populista (o ningú se’n recorda de la seva croada contra les zones blaves de tot Igualada?).

Tot plegat em sembla força ridícul...

F

Francesc

Igualada

1 d'agost 2011.22:44h

Respondre

Com es diu en castellà ” a buenas horas mangas verdes ”, molta gent sabia el que podia pasar. Els que dèiem la realitat de la situació desde ”fatxes” a anti-tot o varem patir. Ara senyors... Llegir més és massa tard. L’única cosa a fer és pendre nota i no tornar a caure en la trampa d’irresponsables, ( ideologia a part ), que només han volgut esser la nuvia en el casament, el nen en el bateig i el difunt en l’enterrament. De veritad entenc l’indignació de molta gent per moltes coses. D’aixó en trec una conclusió: l’ignorància es converteix en el ”vot de la por”. Igualada es mereix ”gestors” valents que vulguin servir i no al revés. Només entre tots podem fer-ho, mirar enrrere és perdre el temps. Per cert el 20-N hi han eleccions i no estem per experiments. Allà cadascú. Bon vespre.

M

Merce

Ig

1 d'agost 2011.21:56h

Respondre

Alfons, molt be el teu escrit, totalment d’acord. Toni, també opino igual. Margarida no pensis tan en els que comencen, ja tindrem temps per jutjar, informa’t be i passa contes amb els que... Llegir més encara t’enreden.
Sabeu que passa, que no tenen vergonya i quan no se’n té, no passa res. El problema som els burros que no denunciem i els que ja hi van be, que son els que encara els salvan la vida. O hi van be o tenen les llums del cervell quelcom foses.

i

igualadí

1 d'agost 2011.21:41h

Respondre

Twitt de Robert Hernando de PxC (veure AnoiaTwitter): ”No més privilegis laborals als moros durant el Ramadà. És més, no més moros treballant en llocs que ens pertanyen”.

P

Pau

Igualada

1 d'agost 2011.19:29h

Respondre

Els anteriors gestors del PSC-Entesa no tenen cap mena de responsabilitat ? Ho haurem de pagar tot els ciutadans, oi ? ”Gràcies” PSC-Entesa per estar sempre al costat de la ciutadania.

i

igualadí

1 d'agost 2011.19:18h

Respondre

Segons en Riba només 2 càrrecs de confiança. Díez, Cantarell, Cuerva ... ep, de moment ja en tenim 3 del PSC; seguim sr.Riba ? Deixi d’enganyar al ciutadà, ja n’hi ha prou !

t

toni

igualada

1 d'agost 2011.18:06h

Respondre

Jo no se perque serveixen els interventor i le secretari de l’ajuntament, si l’ajuntament s’han deute mes de la compte,,i ningun diu ni piu....per aixo no fa falta aquests técnics amb el sou... Llegir més que cobran.

A

Alfons R. V.

Igualada

1 d'agost 2011.16:58h

Respondre

”Dient les veritats es perden les amistats”.! De vegades no queda cap més remei que fer-ho.!. La Entesa es/era un partit prepotent, fals i mentider. Durant anys van enganyar a la ciutat... Llegir més d´Igualada amb les seves veritats a mitjes i les seves mentides. Sempre han intentat enganyar i manipular normatives, xifres, dades, directament ells i en molts casos gràcies a fidelissims funcionaris. Per propia experiencia puc afirmar i asseguar que van enganyar als igualadins dient a bombo i plateret que cert i important projecte urbanistic no havia tingut cap al-legació en contra; !aquí una gran falsetat!. Voler manipular xifres i normatives municipals per intentar ilegalitzar un negoci familiar amb trajectoria centenaria es la vergonya aliena més gran de totes. Ara per sorpresa final manipulan les xifres del despilfarament de tots aquests anys de bacanal de malbaratament del diner public de tots els igualadins. A sobre la calamitat final de voler carregar el gravissim estat en que es troben les arcas municipals al nou equip de govern de CiU i al Alcalde Sr.Castells.
El P.S.C. i IC-verds no tenen modos ni vergonya ni decencia, i a sobre es prenen el luxe d´abandonar la sala de plens fent creure als afectats de posibles retallades que ells els recolzan.
!Au vinga senyors ENTESOS.! Quan un colectiu te un problema es dona la cara. No s´hi val dir que el problema es del senyor Marc Castells, i no s´hi val jugar amb la salut i el treball de les persones. Dient les veritats es perden les amistats. Aixó es el que l´actual govern municipal està fent; dient veritats com catedrals!!.
Sr. Riba i Sra. Mateu, vostés varen governar la ciutat 12 anys, el Sr. Castells porta mes i escaix. Per que tanta mentida per part seva?, !hi ha gent que ho passa molt malament.!

