TORNAR

Tomben una moció d'ERC Igualada que instava el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Va obtenir els vots a favor d'ERC i CIU, però els vots contraris de l'Entesa i el PP

politica
Dimecres, 15 setembre 2010. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple d'aquest dimarts, el grup d'Esquerra Republicana va presentar una moció en què s'instava el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'.

El ple d'aquest dimarts a Igualada

La moció manifestava també 'el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut' i demanava a les institucions, forces polítiques i societat civil que 's'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional'.

La moció, però, no va prosperar, en comptar amb els vots contraris de l'Entesa i el PP. Sí que va obtenir el suport de CIU, després d'una petita modificació en el text. Durant el debat previ a la votació, el portaveu d'ERC Joan Torras va defensar el text, afirmant que 'la ciutadania de Catalunya ha manifestat abastament quina és la seva voluntat: poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble. En són un gran exemple els més de 500 municipis on s’han organitzat consultes per la independència de Catalunya o els més de 500 mil vots favorables a la llibertat del nostre país'.

Més mitjans per a la Policia Nacional

D'altra banda, en el ple sí que es va aprovar —per unanimitat— una moció presentada pel PP, en què es

demanava al Ministeri de l’Interior més mitjans humans i materials per a l’oficina d’expedició del DNI de la Policia Nacional d’Igualada.

S'aprova el trasllat de l'Escola Universitària

Finalment, també per unanimitat es va aprovar un nou conveni amb la Generalitat, l'Escola Tècnica d'Igualada i la Universitat Politècnica, per al futur trasllat del centre a la zona universitat-empresa. El conveni s'havia de tornar a passar per ple perquè hi havia hagut una petita modificació. Malgrat que tots els grups van votar-hi a favor, Jordi Pont (CIU) va lamentar el retard en aquest projecte i va demanar que l'Ajuntament i la Generalitat el prioritzin. Pere Calbó (PP) va dir que només l'Ajuntament havia fet la seva feina, redactant el projecte, però que s'havien perdut quatre anys per culpa del Departament.


3 Comentaris

A

Albert

Igualada

17 de setembre 2010.19:29h

Respondre

Es pot dir més alt, però no més clar:

http://blogs.anoiadiari.cat/jrequesens/blog/1226/les-contradiccions-de-la-sra-montserrat-mateu

J

Jordi

Igualada

15 de setembre 2010.19:10h

Respondre

l’Entesa per Igualada no canviarà mai...
Aquests socialistes igualadins són la vergonya del país.

R

Ramon F.

Igualada

15 de setembre 2010.17:15h

Respondre

Fa pocs dies vaig llegir un comentari en el que es feia esment al discurs que la primera tinent d’alcalde del nostre ajuntament Sra. Montserrat Mateu va fer a l’acte d’entrega dels premis... Llegir més Compromís Cultural promoguts per Òmnium Cultural. En ells es feia notar la incongruència d’aquesta senyora ja que en el seu discurs deia estar a favor de les consultes populars sobre la independència de Catalunya i en canvi en el seu moment va votar-hi en contra a l’ajuntament.

Be ara veig que els que varen fer aquets comentaris tenien tota la raó ja que en el ple d’ahir a l’ajuntament, ERC va presentar una moció que desprès de ser una mica modificada per CiU i que finalment mes o menys deia que s’instava al Parlament de Catalunya a que inicies un procés democràtic cap a la sobirania de Catalunya sense mes limitacions que aquelles que decidís el poble català.

La Sra. Montserrat Mateu i la resta de regidors d’Iniciativa varen votar-hi en contra com els del PSC-PSOE i els del PP, per tant, Sra. Mateu, defineixis d’una vegada, esta o no a favor de que els ciutadans de Catalunya decidim el nostre futur, no si val que segons en quin moment es troba pensi que si i segons en quin altre pensi que no, aclareixis primer vostè i Iniciativa i desprès ja ens diran realment el que pensen, però la gent valora la integritat de les persones i dels partits polítics i vostè..., vostès, diuen que sont molt d’esqueres i critiquen sempre a la dreta però a Igualada fa molt temps que governen del bracet amb el PP. Com deia aquell, reflexionem-hi si us plau, reflexionem-hi

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.