T

Toni

IGD

1 d'agost 2011.16:39h

Respondre

Si aquest fos un pais seriós, tots aquest desgavells amb diners publics serien si més no una estafa amb tota regla al ciutadà. De fet al codi penal es contempla ja amb el terme de ” malversació... Llegir més de cabals publics”.
Es a dir, si posem la nostre confiança en uns gestors que fan de politics i que ningu els obliga a presentar-se, hauriem de demanar responsabilitats penals per haver disposat dels nostres diners de una forma tan irresponsable. Es indigne la despesa de mig milio de euros per pagar amiguets o la dona del calbó( carrecs de confiança en diuen) mig milo mes per pagar la ” xapussa ” del POUM, un milio per la cosa megalomana aymamimiana del WTC, empresa de parkings, empreses audiovisuals i tantes altres coses prescindibles i que quasi mes val ni enterar-se´n donada la impunitat amb la que queden els responsables.
Si fossim un pais seriós, demanariem responssabilitats a traves de denuncies en tota regla als jutgats, de forma que els que juguen a ser rics amb les diners dels altres fossim obligats a restituïr tants diners tirats pel desaïgua. Amb els diners dels ciutadans s´ha de ser molt i molt curós i administrar-lo amb mes de respecte que els propis.
Paguem impostos per a que les coses funcionin i hi hagin serveis de una qualitat acceptable, no pas per a malbaratar-los que, torno a dir (amb perdó per la reiteració) en un pais i un sistema democratic sà,sería delicte. Per desgracia en aquest nostre, no es així. Aqui lo de tots no es de ningú, qui no paga es qui mes es queixa, i els que paguem acabem miran cap una altre banda. Trist tot plegat.

R

Ramon

Igualada

1 d'agost 2011.15:21h

Respondre

Tota la vida igual,els socielistes arruinant a tothom.
Els joves no recordeu l’any 93,94 la fi de felipe gonzalez,24%d’atur i ni un duro als hospitals ni cinc enlloc,ara ja hi tornem i el mes... Llegir més futut es que com tenen manipuladors de la informació ,al final la culpa es dels que acaben d’arribar.
Entre cuerva a la dreta i cuerva a l’esquerra desviant informació i altres bocamolls,el poble ara es queixa del nou equip de gobern.
Senyors que hem dos mesos no han portat l’ajuntament a la ruina i la comarca igual QUE HAN SIGUT AQUESTA COLLA DE DROPOS QUE HAN DEIXAT EL CALAIX PELAT¡¡¡¡¡¡

M

Margarida

Igualada

1 d'agost 2011.13:26h

Respondre

Uf... quants incondicionals de CIU.
Ara caldrà veure que fan, i com ho deixen.
De moment són paraules, tan dels uns com dels altres, i mentrestant tots entretinguts!

Margarida

J

Josefa Morón Manzano

IGUALADA

1 d'agost 2011.13:01h

Respondre

Jo mateixa, càrrec de confiança de la Sra.Mateu (amb el vist-i-plau de l’Alcalde) des de juliol 2007 a 20 de novembre de 2010 que vist que em despatxaven sense dir-me res la persona que em va... Llegir més contractar i amb la que vaig treballar 7 anys, la M. Mateu i Pons, vaig presentar la dimisió i per tant em vaig quedar sense dret a atur.

El motiu? per discrepancies polítiques amb la Sra. Mateu, per pensar per mi mateixa, per patir un arreconament i manca de feina efectiva.

No entro en les xifres però l’Entesa i la resta de partits (hi havia càrrec de confiança de tots els partis menys de CIU), es va excedir, per això va tallar alguns caps abans de les eleccions de maig, entre ells, el meu.

Em sap greu que CiU hagi optat per tenir càrrecs de confiança, després de veure i viure com funcionava tot plegat. L’Ajuntament disposa de persones altament preparades que han superat unes oposicions i poden fer la mateixa feina o millor. Només amb elles hi ha suficient. Els càrrecs de confiança denoten prepotència i/o por.

S

Sandra Guitart

igd

1 d'agost 2011.12:36h

Respondre

Una vergonya. I les nostres finances i impostos han estat en mans d’aquests senyors durant 12 anys. Demano el nou govern el que van prometre. Volem la veritat, mereixem saber què han fet amb els... Llegir més nostres diners tot aquest temps.

A

Amadeu

Igualada

1 d'agost 2011.12:23h

Respondre

El que han fet el grup del PSC no té nom. Han volgut enganyar-nos als ciutadans d’igualada després d’haver deixat l’ajuntament en una situació financera precaria. És molt fort això! Tinc... Llegir més vergonya aliena.

A

Agustí

1 d'agost 2011.12:19h

Respondre

Primer Aymami, despres Maria Enric...quan el vaixell s’enfonsa, ja se sap....

S

Sendo

IGD

1 d'agost 2011.11:51h

Respondre

És acollonant la demagògia sociata, després de deixar l’ajuntament fet un caos.
Endavant el nou equip de govern CiU-ERC.

O

Octavi

1 d'agost 2011.11:00h

Respondre

Ànims a tot el nou equip de govern, malgrat la situació en què us van deixar l’Ajuntament degut a les anteriors legislatures, ho esteu fent molt bé!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.